Driewielers (101)

Filteren

Driewielers

Een driewieler is het ideale vervoersmiddel van de allerkleinste snelheidsduivel! Bij Intertoys kun je de leukste fietsjes bestellen van topmerken als SmarTrike en Smoby. Vele driewielers zijn voorzien van een afneembare duwstang, zodat ouders de peuters in eerste instantie voort kunnen duwen. Vervolgens kunnen ze zelf fietsen met de trappers. Op deze manier groeit het fietsje met je kindje mee. Bovendien zijn vele driewielers uitgerust met andere handige accessoires als een zonnescherm, beugels en voetsteunen.

Een driewieler kopen?

Met een driewieler kan jouw kleintje zijn of haar wereld vergroten. Een driewielfiets is de ideale manier om je kind te laten wennen aan de trapbeweging. In eerste instantie kun je jouw kindje helpen met de duwstang waarmee je de fiets vooruit duwt. Je kind versterkt zijn beenspieren met het trappen op de pedalen en kan snel genoeg zelfstandig fietsen. Spelenderwijs leert je kind gevoel voor afstand, snelheid en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen gedurende het fietsen.

Leeftijd

Voor je een driewieler gaat kopen, is het belangrijk om uit te zoeken naar wat voor driewielfiets je op zoek bent. Let hierbij op dat je de juiste kinderfiets kiest voor de leeftijd van jouw kind. Vanaf ongeveer 9 maanden, of wanneer je kind zelfstandig kan zitten, kun je kiezen voor een driewieler. Belangrijk hierbij is dat je goed let op de leeftijdsindicatie dat bij elk product staat vermeld. Je kunt ook kiezen voor een kinderfiets die als het ware meegroeit met je kindje. Dit is een fiets die je steeds kunt aanpassen naargelang de groei van jouw kleintje.

Meegroeien

Het grote voordeel aan een driewielerfiets die meegroeit met je kindje is uiteraard dat jij en je kindje langer plezier hebben aan deze fiets. Veel modellen zijn geschikt vanaf 9 of 10 maanden en kun je gebruiken tot en met ongeveer 3 jaar. Je kunt bijvoorbeeld de duwstang, die je in het begin gebruikt om je kindje te helpen, demonteren zodra je kind zelfstandig kan fietsen. Veel driewielers zijn uitgerust met een zonnescherm dat je gemakkelijk erop zet of eraf haalt. Achterop de kinderfiets kun je een opbergtas kwijt waarin je gemakkelijk van alles mee kunt nemen.

Prijs & kwaliteit

Bij het bestellen van een driewieler is het belangrijk om de prijs-kwaliteitverhouding in gedachten te houden. Ga je bijvoorbeeld voor een relatief goedkope driewielfiets van Smoby of voor een duurdere, meegroei variant van Little Tikes of SmarTrike? Belangrijk hierbij is ook de overweging of één kind gebruik gaat maken van de fiets. Of is het de bedoeling dat broertjes of zusjes ook op de driewieler leren fietsen? Bekijk ook goed de verschillende accessoires en mogelijkheden van elke driewieler voor je een keuze maakt.