Top 10: game releases tweede kwartaal 2023!

Publicatiedatum: 20-04-2023

Ben jij benieuwd naar welke games je kunt uitkijken in het tweede kwartaal van 2023? Wij hebben voor jou een top 10 samengesteld aan games die je niet mag missen. De volgorde is samengesteld op basis van releasedatum.

1. Star Wars Jedi: Survivor - vrijdag 21 april

We trappen af met Star Wars Jedi: Survivor! In dit vervolg op het succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order ga je wederom op avontuur met Cal Kestis en zijn lotgenoten. Jouw doel? Het in ere herstellen van de Jedi Order en het ten val brengen van het Keizerrijk.


PS5 Star Wars Jedi: Survivor
Xbox Series X|S Star Wars Jedi: Survivor

2. Dead Island 2 - vrijdag 21 april

Tijd om af te reizen naar Los Angeles met Dead Island 2. De fans hebben er lang op moeten wachten, maar het is dan eindelijk zover. In deze zombiegame is LA in quarantaine en ben jij één van de geharde overlevenden. Sla je een weg door de zombiechaos en achterhaal de waarheid achter de uitbraak.


PS4 Dead Island 2
PS5 Dead Island 2

3. Hogwarts Legacy - vrijdag 5 mei

Heb je altijd al zelf het Harry Potter-universum willen ontdekken? Dat kan met Hogwarts Legacy. Deze game neemt je mee naar Zweinstein van het jaar 1800. Je leert spreuken, brouwt drankjes en duelleert met andere tovenaarsstudenten. Tegelijkertijd probeer je duistere tovenaars te verslaan waarmee je het lot van de tovenaarswereld bepaalt.


Hogwarts Legacy verscheen al eerder voor de PS5 en Xbox Series X|S en werd daarbij zeer positief ontvangen.


PS4 Hogwarts Legacy
Xbox One Hogwarts Legacy

4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - vrijdag 12 mei

Voor de Nintendo Switch is The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ongetwijfeld één van de meest geliefde titels van dit jaar. Fans kijken reikhalzend uit om het verhaal van Link te vervolgen na het succes van Breath of the Wild. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom speelt zich af op het land van en in de lucht boven Hyrule.


Nintendo Switch The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

5. LEGO 2K Drive - vrijdag 19 mei

Voor alle LEGO-fans belooft LEGO 2K Drive een prachtige game te worden. Met deze racing game kun jij een eigen voertuig bouwen en is het daarna simpelweg tijd om te scheuren! Je ontdekt de bruisende open wereld van Steenlandië en doet er alles aan om de felbegeerde Sky trofee te winnen. Vroem, vroem!


PS4 LEGO 2K Drive
PS5 LEGO 2K Drive
Nintendo Switch LEGO 2K Drive

6. Farming Simulator 23 - dinsdag 23 mei

Ontdek de boer in jezelf met Farming Simulator 23. Jij beheert je eigen boerenbedrijf waarbij je je kunt richten op landbouw, veeteelt en bosbouw. De Farming Simulator serie wordt wereldwijd geprezen vanwege zijn rustgevende stijl, mooie muziek en het nabootsen van een vredig bestaan.


Nintendo Switch Farming Simulator 23

7. Street Fighter 6 - vrijdag 2 juni

Tijd voor een klassiek vechtspel met Street Fighter 6! Street Fighter behoort al sinds jaar en dag tot de meest populaire fighting games. Heb jij zin in een potje virtueel knokken? Kies dan één van de iconische 18 vechters en neem het tegen elkaar op in de lokale multiplayer.


PS4 Street Fighter 6
PS5 Street Fighter 6
Xbox Series X Street Fighter 6

8. Diablo IV - dinsdag 6 juni

Ben je groot fan van action-roleplaying games? Dan past Diablo IV zeker in jouw straatje. In Diablo IV volg je een meeslepend verhaal waarin je ontelbaar veel vijanden en grote bazen moet verslaan. Extra leuk daarbij is dat je de game ook samen kunt spelen, lokaal of online, en dat Diablo IV daarbij crossplay ondersteunt.


PS4 Diablo IV
PS5 Diablo IV
Xbox Series X Diablo IV

9. Park Beyond - vrijdag 16 juni

Fans van RollerCoaster Tycoon kunnen ook hun slag slaan met Park Beyond. In deze pretpark simulatie game bouw jij je eigen droompretpark. Welke gave attracties ga jij bouwen? Laat je creativiteit de vrije loop!


PS5 Park Beyond

10. Final Fantasy XVI - donderdag 22 juni

Last but not least is daar nog Final Fantasy XVI. Gesitueerd in een dark-fantasy wereld ga je op pad met Clive Rosfield. Na een grote ramp zweert Clive zich te wreken op de Dark Eikon Ifrit, een mysterieuze entiteit die een spoor van vernieling achterlaat. Met verbluffende krachten hoopt Clive het gevecht in zijn voordeel te beslissen.


PS5 Final Fantasy XVI

Ben jij benieuwd naar welke games er nog meer uitkomen dit jaar? Houd dan zeker onze pre-order pagina goed in de gaten.