Een trampoline in je eigen achtertuin!

Ga jij voor een Olympische plak op het onderdeel trampolinespringen? Nu kun je oefenen op je eigen trampoline en je droom laten uitkomen! Dit coole buitenspeelgoed bestaat uit een verend doek dat met springveren is vastgemaakt aan het frame. Er zijn steeds meer verschillende soorten trampolines in verschillende vormen, maten en uitvoeringen. Wil jij liever een rechthoekige of een ronde trampoline? Ontdek welk model het beste bij jou past!

Welke trampoline voor jouw tuin?

Verhoogde trampoline: deze trampoline staat op poten en kun je met een flinke opstap of een trampolinetrapje gemakkelijk bereiken. Om de veiligheid te vergroten kun je de trampoline uitrusten met een veiligheidsnet en een trampolinemat. Met een net kunnen kinderen niet van de trampoline afvallen tijdens het springen. Je kunt aan de trampolinerand een schoenenzak hangen waar je je schoenen in kunt opbergen als je gaat springen.
Verlaagde trampoline: een verlaagde trampoline is voor een deel ingegraven en steekt nog ongeveer 20 cm boven de grond uit. Onder de trampoline moet een komvormige kuil worden gegraven, zodat het doek ver genoeg naar beneden kan uitrekken tijdens het springen. Langs de zijkant van de afdekrand kan de trampoline ontluchten wanneer erop wordt gesprongen. Het voordeel van een verlaagd model is dat deze dichter bij de grond staat en daardoor wat veiliger is voor jonge kinderen. Ook kun je makkelijk op de trampoline stappen en vormt het een minder opzichtig obstakel in de tuin.
Ingegraven trampoline: een ingraaftrampoline is volledig verzonken in de grond. Ook voor dit type trampoline is het nodig om van te voren een kuil te graven zodat er ruimte is voor het trampolinedoek om op en neer te veren. Een ingegraven trampoline is voorzien van een speciaal ontluchtingssysteem waar de luchtstroom onder het doek mee wordt geregeld.

Accessoires voor jouw trampoline

Om ervoor te zorgen dat er veilig gesprongen kan worden is het verstandig om de trampoline te voorzien van een trampolinerand of speciale trampolinemat, zodat je niet bij de trampolineveren kunt komen. Ook een veiligheidsnet of trampolinenet is aan te raden bij een verhoogde trampoline, zodat kinderen er niet zo snel vanaf kunnen vallen. Om te kunnen springen moeten ze er natuurlijk eerst opkomen. Met een speciaal trampolinetrapje kun je gemakkelijk op het springdoek klimmen. Berg je schoenen voor het springen op in de schoenenzak die je aan de trampolinemat kunt bevestigen, zo blijven ze schoon en slingeren ze niet door de tuin. Met een verankeringsset kun je de trampoline veilig verankeren in de grond. Dit voorkomt verschuiven en omwaaien.

Springen en spelen met de EXIT Twist trampoline!

De Twist trampolines van EXIT zijn voorzien van een speciaal speel-element op het springdoek. Op het doek staan cijfers met daarbij een plus-, min- en deelteken. Kinderen kunnen elkaar opdrachten geven en hebben zo eindeloos veel springplezier. Kun jij je leeftijd of de uitkomst van een moeilijke rekensom springen?