Nationale buitenspeeldag 2022

Nationale buitenspeeldag 2022

Publicatiedatum: 3-6-2022

Woensdag 8 juni is het éindelijk zo ver en gaan we weer massaal buitenspelen. Het is dan namelijk nationale buitenspeeldag 2022! Tijd om je favoriete buitenspeelgoed weer tevoorschijn te halen en je de hele middag buiten te vermaken. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken om jouw ideale buitenspeeldag in te vullen? Verderop geven we je een paar tips zodat jij het perfecte buitenspeelgoed in huis hebt.


Eerst vertellen we je wat meer over de oorsprong van deze bijzondere dag. Wist je bijvoorbeeld dat buitenspeeldag een initiatief is van Jantje Beton en Nickelodeon? Het is de grootste buitenspeelactie in Nederland. De hele middag gaat Nickelodeon op zwart, zodat geen enkel kind afgeleid kan raken door de tv.


Nationale buitenspeeldag is in het leven geroepen om het buitenspelen te stimuleren. Kinderen zitten steeds vaker binnen om bijvoorbeeld te gamen of filmpjes te kijken op de iPad. Daardoor wordt het buitenspelen wel eens vergeten, maar gelukkig is de buitenspeeldag er om iedereen eraan te herinneren hoe leuk buitenspelen is!

Waarom is buitenspelen goed voor kinderen?

Buitenspelen is niet alleen erg leuk om te doen maar ook nog eens heel belangrijk. Buitenspeeldag is er dan ook om de voordelen van buitenspelen te benadrukken. Door buiten te spelen gebeurt er namelijk heel wat in je hersenen. Niet alleen ontwikkelen je hersenen zich beter, maar buitenspelen verbetert ook de leerprestaties.


Door het klimmen en klauteren word je motoriek steeds beter. Rennen en spelen is natuurlijk ook erg goed voor je gezondheid. Daarnaast verleggen kinderen hun grenzen tijdens het buitenspelen, bouwen ze meer zelfvertrouwen op en ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden.


Buitenspelen tijdens buitenspeeldag 2022

Maar wat kun je nu allemaal doen tijdens het buitenspelen? Intertoys geeft jou de leukste tips om buiten te spelen tijdens buitenspeeldag 2022!

Steppen

Met een Stunt Scooter of Space Scooter kun je je uren vermaken op nationale buitenspeeldag 2022. Gebruik pionnen om een start- en finishlijn te maken en roep je buurtgenootjes bij elkaar voor een race met een step of ander rijdend speelgoed. Wie komt als eerste over de finish?


Je kunt ook een parcours maken met pionnen of krijt. Het parcours kun je helemaal naar wens opzetten met de moeilijkste bochtjes en obstakels. Beweeg je met een step door het parcours heen tijdens buitenspeeldag!

Ga de strijd aan

Met een van onze coole blasters kun je de strijd aangaan met alle kindjes in je buurt. Ren rond, verstop je en richt op je tegenstanders. Blijf als laatste over en kom als winnaar uit de strijd met de beste blaster. Je kunt je perfect vermaken tijdens buitenspeeldag met onze blasters van onder andere NERF en X-Shot.

Creatief tijdens buitenspeeldag

Voor de creatieve kindjes is er tijdens buitenspeeldag gelukkig ook genoeg te doen. Ben je dol op tekenen? Maak dan de mooiste creaties met stoepkrijt. De hele stoep en straat kun je vol tekenen met jouw kunstwerkjes. Bij Intertoys vind je stoepkrijt in alle kleuren, zodat je elke tekening tot leven kunt brengen.


Maar je kunt nog veel meer met stoepkrijt doen, teken bijvoorbeeld een populair spel om te spelen. Wat dacht je van Twister? Maak verschillende cirkels in kleur en spelen maar. Linkerhand op groen en rechtervoet op rood!

Hoelahoepen

Met een hoelahoep kun je je oneindig lang vermaken. Beweeg de hoelahoep om je middel en probeer de hoepel zo lang mogelijk draaiende te houden. Of ga op een rijtje staan met buurtkindjes en rol de hoepel zover mogelijk weg. Wiens hoelahoep komt het verste?

Een potje buurtvoetbal

Wat is er nu leuker dan met de hele buurt een potje te voetballen op nationale buitenspeeldag? Het enige wat je nodig hebt zijn doeltjes en een bal. Wijs één iemand aan als scheidsrechter, dit kan ook een papa of mama zijn. Geef de scheidsrechter een speciaal fluitje en de keepers goede keephandschoenen. Verdeel iedereen in twee teams en voetballen maar!


We hopen dat je met onze tips een geweldige buitenspeeldag 2022 beleeft!