• Home
  • Alle producten
Terug naar klantenservice overzicht

Privacy & Cookies

Privacyverklaring Intertoys Holland B.V.

Dit is de privacyverklaring van Intertoys Holland B.V. (hierna: “Intertoys”). Via de website www.intertoys.nl, via (win)acties en via andere diensten van Intertoys verzamelt Intertoys jouw persoonsgegevens c.q. informatie over jou (hierna: “persoonsgegevens”). Deze privacyverklaring is daarop van toepassing.

De verantwoordelijke voor de verwerking van deze persoonsgegevens is Intertoys Holland B.V., gevestigd aan de Hessenbergweg 8, 1101 BT Amsterdam Zuidoost, (KvK nummer 29027869).

Wij vinden het belangrijk dat zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Bij de verwerking van jouw persoonsgegevens houden wij ons dan ook aan de eisen die de toepasselijke privacywet- en regelgeving stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • duidelijk vermelden welke persoonsgegevens wij verwerken en voor welke doeleinden. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • proberen de verzameling van jouw persoonsgegevens te beperken tot de persoonsgegevens die nodig zijn voor de vastgestelde doeleinden;
  • jou eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • jouw persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is voor het specifieke doel waarvoor we jouw persoonsgegevens hebben verkregen;
  • jouw rechten om jouw persoonsgegevens op aanvraag in te zien, te rectificeren, te verwijderen, te beperken en/of over te dragen (portabiliteit) respecteren.

In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij van je verwerken en met welk doel dit gebeurt. Wij raden je aan deze privacyverklaring zorgvuldig te lezen.

1. Hoe verzamelen we jouw persoonsgegevens?

Bij het gebruik van onze website laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Persoonsgegevens worden op verschillende manieren door ons verzameld:

  • Plaatsen van een bestelling: via onze website kun je producten bestellen, waarbij wij je vragen om enkele persoonsgegevens aan ons te verstrekken om de bestelling uit te voeren en de bestelde producten aan je af te leveren;
  • Aanmaken account: daarnaast kun je een account aanmaken op onze website, om inzicht in jouw bestellingen te verkrijgen en verlanglijstjes bij te houden;
  • Inschrijving nieuwsbrief: als je hebt aangegeven dat je onze nieuwsbrief wilt ontvangen, worden bepaalde persoonsgegevens verwerkt om jou de nieuwsbrief te kunnen toesturen en het gebruik van de nieuwsbrief te analyseren;
  • Contact opnemen: je kunt ons benaderen met vragen en/of klachten per post, e-mail of telefoon. In dat geval zullen we contact met je opnemen om jouw vraag of klacht te behandelen;
  • Deelname winacties/prijsvragen/klantonderzoek: als je deelneemt aan acties en/of prijsvragen, verwerken wij de persoonsgegevens die je hierbij aan ons verstrekt. Hetzelfde geldt als je deelneemt aan een markt- of klantonderzoek;
  • Review: als je op de website een review schrijft over een product dat je via onze website hebt gekocht heb je de mogelijkheid om deze review te voorzien van jouw naam;
  • Deelname Club Intertoys: als je je aanmeldt voor Club Intertoys, het loyaliteitsprogramma van Intertoys;
  • Club Intertoys App: als je de Club Intertoys App downloadt en je je registreert als gebruiker van deze app;
  • Social media: als je ons benadert via onze social media kanalen (zoals Facebook, Twitter en Pinterest), verwerken we bepaalde persoonsgegevens wanneer je bijvoorbeeld contact met ons opneemt om vragen te stellen;
  • Gebruik/bezoek website: bij het surfen op onze website wordt technische informatie over jouw apparaat verkregen (bijvoorbeeld het IP-adres) en jouw bezoekgedrag op de website. We ontvangen deze informatie door cookies die op onze website zijn geplaatst (zie hiervoor ook hoofdstuk 5 en onze Cookieverklaring).

Het is mogelijk om jouw favoriete artikelen of nieuwsberichten uit ons online magazine te delen via jouw social media pagina’s. In dat geval verwerken wij jouw persoonsgegevens niet, maar maken wij het enkel mogelijk dat jij het artikel online kunt delen.

De aanbieders van de betreffende social media platformen verwerken bij het delen van onze nieuwsberichten/producten wel bepaalde persoonsgegevens van je. We raden je daarom aan om het privacybeleid van deze platformen goed door te nemen.

