De nieuwe LEGO Dreamzzz

Alles wat je moet weten over de nieuwe LEGO® DREAMZzz™ sets

Publicatiedatum: 31-07-2023

Naar de sterren als een stoere astronaut, of slechteriken bestrijden als superheld; welke avonturen beleef jij in je dromen? Bij Intertoys houden we ervan om kinderen te helpen bij het verwezenlijken van hun dromen door ze het meest creatieve en uitdagende speelgoed aan te bieden. Daarom vinden we de splinternieuwe LEGO DREAMZzz sets ook zo leuk: het combineert dromen en spelen op een unieke manier! Maak kennis met de personages uit de populaire tv-serie LEGO DREAMZzz en ontdek hoe dit fantastische bouwspeelgoed niet alleen veel bouwplezier biedt maar jouw kleine bouwer bovendien helpt bij het verbeteren van hun slaap.

Maak kennis met LEGO DREAMZzz

De nieuwe LEGO DREAMZzz sets laten kinderen vanaf 6 jaar kennis maken met alle karakters en verhaallijnen uit de serie. Van de ruimtebus van mr. Oz tot het schildpadbusje van mevrouw Castillo, al hun lievelingspersonages en favoriete scènes zijn direct te herkennen.


Naast het feit dat de sets er megaleuk uitzien, bieden ze ook een nieuwe, unieke speelervaring. Alle sets van deze LEGO DREAMZzz collectie kun je namelijk op twee verschillende manieren bouwen. Zie het als een 2-in-1 ervaring. Betekent dat twee keer zoveel speelplezier? Jazeker! Met behulp van de bouwinstructies kunnen kinderen de set aanpassen zodat het beter past bij het naspelen van hun favoriete scènes uit LEGO DREAMZzz of tijdens het bedenken van hun eigen verhaallijnen. Laat die creativiteit en fantasie maar vloeien!


Bekijk hier de nieuwste LEGO DREAMZzz sets

Ontdek de helden van LEGO DREAMZzz

Maak kennis met de karakters van LEGO DREAMZzz

Waar gaat LEGO DREAMZzz eigenlijk over? In de serie volgen we de avonturen van schoolvrienden Mateo, Izzie, Cooper, Logan en Zoey. Op een dag ontdekken zij dat de Droomwereld écht bestaat en ze zelf hun dromen kunnen aansturen. Maar dan komen ze al snel oog in oog te staan met de duistere krachten van de Heer des Nachtmerries en zijn Nachtmerriewezens. De schoolvrienden sluiten zich aan bij het Nachtbureau, zodat ze de nachtmerries van onschuldige dromers kunnen verslaan en de goede dromen kunnen bewaken. Maak kennis met de helden die zich de Droombewakers noemen.


Mateo

Mateo is Izzie’s oudere broer en een getalenteerde artiest die zich altijd bezighoudt met schetsen en tekenen. Zijn favoriete creatie is Z-Blob, een stoer personage dat hij zelf heeft bedacht en tot leven heeft gewekt in de Droomwereld. Ondanks zijn talent heeft hij weinig zelfvertrouwen en is hij te nerveus om zijn werk te delen. Mateo is creatief, onzeker en bedachtzaam.


Izzie

De meest heldhaftige van de groep, zo kun je Izzie het beste omschrijven. Het jongere zusje van Mateo is eigenlijk nergens bang voor. Ze heeft een enorme verzameling aan knuffels, waarvan Bunchu het konijn er een is die ze droomt. Woorden die Izzie goed omschrijven zijn onbevreesd, impulsief en zorgzaam.


Zoey

Zoey is dapper, een echte durfal en gelooft sterk in haar eigen kunnen. Het liefst doet ze alles in haar eentje en daarom heeft ze er af en toe moeite mee om een teamspeler te zijn. Door haar mysterieuze uiterlijk lijkt het alsof ze deel uitmaakt van het angstaanjagende Nachtmerrieleger, maar niks is minder waar. Samen met de rest van de Droombewakers helpt ze graag onschuldige droomwezens en misplaatste dromers.


