• Home
  • Kinderboekenweek 2021 | Intertoys
Header Kinderboekenweek 2021 Blog

De Kinderboekenweek is weer begonnen!

Publicatiedatum: 11-10-2021

Haartjes gewassen, tandjes gepoetst, pyjamaatje aan; het is bijna bedtijd. Maar de reis naar dromenland begint natuurlijk niet voordat jouw favoriete boek tevoorschijn is gekomen! Of papa of mama nu een verhaaltje voorleest of de kleintjes zelf onder de wol kruipen met een spannend boek, lezen maakt voor velen een belangrijk onderdeel uit van het avondritueel van kinderen. Van 6 t/m 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek, waarbij het lezen van kinderboeken 10 dagen lang centraal staat. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is worden wat je wil worden. De Kinderboekenweek laat zien dat lezen niet alleen superleuk is, maar ook nog eens ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van jouw kleintje.

Iedereen die leest wordt beter in taal. Wanneer je meer leest, leer je meer woorden kennen, word je beter in spelling en snap je verhaaltjes beter. Daarnaast leer je verschillende emoties herkennen. Je leeft mee met verschillende personen en ontwikkelt je empathisch vermogen. De Kinderboekenweek geeft aandacht aan deze verschillende voordelen van lezen en laat zien dat lezen bovenal gewoon heel leuk is!

Begin al vroeg met het voorlezen van kinderboeken

Je kunt al heel vroeg beginnen met het voorlezen aan je kindje. Trek je eigen kinderboeken weer eens uit de kast of koop nieuwe boeken om je kleintje uit voor te lezen. Maak er samen een gezellig en knus momentje van. Kies een voorleesboek wat je zelf leuk vindt om te lezen en dat aansluit bij de belevingswereld van je kindje. Prikkel de fantasie met de leuke tekeningen in het boek van Nijntje of ga lekker slapen met Woezel & Pip en Dikkie Dik. Beleef knotsgekke avonturen met Het grote gekke voorleesboek, vol met gekke verhaaltjes voor het slapengaan.


Tijd om zelf te leren lezen

Net als de Kinderboekenweek heeft Intertoys als doel om lezen zoveel mogelijk te stimuleren. Naast het creëren van een voorleesmomentje samen met je kleintje, wil je natuurlijk ook dat je kind zelfstandig leert lezen. Thuis kun je dit stimuleren met leuke boekjes. Intertoys heeft verschillende reeksen om het lezen te bevorderen. De boekenreeks Ik Leer Lezen bestaat uit lees- en stickerboeken, waar je door middel van het plakken van stickers steeds meer woorden leert herkennen. In de serie Leesbeesten! ontdek je allerlei dierenverhalen voor beginnende lezers. De Zin om te lezen! kinderboeken bevatten vrolijke plaatjes, makkelijke woorden en korte zinnen waardoor je alles goed kunt begrijpen. Er zijn verhaaltjes beschikbaar voor verschillende AVI leesniveaus, van AVI Start tot E3.


Lees erop los met de leukste series tijdens de Kinderboekenweek

Wanneer je al goed kan lezen, is het natuurlijk leuk om echt spannende verhalen te lezen. De Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek, heeft dit jaar weer twee nieuwe winnaars uitgekozen. De eerste winnaar van de Kinderboekenweek in de categorie 6 t/m 9 jaar is het boek De Zoete Zusjes zoeken een schat. Ga met Saar en Janna op avontuur en lees de leukste verhalen in dit kinderboek of een ander boek uit De Zoete Zusjes reeks. De tweede winnaar van de Kinderboekenweek in de categorie 10 t/m 12 jaar is het boek  Het leven van een loser: Totaal gesloopt. Dit boek is alweer het 14e deel in de succesvolle serie over Bram Botermans, die altijd een loser zal blijven. Of ga op een spannend avontuur met Rhona, de  Sloddervos. Zij is de enige persoon die onze wereld en de mythische wereld kan redden. Dit boek is het eerste deel van een spannende serie voor kinderen van 8 t/m 11 jaar.  

Er zijn dus genoeg boeken om tijdens deze Kinderboekenweek te lezen. Lees zoveel kinderboeken als je wilt en ontwikkel je woordenschat en empathisch vermogen. Verlies jezelf in spannende verhalen en stimuleer je fantasie!


Kinderboeken uit Kinderboekenweek 2021