2. Welke persoonsgegevens verwerken we?

Wanneer je gebruik maakt van onze website, kunnen wij de volgende gegevens van jou verwerken:

  • Naam en contactgegevens: voor- en achternaam, adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer;
  • Demografische gegevens: geslacht, geboortedatum, land regio, plaatsnaam;
  • Inschrijving nieuwsbrief: als je hebt aangegeven onze nieuwsbrief te willen ontvangen, worden bepaalde persoonsgegevens verwerkt om jou de nieuwsbrief te kunnen toesturen en het gebruik van de nieuwsbrief te analyseren;
  • Communicatiegegevens: technische gegevens van de apparatuur die jij gebruikt om de website te bezoeken (bijvoorbeeld van jouw smartphone/laptop/tablet of een kiosk uit de winkel), zoals IP-adres, MAC-adres, gebruikte browser, taalinstellingen, besturingssysteem, service provider, type apparaat;
  • Technische gegevens: je surfgedrag op de website, waaronder muis- en klikgedrag en de duur en tijd van jouw bezoek op onze website en ten aanzien van de nieuwsbrieven of je deze hebt ontvangen, geopend en of je vanuit de nieuwsbrief hebt doorgeklikt naar de website;
  • Financiële gegevens: betaalgegevens met betrekking tot een gedane aankoop via de website;
  • Account- en bestelgegevens: als je gebruik maakt van een account verwerken we de inloggegevens van jouw account. Ook – te raadplegen via jouw account – wordt je aankoopgeschiedenis verwerkt.

3. Voor welke doeleinden verwerken we jouw persoonsgegevens?

De hierboven in hoofdstuk 2 genoemde persoonsgegevens gebruiken we voor de volgende doeleinden:

  1. om jou de mogelijkheid te bieden artikelen te bestellen via onze website en gebruik te maken van alle functionaliteiten en diensten op de website;
  2. om jouw bestelling te verwerken en je te informeren over het verloop daarvan;
  3. om jouw vragen te beantwoorden of jouw klachten te behandelen via social media, e-mail, per post of telefonisch;
  4. om jouw gegevens te verwerken voor deelname aan prijsvragen en andere acties, zodat we je kunnen bereiken wanneer je iets gewonnen hebt;
  5. het uitvoeren van het loyaliteitsprogramma Club Intertoys en het mogelijk maken van het gebruik van de Club Intertoys app in dat kader;
  6. om met jou te communiceren door middel van het verzenden van elektronische nieuwsbrieven en/of post (zie ook hoofdstuk 7 ‘Nieuwsbrief Intertoys’);
  7. om jou gepersonaliseerde advertenties, nieuwsbrieven en andere content aan te bieden op de website van intertoys.nl en websites van derden op basis van jouw interesses en jouw (online) aankoopgeschiedenis (zie ook hoofdstuk 9 ‘Profilering’);
  8. om (op individueel niveau) onze website, winkels, assortiment en onze dienstverlening zowel in de winkel als online te verbeteren. Dit doen wij op basis van: jouw voorkeuren, uitgevoerde markt- en klantonderzoeken en het gebruik van onze website door bezoekers.

4. Op basis van welke grondslagen verwerken we jouw persoonsgegevens?

De verwerking van jouw persoonsgegevens is gebaseerd op verschillende grondslagen. Hieronder lichten we per type verwerking toe op basis van welke grondslag dit gebeurt:

De in hoofdstuk 2 genoemde persoonsgegevens worden voor de doeleinden zoals in hoofdstuk 3 (onder punt 1 t/m 5) door ons verwerkt omdat dit noodzakelijk is om de diensten die je van ons afneemt uit te voeren. Dit is bijvoorbeeld het gebruik van onze website, maar ook het doen van een bestelling op onze website en het gebruikmaken van onze klantenservice.

De in hoofdstuk 2 genoemde persoonsgegevens worden voor de doeleinden zoals in hoofdstuk 3 (onder 6 en 7) door ons verwerkt op basis van de van jou verkregen toestemming. Voorafgaand aan de verwerking van jouw persoonsgegevens vragen we toestemming voor het versturen van deze berichten waarbij bepaalde persoonsgegevens van je worden verwerkt. Wij kunnen je ook na een aankoop via e-mail op de hoogte houden van gelijksoortige producten en diensten, tenzij je bij je aankoop hebt aangegeven dat je daar geen prijs op stelt.