Cooper

Cooper, ook wel Coop genoemd, is een grote techniekfan en vindt het leuk om puzzels op te lossen. Hij maakt graag anderen gelukkig en dat is dan ook een van de redenen waarom hij zo populair is op school. Cooper is gek op voertuigen en snelle auto’s en droomt daar maar al te graag over.


Mr. Oz

Een tikkeltje chaotisch maar met een hart van goud, dat is Mr. Oz in een notendop. Overdag is hij de scheikundeleraar van de kinderen op de middelbare school, maar ’s avonds verandert hij in de droomwereld in zijn meest creatieve, relaxte zelf. En zijn wetenschappelijke en intellectuele kant? Die manifesteert zich als Albert, een superintelligente aap.


Logan

Logan is een populaire, zelfverzekerde en dappere jongen. Door zijn populariteit en uitbundigheid op school is hij Coopers beste vriend. Laat je niet misleiden door zijn sportieve en stoere uiterlijk, want stiekem is hij de meest bange van de groep. Toch is hij een belangrijk lid van het team dankzij zijn moed en snelle denkwijze.


Heer der Nachtmerries

Elke held heeft een gemene vijand nodig. Zoals de naam al zegt, is Heer der Nachtmerries de angstaanjagende heerser van de Grimmige Wereld. Zijn doel is om het Nachtmerrierijk uit te breiden en iedereen in de Droomwereld te vernietigen.


Nachtjager

De Nachtjager is de rechterhand van de Nachtmerriekoning en is een ervaren jager. In een ver verleden was hij een Droombewaker en een vriend van meneer Oz, voordat hij de Heer der Nachtmerries vrijliet en hij zijn menselijkheid afnam. Sindsdien is hij een Nachtmerriewezen en verderft hij droomwezens met betoverde Schaduw schokpijlen.


Ontdek de magie van LEGO DREAMZzz

LEGO DREAMZzz helpt kinderen beter te slapen

Dat spelen met LEGO leuk is wist je waarschijnlijk al, maar wist je dat de LEGO DREAMZzz speelsets speciaal zijn ontworpen om de slaap van kinderen te verbeteren? Het stimuleert ze om over hun dromen te praten, minder bang te zijn voor nachtmerries en hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Slapen was nog nooit zo leuk!


Door over hun dromen na te denken kijken kinderen ernaar uit om te gaan slapen, zodat ze de droomwereld nog verder kunnen verkennen. Even creatief en fantasierijk spelen met de LEGO DREAMZzz bouwsets voor het slapengaan? Alleen maar goed! Zo doen ze inspiratie op voor hun eigen dromen én komen ze goed tot rust voordat ze hun bedje instappen. Dat klinkt als een win-win situatie, toch?


Helaas kunnen we er niet omheen en horen ze er toch echt bij: nachtmerries. Dankzij de populaire tv-serie leren kinderen dat ze nachtmerries kunnen overwinnen en ze helemaal niet zo eng zijn. Als hun favoriete tv-helden het kunnen, kunnen zij het ook! Door enge elementen te herkennen in de LEGO DREAMZzz speelsets lijken ze ook een stuk minder eng in hun droomwereld. Zo stimuleren Mateo, Izzie en de rest van de Droombewakers kinderen om positief te dromen.


Nog meer nieuwe LEGO sets

Vanaf 1 augustus koop je de nieuwste LEGO DREAMZzz sets bij Intertoys en is het tijd om de magische droomwereld te ontdekken. Met welke personages gaat jouw kleintje straks het avontuur aan in dromenland?


Naast deze schitterende sets die gebaseerd zijn op de populaire tv-serie, vind je bij Intertoys nog veel meer nieuwe LEGO bouwsets. Neem een uitstapje naar Heartlake City met LEGO Friends, ga samen met Gabby en haar kattenvrienden op avontuur met LEGO Gabby's Dollhouse of zoek de snelheid op met de nieuwste LEGO Sonic the Hedgehog sets.