Pokémon 25th Anniversary Celebrations

Pokémon 25th Anniversary Celebrations

Publicatiedatum: 26-10-2021

“Pikachu, ik kies jou!” Veel fans maakten kennis met Pokémon via de 10-jarige Ash Ketchum uit Pallet Town die graag Pokémonmeester wilde worden. Miljoenen kinderen gingen met hem en zijn beste vriend Pikachu mee op een reis langs vele kleurrijke gebieden en net zulke kleurrijke wezentjes. De eerste echte Pokémon games kwamen echter al eerder uit. Nu is Pokémon 25 jaar en is het wereldwijde fenomeen nog altijd onverminderd populair bij dezelfde en een nieuwe generatie kinderen, gamers en verzamelaars. Een welverdiend hoeraatje dus!

Gefeliciteerd met 25 jaar Pokémon!

Quizvraagje: weet jij waar de naam Pokémon vandaan komt? Misschien heb je er nooit bij stilgestaan, of ben je zojuist spontaan begonnen aan een heuse ‘er was eens’. Het verhaal gaat over wezentjes die door een trainer gevangen worden, dus is Pokémon een afkorting van de oorspronkelijke, Japanse titel ‘Pocket Monsters’. Grappig toch? In 1995 werd The Pokémon Company opgericht door Satoshi Tajiri, nadat hij het concept al begin jaren ‘90 had bedacht. In zijn jeugd ging hij graag op zoek naar insecten in de buurt van zijn huis. De perfecte inspiratie voor zijn Pokémon! In 1996 werd Pokémon in Japan uitgebracht in de vorm van 2 games (Red en Green) voor de Game Boy, in samenwerking met Nintendo. Green was inmiddels Blue geworden tegen de tijd dat de spellen in 1998 Amerika en later Europa bereikten. Spoiler alert: het werd een gigantisch succes.

Het bijzondere aan de games was dat elk spel slechts een deel van de Pokémon bevatte en je ze dus niet allemaal kon vangen. De bedoeling was om je Game Boy met die van iemand anders te verbinden en je Pokémon te ruilen. Later is de franchise uitgebreid met nog veel meer games, een anime-televisieserie, ruilkaarten, manga-strips, speelfilms en een onbeperkt aantal soorten speelgoed. Gedurende 25 jaar Pokémon is het fenomeen uitgegroeid tot de op één-na succesvolste game-franchise ter wereld. Wie er op één staat? It’s-a-me… precies, Super Mario.

Pokémon 25 jaar Celebrations bij Intertoys

Pokémon is jarig, dus wordt er getrakteerd. En wel op speciale Pokémon 25th Anniversary Celebrations boxen en sets die je kunt toevoegen aan jouw Trading Card game collectie. Deze Pokémon 25 jaar jubileumlijn bevat karakters en artwork van elke regio uit het Pokémon-universum. Daarnaast omvat het een speciale collectie van herdrukken van klassieke kaarten uit de rijke historie van 25 jaar Pokémon, zoals Charizard uit de Base set. We hebben even op een rijtje gezet welke Pokémon Celebrations artikelen Intertoys voor je beschikbaar heeft:

  1. De superuitgebreide Pokémon Celebrations Elite Trainer Box bevat 10 Celebrations boosters, 5 extra Pokémon TCG boosters, een speciale foil-promokaart van Geninja Star, 65 speciale kaartsleeves, dobbelstenen en nog veel meer.
  2. Ga voor een Pokémon TCG Celebrations tin en voeg onder meer 4 Pokémon V-kaarten, 2 Pokémon VMAX-kaarten, een speciale munt en artwork toe aan je verzameling.
  3. De Pokémon TCG Celebrations collector box Dragapult Prime bevat een foil-promokaart en een oversized kaart van Dragapult Prime, 2 Pokémon TCG Celebrations boosters, een pocket map, een codekaart voor het Pokémon TCG online en meer.
  4. Kies de Pokémon TCG Celebrations deluxe pin collection en ontdek onder andere een foil-promokaart van Zacian LV.X., een pin, 4 Celebrations boosters en een codekaart voor het online spel.
Pokémon 25th anniversary

Pokémon games en speelgoed

Door de populariteit van de eerste Pokémon games 25 jaar geleden werd een anime-serie bedacht. Deze tekenfilmserie ging in première op 1 april 1997 in Japan. In Nederland was deze 2 jaar later voor het eerst te zien op Fox Kids. Massaal schakelden fans in om te kijken hoe Ash, samen met zijn vrienden Misty en Brock, aan verschillende toernooien meedeed en allerlei typen Pokémon ving. Leuk weetje: in de Japanse versie heet de hoofdpersoon geen Ash maar Satoshi, naar bedenker Satoshi Tajiri. In elke aflevering werd het groepje gedwarsboomd door het kwaadaardige trio Jessie, James en hun in mensentaal pratende Pokémon Meowth.

Iedereen kende net de befaamde raps uit het hoofd, toen al gauw duidelijk werd dat het niet bij de oorspronkelijke 151 Pokémon zou blijven. In 25 jaar Pokémon zijn er in totaal 8 generaties uitgekomen, waaronder Gold en Silver, Ruby en Sapphire, X en Y en Sun en Moon. Al deze series gingen gepaard met zeer succesvolle games en speelgoedlijnen. In 2016 liepen bovendien miljoenen mensen zonder blikken of blozen bij hun buren de tuin in om Pokémon te vangen met de ongekend populaire smartphone game Pokémon Go. Met behulp van augmented reality en gps konden mensen nu in hun eigen real life omgeving op zoek naar Pokémon.

Beleef 25 jaar Pokémon mee en ontdek alles van Pokémon bij Intertoys! Kies jouw favoriet uit de vele sets Pokémonkaarten voor de Trading Card Game, leuke knuffels, schoolspullen en Funko figuren. Of verras iemand die zelf ook jarig is met een mooi Pokémon cadeau. Heb je zelf de ambitie om Pokémontrainer te worden? Bekijk dan onze collectie Pokémon games met daarin onder meer de nieuwste Brilliant Diamond, Shining Pearl en Legends Arceus spellen voor de Nintendo Switch. Je ontdekt telkens nieuwe soorten en kan de strijd aangaan met andere spelers. De perfecte manier om 25 jaar Pokémon te vieren!