Alles wat je moet weten over de PS5 Slim

Publicatiedatum: 19-10-2023. Laatste update: 24-11-2023.

Het is zover! De nieuwe PlayStation 5 Slim (PS5 Slim) van Sony kwam eerder deze maand al uit in de Verenigde Staten, maar vanaf vandaag is hij ook verkrijgbaar in Nederland. En natuurlijk kun je de PS5 Slim bij Intertoys kopen!

Wat is er nieuw aan de PS5 Slim?

Benieuwd wat je allemaal mag verwachten van de PS5 Slim? Wij hebben hieronder de belangrijkste feiten op een rijtje gezet!


De PS5 Slim is kleiner en lichter

De PS5 Slim wordt verkrijgbaar in twee verschillende versies: de PS5 Slim met Ultra HD Blu-Ray disc drive en de PS5 Slim Digital Edition. Belangrijk: voor de PS5 Slim Digital Edition verschijnt later wel een afzonderlijke Ultra HD Blu-Ray disc drive die je kunt kopen en aansluiten. De huidige PS5 Digital Edition heeft deze optie niet.


De PS5 Slim consoles zijn qua design 30% kleiner dan de huidige PS5 consoles en wegen, afhankelijk van welke PS5 Slim console je koopt, 18% tot 24% minder .


Beide Slim consoles beschikken over twee USB-C-uitgangen aan de voorkant en een USB-A-poort aan de achterkant van de console. Ook krijgt de PS5 Slim vier aparte panelen, waarbij de onderkant mat is en de bovenkant glimmend, en wordt er apart een nieuwe standaard uitgebracht waarmee je beide consoles ook verticaal kunt neerzetten. Een horizontale standaard is bij beide consoles direct al inbegrepen.

De specificaties van de PS5 Slim

Grafisch zijn er geen verschillen tussen de PS5 Slim en de huidige PS5. Wel beschikt de Slim over 1TB opslagruimte, waar de reguliere PS5 825GB heeft. Hieronder de belangrijkste specificaties op een rij:


PS5 Slim met Ultra HD Blu-Ray disc drive:

  • Afmetingen: 35,8 x 21,6 x 9,6 cm (l x b x h)
  • Gewicht: 3,2 kg
  • Opslagruimte SSD: 1TB

 

PS5 Slim Digital Edition:

  • Afmetingen: 35,8 x 21,6 x 8 cm (l x b x h)
  • Gewicht: 2,6 kg (zonder de Ultra HD Blu-Ray disc drive)
  • Opslagruimte SSD: 1TB

 

PS5 Slim als vervanger van de PS5

De PS5 Slim wordt een blijvertje en gaat dienen als officiële vervanger van de huidige PS5 consoles. Sony heeft namelijk aangegeven dat zodra de voorraad van de huidige PS5-modellen op is, enkel nog de PS5 Slim consoles worden geproduceerd.

 

Geen pre-order voor de PS5 Slim

Voor de PS5 Slim consoles werden geen pre-orders gelanceerd. Nu de release daar is zijn beide consoles inmiddels verkrijgbaar. Koop nu jouw favoriete PS5 Slim console bij Intertoys!

PS5 Slim
Wanneer komt de PS5 Slim uit?

De PS5 Slim verscheen eerder in november dit jaar al in de Verenigde Staten en is nu ook verkrijgbaar in Nederland! En natuurlijk ook bij ons! Je bestelt de nieuwe PlayStation 5 console gemakkelijk en snel bij Intertoys.

Wat is de prijs van de PS5 Slim?

De PS5 Slim met Ultra HD Blu-ray disc drive koop je op de dag van release bij Intertoys voor €549,99. Volgens de PlayStation Blog van Sony komt de prijs van de PS5 Slim Digital Edition uit op €449,99. Voor de Digital Edition kun je later afzonderlijk nog de Ultra HD Blu-ray disc drive kopen. Deze disc drive is te koop voor €119,- . De afzonderlijke verticale standaard moet €29,99 gaan kosten.

Is de PS5 Slim beter dan de reguliere PS5?

De PS5 Slim en originele PS5 zijn qua grafische prestaties volledig gelijk aan elkaar. De CPU, GPU en RAM blijven hetzelfde. Het verschil tussen de PS5 Slim en PS5 zit vooral in het gewicht, de grootte en de opslag van beide consoles.


De PS5 Slim is 30% kleiner en weegt 18% tot 24% minder dan de reguliere PS5. De opslagruimte voor de Slim komt daarbij uit op 1TB, vergeleken met 825GB voor de huidige PS5. En als je de PS5 Slim Digital Edition koopt kun je deze ook uitbreiden met een Ultra HD Blu-Ray disc drive.