Je hebt het recht om je op elk gewenst moment af te melden voor de ontvangst van deze informatie.

De in hoofdstuk 2 genoemde persoonsgegevens worden voor de doeleinden zoals in hoofdstuk 3 (onder 8) door ons verwerkt omdat dit noodzakelijk is voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen.

5. Cookies

Op onze website maken wij gebruiken van cookies. Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat wordt opgeslagen op je computer.

Cookies op zich kunnen geen individuele gebruiker identificeren, maar slechts de computer of het mobiele apparaat dat u gebruikt door een willekeurig gegenereerde identificatiemarkering. Zie onze cookieverklaring voor meer informatie over ons gebruik van cookies.

6. Bewaartermijnen

Webshop Account

De zichtbare persoonsgegevens die zijn opgeslagen in jouw account op intertoys.nl worden bewaard totdat je besluit het account te verwijderen. Jouw bestelhistorie op intertoys.nl wordt tot maximaal 3 jaar na jouw laatste bestelling bewaard, zodat je deze via jouw account kunt inzien, met uitzondering van de gegevens die wij volgens een wettelijke bewaartermijn langer dienen te bewaren, bijvoorbeeld de persoonsgegevens zoals deze op de facturen vermeld staan.

Als je 3 jaar geen gebruik hebt gemaakt van je account, dan zullen wij je vragen of je je account wilt behouden. Als je, ook na een reminder, niet aangeeft je account te willen behouden, verwijderen wij je account.

Jouw bestelhistorie en andere persoonsgegevens die in het kader van profilering (zie hoofdstuk 9) over jou zijn verzameld zullen 2 jaar na jouw laatste aankoop via intertoys.nl in ieder geval niet meer voor marketingdoeleinden worden gebruikt, afgezien van jouw eventuele inschrijving voor het ontvangen van de nieuwsbrief en van commerciële mailings van Intertoys.

Aankoop zonder webshop account

Als je een aankoop doet zonder in te loggen, hanteren wij een bewaartermijn van maximaal 3 jaar na aankoop om eventuele serviceverzoeken nog te kunnen behandelen.

Nieuwsbrief

Als je je hebt opgegeven voor de nieuwsbrief of andere commerciële mailings van Intertoys, bewaren wij jouw gegevens om de nieuwsbrief en andere mailings te versturen totdat jij je afmeldt voor deze mailings.

Als je je niet expliciet hebt opgegeven voor de nieuwsbrief of andere commerciële mailings, maar je deze berichten ontvangt omdat je klant bent van Intertoys (de zogenaamde softe opt-in), bewaren wij jouw gegevens om deze mailings te kunnen sturen tot uiterlijk 2 jaar na jouw laatste aankoop. Als je 2 jaar geen aankoop hebt gedaan, zullen wij je een mail sturen met de vraag of je de mailings van Intertoys wilt blijven ontvangen. Als je, ook na een reminder, niet aangeeft dat je de mailings van Intertoys wilt blijven ontvangen, zullen wij je gegevens verwijderen.

Reviews

Persoonsgegevens die in het kader van een review over een product worden verwerkt, worden net zo lang bewaard als dat het product, waarop de review betrekking heeft, bij ons in het assortiment zit. Persoonsgegevens die in het kader van een review over een product van een externe verkoper worden verwerkt, worden net zo lang bewaard als dat de externe verkoper actief is op onze marktplaats.

Klantenservice

Persoonsgegevens die wij verwerken in het kader van het beantwoorden van vragen of het oplossen van klachten worden maximaal 18 maanden nadat de vraag of de klacht is opgelost bewaard.

Klanttevredenheid

Als u meedoet aan een klanttevredenheidsonderzoek, worden de door u verstrekte gegevens door ons maximaal 24 maanden bewaard.

Winacties en prijsvragen

Persoonsgegevens die in verband met jouw deelname aan winacties of prijsvragen worden verwerkt worden maximaal 2 jaar bewaard, met uitzondering van gegevens die wij volgens een wettelijke bewaartermijn langer dienen te bewaren, bijvoorbeeld in verband met de kansspelbelasting.

Cookies

Bekijk de cookieverklaring  voor de specifieke bewaartermijnen van de verschillende cookies die op de website worden gebruikt.

