Carcassonne reiseditie
0 reviews

Dit product is tijdelijk uitverkocht
14.99

Omschrijving

Raak nu overal waar je maar gaat in de ban van Carcassonne met deze handige reiseditie!
Carcassonne is een eenvoudig maar tactisch legspel, dat iedere beurt nieuwe opties biedt. Door de spelers wordt een landschap met steden, kloosters, wegen en weiden samengesteld, dat iedere beurt groter wordt. De spelers breiden hun invloed gestaag uit, door hun ridders, monniken, struikrovers en boeren zoveel mogelijk overwinningspunten te laten halen. Gezegend zij de speler, die in de kritieke fase nog horigen kan inzetten!

In dit populaire spel bouwen de spelers gezamenlijk de Middeleeuwse Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoor je punten voor afgebouwde projecten. Bij elke beurt leg je één landschapstegel neer en mag je er één horige opzetten. Er zijn tegels met wegdelen, met kloosters, met stadsdelen en met stukken weide. Er mag niet meer dan één horige op een project staan, maar als twee onafgebouwde delen aan elkaar worden gebouwd, kan het toch voorkomen dat er meer horigen op terecht komen. Wie de meeste horigen op een afgebouwd project heeft krijgt daar direct punten voor. Voor elk soort project gelden verschillende spelregels voor het aantal te ontvangen punten. Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd. Wie dan de meeste punten heeft, wint het spel.

Carcassonne is zowel bij families als bij veelspelers geliefd, omdat het ondanks de eenvoudige spelregels veel diepgang heeft en uitdaging biedt. Het vleugje geluk geeft iedereen de mogelijkheid om tot het einde om de winst mee te doen. Nu kun je jouw favoriete spel overal en altijd spelen!
Geschikt voor 2-5 spelers.
Speeltijd: ca. 30 minuten.

Specificaties

Geslacht

Beide

EAN

8717249192565

Adviesleeftijd

vanaf 8 tot 99 jaar

Artikelnummer

1004955

Afmetingen verpakking in cm (lxbxh)

20x20x4

Gewicht exclusief verpakking (gr)

220

Maximum aantal spelers

5

Speelduur

15 - 30 min.

Wettelijke minimumleeftijd

8

Variant van familie spel

Reis

Merk

999 Games

Minimum aantal spelers

2

Spelsoort

Strategisch spel