Cobi small army wwii - tiger 131 tank ausf. E # 2477
0 reviews

Dit product is tijdelijk uitverkocht

Omschrijving

Cobi bouwstenenset 2477 van de Tiger tank.


Met deze set van Cobi bouw je de Sd.Kfz 181 VI Tiger tank.

De Panzerkampfwagen VI Tiger (SdKfz 181) was een zware tank van het Duitse leger, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een legende. De Tiger is tegenwoordig een van de bekendste tanks uit de Tweede Wereldoorlog: al tijdens die oorlog was hij erg gevreesd door geallieerde tankbemanningen, die vaak in iedere Duitse tank een Tiger zagen. De Duitse propaganda droeg haar steentje aan de mythevorming bij. Tigers waren echter zo zeldzaam dat het leeuwendeel van de soldaten er zelfs nooit een gezien heeft.

De Tiger heeft een uitermate massief uiterlijk, een gevolg van de plompe bouw met toepassing van nauwelijks afgeschuinde verticale platen. De romp heeft de vorm van een rechthoekige bak met een pantserplaat van 100 mm aan de voorzijde en 80 mm aan de zij- en achterkant. De voornaamste bewapening bestond uit een kanon 88 mm en secundaire bewapening bestond uit twee MG 34 kaliber 7,92 mm. Het gewicht was 57 ton. De ware kracht van de tank lag in zijn 88mm-KwK 36 L/56-kanon; hij was in feite de eerste tank die een krachtig antitankkanon droeg. Hoewel het kanon toevallig beschikbaar was en niet specifiek voor de tank ontworpen, maakte het de Tiger lange tijd dominant op het slagveld.

Het Tank Museum te Bovington heeft de enige volledig gerestaureerde en rijdende Tiger I (nr. 131) ter wereld in haar bezit.


In de film Fury uit 2014 werd voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog een volledig authentieke Tiger I gebruikt in een speelfilm. Tiger 131 is speciaal hiervoor en bij hoge uitzondering geleend van het Bovington Tank Museum.

Deze set bestaat uit:

500 bouwsteentjes 2 speelfiguurtjes diverse accessoires

Waarschuwing: Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.
Kleine onderdelen. Verstikkingsgevaar.

Adviesleeftijd: Van 6 tot 12 jaar.


Bouwstenen van Cobi zijn prima te combineren met bouwsteentjes van andere bekende merken constructiespeelgoed.

Specificaties

Adviesleeftijd

vanaf 6 tot 12 jaar

Materiaal

Kunststof

Merk

Cobi

Kleur

Multikleur