Cameratoezicht

Wij bewaren camerabeelden maximaal vier (4) weken, tenzij een langere termijn noodzakelijk is voor de afhandeling van een incident.

Overig

In het algemeen worden jouw gegevens niet langer bewaard dan noodzakelijk voor het doeleinde waarvoor zij zijn verzameld of worden verwerkt.

Als je vragen hebt over het bewaartermijnenbeleid van Intertoys, dan kun je contact opnemen door een e-mail te sturen naar privacy@intertoys.nl.

7. Nieuwsbrief Intertoys

Wij kunnen, indien jij hiervoor toestemming hebt gegeven, per e-mail onze nieuwsbrief en andere gepersonaliseerde, commerciële berichten toesturen. Je kunt alleen toestemming geven hiervoor als je 16 jaar of ouder bent.

Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen mocht je geen interesse meer hebben in onze nieuwsbrief. Tevens kun je je in jouw account afmelden voor de nieuwsbrief.

Wij kunnen je ook na een aankoop via e-mail op de hoogte houden van gelijksoortige producten en diensten, tenzij je bij je aankoop hebt aangegeven dat je daar geen prijs op stelt. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen mocht je geen interesse meer hebben in onze nieuwsbrief. Tevens kun je je in jouw account afmelden voor de nieuwsbrief.

8. Verstrekking aan derden

Wij kunnen gebruik maken van diensten van derden om je gegevens te verwerken in overeenstemming met deze privacyverklaring, bijvoorbeeld technische dienstverleners en bezorgdiensten. Deze partijen treden daarbij op als verwerker voor Intertoys. Wij zorgen ervoor dat deze verwerkers voldoende waarborgen bieden ten aanzien van de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen. Intertoys sluit met deze verwerkers een verwerkersovereenkomst waarin onder meer is opgenomen dat zij de persoonsgegevens alleen verwerken in opdracht en conform instructie van Intertoys.

De door jou verstrekte gegevens worden aan derde partijen doorgegeven, als dit noodzakelijk is voor de levering van de door jou bestelde producten, of aangevraagde diensten.

Zo kan het nodig zijn om jouw naam, adres, telefoonnummer en emailadres door te geven aan een externe verkoper, indien het door jou bestelde product niet direct door ons wordt geleverd, maar door een externe verkoper die het product enkel aanbiedt via onze website. Zo kan het product bij jou thuis worden geleverd door de externe verkoper. Als een product wordt geleverd door een externe verkoper dan wordt dit aangegeven op de website. Deze externe verkopers gebruiken jouw gegevens niet voor andere doeleinden dan het afhandelen van jouw bestelling. Als wij persoonsgegevens voor het hierboven beschreven doel aan externe verkopers ter beschikking stellen, zijn Intertoys en de externe verkoper gezamenlijk aan te merken als verantwoordelijke voor de verwerking van deze persoonsgegevens.

Daarnaast geven wij bijvoorbeeld jouw adresgegevens door aan PostNL om jouw bestelling te kunnen bezorgen, en geven wij jouw gegevens door aan AfterPay als je ervoor hebt gekozen om achteraf te betalen.

Als je meedoet aan een prijsvraag of actie en je hebt een prijs gewonnen, dan kan Intertoys je contactgegevens sturen aan de partner die de prijs ter beschikking stelt zodat deze partner de prijs kan toesturen.

Verder verstrekken wij de door jou verstrekte gegevens alleen aan derde partijen als jij daar voorafgaande toestemming voor hebt gegeven (je kunt hiervoor alleen toestemming geven als je 16 jaar of ouder bent) of als wij daartoe wettelijk verplicht zijn, wij daartoe genoodzaakt zijn als gevolg van een rechtszaak en/of als wij het noodzakelijk achten ter bescherming van onze eigen belangen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

9. Profilering

Wij combineren jouw persoonsgegevens uit verschillende bronnen met elkaar, om jou de beste online winkelervaring te kunnen bieden. Dit doen wij door diverse gegevens van jou aan elkaar te koppelen, zoals jouw accountgegevens, jouw aankoopgeschiedenis, de door jou geplaatste reviews, maar ook jouw surfgedrag op onze website op verschillende apparaten, zoals je computer, smartphone of tablet. Het is ook mogelijk dat wij jouw gegevens aanvullen of optimaliseren met gegevens uit openbare bronnen zoals het kadaster of bronnen waarbij jij toestemming hebt gegeven om te gebruiken. We kunnen je dan gerichter benaderen in het geval je hebt aangegeven gepersonaliseerde aanbiedingen te willen ontvangen en we kunnen onze dienstverlening verbeteren door deze beter op de wensen van onze klanten en websitebezoekers te laten aansluiten. Dit doen wij alleen als je hiervoor toestemming hebt gegeven door de optie ‘marketing cookies’ aan te vinken in de cookiebar. Je kunt hier alleen toestemming voor geven als je 16 jaar of ouder bent.

