• Home
  • Baby & peuter

Baby- en peuterspeelgoed

Een lieve knuffel, mooie babypop of stevig houten babyspeelgoed; Intertoys heeft het perfecte cadeau voor jouw baby of peuter.

Filteren & Sorteren
1 - 24 van 386  producten
Toon vorige pagina
1
1 2 Pagination Pages Ellipsis 17
Toon volgende pagina
  • 54.00

    incl. BTW

  • 49.99

    incl. BTW

  • 46.95

    incl. BTW

1 - 24 van 386  producten
Toon vorige pagina
1
1 2 Pagination Pages Ellipsis 17
Toon volgende pagina

Rammelaars en houten speelgoed voor jouw baby en peuter

Kleurrijk, zacht, leerzaam, schattig: Intertoys heeft het perfecte speelgoed voor jouw baby of peuter. Van een leuke nijntje rammelaar of houten blokken tot een leerzaam, interactief speeltje van VTech of Playgro.


Natuurlijk is ons babyspeelgoed niet alleen leuk voor je eigen baby van 6 maanden of 1 jaar oud, maar zeker ook om als kraamcadeau te geven aan een kersverse moeder of vader voor een pasgeboren baby. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld een schitterende, houten babygym, rammelaar, activiteitenkubus of ander speelgoed van hout van topmerken als Little Dutch. Intertoys is daarnaast het juiste adres voor prachtig peuterspeelgoed.


Voor de allerjongste bouwers hebben we schitterend bouwpeelgoed in onze collectie. Kinderen verbeteren hun oog-handcoördinatie en ruimtelijk inzicht met de leuke sets van LEGO DUPLO en VTech Toet Toet Auto’s. Maken ze een leuke boerderij, getallentrein of brandweerkazerne?


Babyknuffels en educatief speelgoed

Kies je voor een lief, pluchen beertje, een konijntje of misschien voor een kat? Jouw kleine meisje of jongen kan fijn spelen en slapen met een mooie babyknuffel.


Ook voor buitenspeelgoed en de meest kleurrijke activiteitenspeeltjes voor baby’s kun je bij Intertoys terecht. Schattige rammelaars, knuffeldoekjes, spenenkettingen en bijtringen met leuke figuurtjes eraan. Leg je baby op de rug op een prachtig speelkleed van Fisher-Price, Playgro of Little Dutch en zie hoe fijn ze spelen met de figuurtjes, spiegeltjes en knuffeltjes.


Ook ander leerzaam speelgoed is bij Intertoys te vinden, zoals een vormenstoof, activiteitentafel, boxspiraal en activiteitengym. Zo leren jonge kinderen op een leuke manier tellen, kleuren onderscheiden en dierengeluiden herkennen.


Activity speelgoed en badspeelgoed

Naast het leukste speelgoed vind je bij Intertoys een ruim assortiment artikelen die een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van je baby en peuter. Ontdek prachtig activity speelgoed en mooie mobielen.


Je kleintje leert alles over vormen, cijfers en meer met de interactieve speeltjes van Fisher-Price, VTech en Little Dutch. De Toet Toet Auto’s en Zoef Zoef Dieren van VTech vormen bovendien een wereld aan interactief en leerzaam speelplezier. Voor onbeperkt pret in bad spettert je kleintje met één van de leuke badspeeltjes, badeendjes, badboekjes en meer van Playgro of VTech Blub Blub Bad.


Het baby- en peuterspeelgoed van Intertoys beschikt over een belangrijke, educatieve waarde en het kindje oefent spelenderwijs allerlei vaardigheden als motoriek, kennis, creativiteit, constructie en samenspel.


Baby- en peuter speelgoed voor de motorische ontwikkeling

Het stimuleren van de motoriek bij jonge kinderen is niet alleen goed voor het lichaam maar ook voor de hersenen. De diverse handelingen leren de zintuigen om samen te werken en zorgen voor telkens nieuwe verbindingen. Deze vormen de basis voor alles wat je als volwassene doet en kunt. Het is dus enorm belangrijk dat jouw baby of peuter gestimuleerd wordt om de grove en fijne motoriek te ontwikkelen.


Gelukkig heeft Intertoys een uitgebreide collectie speelgoed om jouw baby of peuter een handje te helpen met de motorische ontwikkeling. Kies bijvoorbeeld uit prachtig activiteitenspeelgoed van VTech of mooie bouwblokken van Little Dutch. Zo leert jouw kindje spelenderwijs elke dag weer bij!


Het verschil tussen de grove en fijne motoriek van baby en peuter

De termen kende je vast al, maar wat betekenen ze nu eigenlijk precies? Als kinderen opgroeien ontwikkelen ze als eerste hun grofmotorische vaardigheden. Bij deze motorische ontwikkeling gaat het om basisbewegingen waarbij bepaalde delen van het lichaam, bijvoorbeeld de romp en armen, gecoördineerd worden gebruikt. Jouw kleintje leert kruipen, staan, zitten, lopen, vangen en andere grote bewegingen met de ledematen.


De babywalker is een goed voorbeeld van speelgoed dat gefocust is op de grove motoriek van baby en peuter, namelijk het zetten van de eerste stapjes. Je kindje speelt met dit speelgoed in de fase dat het net leert lopen. Hierbij gaat het om grote bewegingen met de romp, armen en benen.


Het is belangrijk dat ze dit soort grofmotorische vaardigheden onder de knie hebben voordat ze werken aan hun fijne motoriek. Dat deel van de motorische ontwikkeling vereist namelijk meer aandacht en concentratie. Eerst kijken ze naar een voorwerp en daarna voeren ze een bewuste handeling uit om het object te ‘manipuleren’, oftewel er iets mee te doen. Bij dergelijke fijne bewegingen, zoals een kraal vastpakken, knippen en een potlood gebruiken, hebben we het over de fijne motoriek.


Een liedjesboek met beweegbare figuurtjes is een goed voorbeeld van speelgoed dat helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek van jouw kindje. Peuters kunnen op de pianotoetsen drukken en op deze manier verschillende muziekinstrumenten ontdekken. De kleurrijke illustraties van dit motoriekspeelgoed stimuleren bovendien de visuele ontwikkeling van het kind en moedigen het aan om ernaar te grijpen en het aan te raken.