• Home
  • Hasbro recycling: lees er hier over! | Intertoys
Hasbro Recycling

Recycle-programma Hasbro speelgoed

Wil je je ook graag inzetten voor een groene toekomst? Draag dan samen met Hasbro en Intertoys bij aan een beter milieu en een duurzame wereld. Lever jouw gebruikte speelgoed en spellen van Hasbro in bij één van onze geselecteerde Intertoys winkels. Wij zorgen ervoor dat jouw product wordt gestuurd naar onze recyclepartner TerraCycle. Zij verwerken jouw speelgoed tot nieuwe, duurzame producten.

Wat kan ik recyclen?

Je hebt ongetwijfeld speelgoed of spellen van Hasbro in de kast staan. Deze Amerikaanse speelgoedfabrikant heeft namelijk wereldwijd bekende merken als NERF, Monopoly, Transformers en Play-Doh in het assortiment. Maar wat als je bent uitgespeeld met jouw dierbare Hasbro speelgoed? Misschien ben je wel te oud of heb je een nieuwe versie gekregen. Je kunt het natuurlijk in de afvalbak gooien, maar je kunt het ook recyclen.


Investeer samen met Intertoys en Hasbro in een duurzame toekomst en lever jouw gebruikte speelgoed en spellen in bij geselecteerde Intertoys winkels. In deze fase van ons recycleprogramma is het alleen mogelijk om Hasbro speelgoed en spellen in te leveren. Let op: dit geldt helaas niet voor producten die elektronisch zijn of op batterijen werken.


Wat gebeurt er met mijn speelgoed?

Het doel van Hasbro is om duurzaam speelgoed te maken dat na gebruik op een groene manier verwerkt kan worden. Wanneer je jouw NERF blaster, Hasbro Marvel pop of Monopoly spel bij ons inlevert wordt dit naar TerraCycle gestuurd. Dit recyclingbedrijf zorgt ervoor dat het speelgoed wordt gesorteerd, schoongemaakt en versnipperd. Na dit proces wordt het materiaal gesmolten tot kunststof korrels die worden gebruikt bij de productie van verschillende plastic producten zoals hekpalen en banken. Op deze manier wordt jouw favoriete, duurzame Hasbro speelgoed helemaal hergebruikt!

Lever je oude Hasbro speelgoed in bij Intertoys

Heb je meer vragen over onze samenwerking met Hasbro en TerraCycle? Misschien vind je het antwoord wel in onze speciale duurzaamheidsprogramma Q&A onderaan deze pagina!


De volgende merken kun je inleveren

Q&A over het Hasbro recycleprogramma


Wat kan ik precies inleveren binnen het Hasbro Recycleprogramma?

Je kunt al het speelgoed inleveren van de volgende merken: NERF, Play-Doh, My Little Pony, Transformers, Beyblade, Monopoly en alle spellen van Hasbro Gaming.


Momenteel kun je nog geen elektronisch speelgoed inleveren, dus ook geen artikelen die werken op een batterij. We ontvangen bovendien graag het speelgoed zelf en niet slechts de verpakking. Losse papieren en kartonnen verpakkingen kun je middels de mogelijkheden van jouw gemeente recyclen.


Kan ik al mijn speelgoed inleveren?

In deze testfase van het recycleprogramma is het nog niet mogelijk om alle typen speelgoed in te leveren, maar speelgoed van de bovengenoemde merken is bij ons van harte welkom. Daarnaast kunnen we helaas geen artikelen met batterijen of elektronica accepteren.


Krijg ik geld voor mijn ingeleverde producten?

Nee, er is geen statiegeld of toeslag per gebracht artikel. Per kilo ingeleverd materiaal geeft TerraCycle punten die Hasbro op hun beurt omtovert tot een donatie aan een goed doel. Zo draag je met het recyclen van jouw speelgoed bij aan het verminderen van afval én steun je een goed doel!


Ik wil mijn ingeleverde artikel toch terug hebben, kan dat?

Helaas is het niet mogelijk om eerder ingeleverd speelgoed terug te krijgen.


Wat wordt er precies met mijn ingeleverde speelgoed gedaan?

Intertoys draagt al het ontvangen speelgoed over aan TerraCycle. Zij zorgen ervoor dat alle speeltjes netjes worden gesorteerd, schoongemaakt en versnipperd. Het materiaal wordt vervolgens omgesmolten tot kunststof korrels die worden gebruikt bij het maken van verschillende plastic producten zoals hekpalen, pallets en banken. Lees meer over het recycleproces van TerraCycle.


Mijn Intertoys winkel staat nog niet tussen het overzicht met deelnemende winkels. Wanneer kan ik ook bij mij in de buurt mijn oude Hasbro speelgoed inleveren?

We zijn gestart met de test van het Hasbro recycleprogramma in 29 Intertoys winkels verspreid door heel Nederland. Op kort termijn voegen we hier nog meer Intertoys winkels aan toe. Hou deze pagina goed in de gaten voor een update van de deelnemende locaties.