Door jouw gegevens te combineren uit verschillende bronnen, kunnen wij gepersonaliseerde aanbiedingen en gepersonaliseerde content tonen op onze website of websites van derden, die aansluiten bij jouw interesses en aankoopgeschiedenis. Ook onze online folder, nieuwsbrief en postmailings kunnen wij op deze manier voor jou personaliseren. Op deze manier kunnen wij betere en gerichtere aanbiedingen doen. Zo wordt er voorkomen dat jij content of aanbiedingen te zien krijgt, die voor jou minder interessant zijn.

10. Sociale Media

Je kunt Intertoys vinden op verschillende sociale media, zoals Facebook en Instagram. Het is mogelijk dat wij toegang krijgen tot een deel van je profielgegevens als je ons volgt. Dat hangt af van jouw instellingen op deze sociale media. Wij kunnen bijvoorbeeld bijhouden hoe vaak een bepaald item is gedeeld en geliked via sociale media. Op die manier kunnen wij het bereik van dat item analyseren. De grondslag van deze verwerking is ons gerechtvaardigd belang om onze dienstverlening te kunnen verbeteren.

Wij kunnen ook gebruik maken van bepaalde (marketing)diensten van derden, zoals Facebook. Deze diensten maken het ons mogelijk om ons te richten op een specifieke doelgroep op sociale media. Als voorbeeld noemen we hier Facebook Custom Audiences en Lookalike Audiences. Wij kunnen daarvoor gehashte e-mailadressen verstrekken aan derde partijen, zodat deze partijen gericht personen kan benaderen voor onze marketingacties. Als je niet wilt dat wij je gehashte mailadres verstrekken aan derden, dan kun je je daarvoor afmelden door een mail te sturen aan privacy@intertoys.nl.

In sommige gevallen geven wij je de mogelijkheid om via Facebook in te loggen voor bepaalde diensten. Wij verkrijgen dan van Facebook contactinformatie zoals je naam en e-mailadres en mogelijk ook openbare informatie van je profiel. Je ziet bij het inloggen via Facebook welke gegevens wij via Facebook krijgen. Je kunt je voorkeuren instellen via je instellingen in je Facebook-account.

Meer informatie over het gebruik van cookies van sociale media vind je in onze cookieverklaring.

11. Loyaliteitsprogramma Club Intertoys

Club Intertoys is het loyaliteitsprogramma van Intertoys waarmee we jou als klant allerlei extra’s aanbieden. Het doel van dit programma is om de beleving van jou als klant te verbeteren en je klanttevredenheid te verhogen, door je bijvoorbeeld gepersonaliseerde aanbiedingen toe te sturen en informatie over acties en evenementen, die zoveel mogelijk zijn afgestemd op jouw interesses. Als Club Intertoys lid heb je via je Club Intertoys account (via de website club.intertoys.nl of via de Club Intertoys App) toegang tot de gegevens die je hebt ingevoerd.

Je maakt zelf een account aan door een aantal gegevens in te vullen. Informatie over je persoonlijke interesses is gebaseerd op jouw gebruik van de Club Intertoys-website, de Club Intertoys App, andere diensten en (online) aankopen. Deze persoonlijke interesses worden automatisch aan je Club Intertoys account gekoppeld.

De grondslag voor het verwerken van de gegevens in het kader van deelname aan Club Intertoys is het uitvoeren van de overeenkomst met jou als klant, namelijk je aanmelding om deel te nemen aan Club Intertoys en de uitvoering van je Club Intertoys lidmaatschap. Daarnaast wordt om je voorkeuren en interesses te bepalen, ook gebruik gemaakt van informatie die Intertoys met jouw toestemming heeft gekregen door cookies of vergelijkbare technieken. Deze toestemming kun je altijd weer intrekken.

