Alles over het leukste baby & peuter speelgoed

Intertoys is jouw baby- en peuterspeelgoed expert!

Publicatiedatum: 10-3-2022

Hoera, er is een baby geboren! Nu nog het perfecte kraamcadeau vinden. Ben je hopeloos op zoek naar dat éne speeltje dat niet al in viervoud cadeau is gedaan of dat juist bij nader inzien voor schoolgaande kinderen bedoeld is? Of ben je zelf bevallen en weet je niet zo gauw welk babyspeelgoed je moet vragen? Er is natuurlijk een hoop leuk speelgoed te koop en soms kan het best lastig zijn om te bepalen wat nou écht geschikt is voor een pasgeboren baby.


Ook voor snel opgroeiende peuters is het vaak moeilijk bij te houden welke speeltjes passend zijn. Gelukkig helpen de speelgoedexperts bij Intertoys je graag bij het vinden van het perfecte baby- en peuterspeelgoed.


Speel & ontdek 0-1 jaar

Babyspeelgoed kopen: waar moet ik op letten?

Het spreekt misschien een beetje voor zich, maar bij het kiezen van speel en ontdek babyspeelgoed kun je natuurlijk als eerste kijken naar de leeftijdsindicatie die op de verpakking staat. Is het voor kinderen van 2 jaar en ouder, dan loop je het risico dat je leuke speeltje voor onbepaalde tijd op de plank blijft liggen.


Beter zijn dus speeltjes voor bijvoorbeeld baby’s van 3 maanden of 6 maanden oud. Deze bevatten geen kleine of losse onderdelen die een eventueel gevaar kunnen vormen en je welgemeende cadeautje achter slot en grendel doen belanden. Zo kun je direct filteren welk speelgoed je het beste kunt kiezen.


Baby’s reageren daarnaast vooral op kleur, textuur en geluid. Hun leefwereld is nog niet heel groot en een goede tip is dus om speelgoed te kopen dat op deze basisaspecten focust. Een mooie, kleurrijke VTech rammelaar, een zacht Little Dutch activiteitenboekje met stoffen diertjes of een interactief VTech liedjesboek weten bijvoorbeeld de aandacht van elke baby zeker vast te houden.


Speel & ontwikkel 1-2 jaar

Speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar

Kinderen van 12 maanden oud ontwikkelen zich snel en hebben meer aandacht voor de wereld om zich heen. Al kruipend en grijpend ondernemen ze hun eigen ontdekkingsreis door de woonkamer. Diezelfde rammelaar met telkens hetzelfde kunstje wordt dan al gauw een stuk minder spannend. Er mag wel wat meer actie komen!


De speelgoedexperts van Intertoys hebben daarom het leukste speel en ontwikkelspeelgoed voor baby's vanaf 1 jaar verzameld. De leuke bouwblokken van Little Dutch of Mega Bloks vormen bijvoorbeeld een prachtig, uitdagend cadeau voor jouw eigen kindje of je kleine nichtje of neefje. Met deze gekleurde blokken kunnen ze naar eigen inzicht bouwen en hun ruimtelijk inzicht stimuleren. Dat kan ook met een mooie, houten activiteitenkubus van Little Dutch of met het VTech Mijn eerste woordjes elektronische liedjesboek.


Rollenspel en fantasierijk spelen is mogelijk met ons interactieve theeservies van Fisher-Price. Dit educatieve speelgoed is niet alleen leuk maar helpt zeker bij de ontwikkeling van de jonge ontdekkers.


Kado's onder de 15 euro 0-2 jaar

De leukste kraamcadeaus onder 15 euro

We stipten het al eerder aan; het kan een flinke hoofdbreker zijn om te bedenken wat je als origineel kraamcadeau voor een meisje of jongen wilt krijgen of geven. Vooral als je geen groot budget hebt. Daarom hebben de experts van Intertoys voor jou de leukste kraamcadeaus en babyshower cadeaus onder de 15 euro bij elkaar gezocht.


Elke baby grijpt direct naar het schattige Little Dutch knijpspeeltje Little Goose. Van deze mooie serie heeft Little Dutch bovendien meer speelgoed, dus je hebt voor toekomstige verjaardagen direct een goed cadeau-idee. Handig!


Ook van het lieve konijn Bing heeft Intertoys een uitgebreid assortiment speelgoed. Je kunt tevens kiezen voor een interactief kraamcadeau met leuke melodietjes zoals het VTech Baby speelpret olifantje of de Little Lot houten xylopiano. Intertoys biedt de mooiste kraamcadeaus voor kleintjes. En dat bovendien voor kleine prijsjes!


Samen spelen 1-2 jaar

Samen spelen

Jouw peuter ontdekt steeds meer van de wereld. In je eentje met een knuffeltje rondlopen kan dan wat saai worden. Jonge kinderen leren heel veel van samen spelletjes spelen en interacteren met anderen. Bij Intertoys geven we je graag advies over welk speelgoed jouw kindje helpt in deze fase van de ontwikkeling.


Zo is het interactieve speelgoed van VTech superleuk om samen met papa of mama te ontdekken. Het VTech Baby dierenvriendjes boekje bevat wel 55 melodietjes en zinnetjes en laat je kindje spelenderwijs kennismaken met dieren en kleuren. Naast VTech biedt Intertoys ook leerzaam speelgoed van Fisher-Price waar kindjes spelletjes mee kunnen spelen. Leer bijvoorbeeld woordjes met de schattige Eerste woorden puppy.


Jonge kinderen kunnen ook fijn samen spelen met het houten speelgoed van Woodlets. Met papa of mama of een vriendje of vriendinnetje bouwen ze prachtige creaties met de mooie Woodlets treinset of houten blokken. Intertoys helpt je er graag voor zorgen dat jouw kleintje het leukste en beste speelgoed heeft om mee op te groeien!