Drones (16)

Drones

Je hebt ze vast wel eens door de kamer of de straat zien zweven, een drone. Maar wat zijn deze grappige, zwevende robotjes nu precies? Een drone of een UAV (Unmanned Aerial Vehicle) is een onbemand luchtvaartuig dat je op afstand kunt besturen. Het verschil tussen een drone en een vliegtuig is dat een drone geclassificeerd is als rotorcraft. Dit, omdat ze worden aangedreven door een set van rotors (verticaal georiënteerde propellers), net zoals een helikopter. Drones zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en het hangt af van waar jij het luchtvaartuig voor wilt gebruiken welke drone bij jou past. Met welke drone ga jij het luchtruim verkennen?

Welke soorten drones zijn er? En welke past bij mij?

Voordat je tot grote hoogten stijgt wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de juiste keuze maakt! In ons assortiment vind je verschillende soorten drones die er allemaal net weer even anders uitzien en andere functionaliteiten hebben. Zo is een multicopter een verzamelwoord voor een drone met meerdere motoren of propeller units. Een quadcopter of quadrocopter is een helikopter die wordt opgeheven en aangedreven door vier rotors. De superpopulaire quadcopter is gemakkelijk in elkaar te zetten en te besturen en is sterk genoeg om uit te breiden met accessoires zoals een camera. De hexacopter is sterker dan de quadrocopter met zijn zes motoren die onafhankelijk kunnen worden aangestuurd. Dit model kan hierdoor meer tillen. Wil je echt de allerkrachtigste drone kopen, dan is daar de octocopter! De ocotocopter heeft alle voordelen van een hexacopter, maar heeft nog meer kracht met zijn acht propellers.

Spanwijdte van drones

Je kunt drones ook indelen in drie categorieën op basis van hun spanwijdte. De categorie ‘speelgoed en training’-drones gaat tot een spanwijdte van 30 cm. Je kunt deze zowel binnen- en buitenshuis gebruiken en door hun beperkte gewicht kunnen ze wel tegen een stootje bij crashes. Een spanwijdte van 30 tot 60 cm valt in de categorie ‘hobby drone’ en is geschikt voor buitenhuisgebruik. Door de sterkere motoren en frame kun je dit soort uitbreiden met een camera. Een spanwijdte van meer dan 60 cm wordt veel gebruikt door professionals. Welk model ga jij bestellen?