Intertoys kan je gegevens ook gebruiken voor analyse- en optimalisatiedoeleinden (op niet persoonlijk niveau). De grondslag hiervoor is het gerechtvaardigd belang van Intertoys om inzicht te krijgen in het gebruik van Intertoys klanten van haar diensten zodat Intertoys deze diensten kan verbeteren/optimaliseren.

Intertoys verwerkt de gegevens die zij verzamelt in het kader van je deelname aan Club Intertoys voor het toesturen van aanbiedingen, nieuws, informatie over acties per e-mail. Dit doet Intertoys op basis van je toestemming. Je kunt deze toestemming voor het toesturen van deze e-mails altijd intrekken door gebruik te maken van de afmeldlink in het e-mailbericht.

Je kunt je voorkeuren en instellingen natuurlijk altijd wijzigen via je Club Intertoys account en je kunt je aan- en afmelden voor communicatie en aanvullende diensten.

Aanmelden voor Club Intertoys

Je kunt je aanmelden voor Club Intertoys op de volgende manieren:

  • via de Club Intertoys website club.intertoys.nl
  • via de Club Intertoys app, te downloaden via de Apple Store of via Google Play
  • door in een Intertoys-winkel je e-mailadres op te geven waarna je per e-mail een uitnodiging ontvangt om lid te worden.

Deelname aan het programma Club Intertoys is vrijwillig en kosteloos. Je kunt natuurlijk ook aankopen doen in de Intertoys winkels en online zonder gebruik te maken van je Club Intertoys lidmaatschap.

Als je je aanmeldt voor Club Intertoys, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent, of dat je toestemming hiervoor hebt gekregen van je ouders of wettelijk vertegenwoordiger.

Beëindiging lidmaatschap Club Intertoys

Je kunt je deelname aan Club Intertoys altijd stopzetten. Lees hiervoor de algemene voorwaarden voor deelname aan het programma.

Beheer van je Club Intertoys lidmaatschap

Je kunt je lidmaatschap van Club Intertoys beheren via je Club Intertoys account en via de Club Intertoys app. Je kunt daar zelf je voorkeuren en interesses instellen en beheren. Je vindt de volgende instellingen in je account:

  • afmelden voor het lidmaatschap van Club Intertoys;
  • aan- of afmelden voor de Club Intertoys Nieuwsbrief;
  • aan- of uitzetten van pushberichten op je telefoon (via de app).

12. Club Intertoys app

De Club Intertoys app is een app die je gebruikt als klantenkaart voor het Club Intertoys programma. Binnen de app kunnen je persoonlijke aanbiedingen en promoties worden getoond en is het mogelijk om een nabijgelegen winkel te vinden.

Als je gebruik maakt van de app, verwerkt Intertoys de volgende gegevens:

  • naam
  • inloggegevens, waaronder je e-mailadres
  • informatie over jouw gebruik van de Club Intertoys app
  • telefooneigenschappen
  • wanneer je hier toestemming voor hebt gegeven: je locatiegegevens

Intertoys gebruikt deze gegevens in de eerste plaats om het je mogelijk te maken van de Club Intertoys app gebruik te maken.

De persoonsgegevens die Intertoys via de app krijgt worden ook gebruikt voor analysedoeleinden en om de app te beveiligen, aan te passen en te verbeteren. Dit doet Intertoys op grond van haar gerechtvaardigd belang om haar diensten en producten te optimaliseren.

13. Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van (persoons)gegevens via websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden (bijvoorbeeld een link naar de website van AfterPay). Wij kunnen namelijk niet garanderen dat deze websites op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Lees altijd voor gebruik van de desbetreffende website de privacyverklaring van deze website, om er zeker van te zijn dat ze goed met jouw gegevens omgaan.

14. Beveiliging van jouw gegevens

Wij hebben passende technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen ingevoerd om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen het verlies of het onrechtmatig gebruik daarvan. Wij beveiligen onze systemen en applicaties op een niveau dat gezien de stand van de techniek voldoende is om ongeoorloofde toegang tot, aanpassing, openbaarmaking of verlies van persoonsgegevens te voorkomen. Wanneer wij jouw gegevens overdragen of ontvangen op onze website, gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector.

