Hoe kies je de beste inline skates uit?

Het kiezen van de juiste skeeler

Publicatiedatum: 22-4-2022

De dagen worden langer, de zon laat zich steeds meer zien en de bloemetjes staan in bloei. Dat kan maar één ding betekenen, de lente is weer begonnen! De schaatsen kun je nu definitief opbergen in de kast, want het skeelerseizoen is van start gegaan.


Intertoys, als echte speelgoedexpert, helpt jou bij het uitzoeken van de juiste skeelers. Want waar moet je nu precies op letten bij het kopen van inline skates?


De juiste maat

Het belangrijkste bij het uitzoeken van nieuwe skates is natuurlijk de maat. Als je een skeeler te groot of juist te klein koopt, zit deze niet comfortabel en is het skaten niet fijn. Daarom heeft Intertoys dé tip voor het kopen van nieuwe skeelers: koop net één maatje groter dan je schoenmaat.


Heb je bijvoorbeeld schoenmaat 34? Koop dan skeelers in maat 35. Door de warmte van de schoen zetten je voeten namelijk iets uit tijdens het skeeleren. Zorg er in ieder geval altijd voor dat er een halve centimeter tussen je grote teen en de voorkant van de inline skate hebt. Niet meer en niet minder, zo weet je zeker dat de skeeler goed past.


De verstelbare inline skates van Intertoys

Wist jij dat je voeten nog groeien tot je ongeveer 12 jaar oud bent? Bij jongens kunnen ze zelfs blijven doorgroeien tot ze 15 jaar zijn. Elk jaar kunnen je voeten, afhankelijk van je leeftijd, wel 1 of 2 maten groter worden. Daarom is het zo handig dat je in onze webshop verstelbare skeelers kunt kopen.


Al onze verstelbare skeelers zijn aan te passen in 4 verschillende maten. Neem bijvoorbeeld de de Street Rider inline skates. Deze skeelers zijn verkrijgbaar in maat 31-34, maat 35-38 en maat 39-42. Je kunt dus extra lang genieten van jouw gekochte skeeler, zelfs als je schoenmaat is veranderd!

De pasvorm

De pasvorm van de skeeler is bijna net zo belangrijk als de maat. De skeeler moet genoeg steun geven, maar niet te strak zitten. Wij raden aan om een inline skate te kopen waarin je hiel niet omhoog komt. Daarnaast is het belangrijk dat de voorkant van je voet naar beneden wordt gedrukt door de veters.


Het is namelijk zo dat er een perfecte balans moet zijn tussen niet te strak en niet te los. Bij te strakke skeelers kunnen je voeten gaan knellen. Maar bij te losse skeelers kun je juist wrijving krijgen. Dat zorgt dan weer voor blaren en dat willen we natuurlijk niet!


Remmen met de skeelers

Hoe ga je remmen met jouw nieuwe skeelers? De inline skates van Intertoys zijn allemaal voorzien van een remblok. Wij raden deze manier van remmen zeker aan voor de jonge skeeleraars onder ons. Door middel van een remblok kun je namelijk makkelijk tot stilstand komen.


Het enige wat je hoeft te doen is het gewicht van de skate met remblok naar achteren te verplaatsen. Til je voet iets op en druk het remblokje op de grond. Zo kom je gemakkelijk en veilig tot stilstand.


Skeelers voor buiten of binnen?

De skeelers in onze webshop zijn bedoeld om buiten te gebruiken. Je kunt met onze skeelers lange tochtjes maken of trucjes doen. Als de regen met bakken uit de lucht komt vallen, kun je de skeelers natuurlijk ook binnen gebruiken. Vraag wel even aan papa of mama of dit mag.


Alles met de juiste skeeler beschermers

Ondanks dat we nu alle tips voor de juiste skeelers voor buiten hebben gegeven, is je veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste onderdeel. De kans is namelijk groot dat je af en toe valt tijdens het skeeleren.


Dat geeft natuurlijk helemaal niks, want van vallen en opstaan leer je veel. Maar je moet wel de juiste bescherming hebben zodat je jezelf geen pijn doet. Gelukkig vind je bij Intertoys ook beschermers om jou veilig te houden tijdens een rondje skeeleren.


Je wilt uiteraard niet gewond raken als je valt! Draag een helm, elleboogbeschermers, polsbeschermers en kniebeschermers tijdens het skeeleren. Zo bescherm je jezelf goed tegen het vallen.


Zorg er wel voor dat je de helm op de juiste manier draagt. De voorkant moet daadwerkelijk voor zitten. De voorkant is meestal smaller dan de achterkant en loopt in een punt. Daarnaast moet het riempje strak genoeg aangetrokken zijn voor de ultieme bescherming.


Met al onze tips over waar je op moet letten bij het aanschaffen van skeelers, kan het niet anders dan dat je een superaankoop gaat doen! Trek je perfect zittende skeelers aan en geniet van de snelheid.