15. Minderjarigen

Jongeren onder de 16 jaar kunnen niet zelf toestemming geven voor het gebruik van hun persoonsgegevens. Verwerkingen van persoonsgegevens die wij op basis van toestemming uitvoeren (bijvoorbeeld het versturen van de nieuwsbrief) zijn daarom alleen beschikbaar voor personen van 16 jaar of ouder. Dat is op die plekken ook telkens door ons aangegeven.

Als ouders of wettelijke vertegenwoordigers van mening zijn dat persoonsgegevens van hun kind onder de 16 jaar ten onrechte zijn verwerkt dan kunnen ze hiervan melding maken of door een e-mail te sturen aan privacy@intertoys.nl.

16. Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

17. Doorgifte naar landen buiten de EER

Intertoys of door Intertoys ingeschakelde verwerkers zullen jouw persoonsgegevens alleen buiten de EER opslaan of verwerken als dat in overeenstemming is met de geldende regelgeving voor het doorgeven van persoonsgegevens naar landen buiten de EER.

18. Jouw rechten met betrekking tot je persoonsgegevens

Account

In het geval je gebruik maakt van een gepersonaliseerd account, kunnen bepaalde persoonsgegevens die je aan ons hebt verstrekt, door jou worden gewijzigd via jouw account. Je kunt hier inloggen in jouw account.

Wanneer je niet in het bezit bent van een account en toch graag jouw persoonsgegevens in wilt zien, deze wilt laten rectificeren, verwijderen, beperken of overdragen (portabiliteit) dan kan je contact opnemen met ons via privacy@intertoys.nl. Zie hieronder voor een nadere omschrijving van je rechten.

Inzage en rectificatie/correctie

Je kunt via privacy@intertoys.nl een overzicht opvragen van al je persoonsgegevens die door ons worden verwerkt. Via hetzelfde mailadres kun je een verzoek doen tot wijziging of correctie van je gegevens. Intertoys zal op deze verzoeken zo snel mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk binnen een maand, reageren, tenzij verlenging van deze termijn gerechtvaardigd is op grond van de wet.

Bezwaar

Je kunt altijd bezwaar maken tegen gebruik van je persoonsgegevens voor direct marketing en/of (verdere) ontvangst van marketinginformatie via privacy@intertoys.nl. De e-mails die Intertoys verstuurt bevatten allemaal een afmeldmogelijkheid. Als je je via deze mogelijkheid afmeldt, zul je dat soort berichten niet meer ontvangen. Voor informatieberichten kun je je niet afmelden.

Verwijdering

Als je wilt dat Intertoys je persoonsgegevens en/of je account verwijdert, kun je daarom verzoeken door een e-mail sturen naar privacy@intertoys.nl.

Het is mogelijk dat enkele persoonsgegevens na een dergelijk verzoek om verwijdering door ons worden bewaard, bijvoorbeeld omdat dit noodzakelijk is voor de afwikkeling van geplaatste bestellingen of als er een wettelijke verplichting bestaat om de gegevens te bewaren.

Beperking verwerking

Als je gegronde redenen hebt om een beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens te vragen, bijvoorbeeld omdat je de juistheid van de persoonsgegevens die Intertoys verwerkt, betwist, of omdat je bezwaar hebt ingediend tegen de verwerking van persoonsgegevens door Intertoys, kun je hierom verzoeken door een e-mail te sturen naar privacy@intertoys.nl.

Gegevensoverdraagbaarheid

Als de verwerking van je persoonsgegevens door Intertoys gebaseerd is op je toestemming en via geautomatiseerde procedures wordt verricht, heb je het recht om te verzoeken dat de betreffende persoonsgegevens die je aan Intertoys hebt verstrekt, in een gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm te ontvangen. Je kunt je verzoek indienen door je verzoek te richten aan privacy@intertoys.nl.

Intrekken toestemming

Als een verwerking van je persoonsgegevens is gebaseerd op je (uitdrukkelijke) toestemming, heb je altijd het recht om deze toestemming in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan. Je kunt je toestemming intrekken door een e-mail te sturen aan privacy@intertoys.nl.

19. Klacht Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

20. Contact

Als je vragen of opmerkingen hebt over deze privacyverklaring, horen wij dat graag. Je kunt hiertoe een mail sturen aan privacy@intertoys.nl.

Je kunt ook contact opnemen met onze Klantenservice onder vermelding van ‘privacy’:

Afdeling Klantenservice
Hessenbergweg 8
1101 BT Amsterdam Zuidoost

Telefoonnummer 088-0599 050

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 6 februari 2019.