Zwemveiligheid

Jouw kleintje leren zwemmen doe je natuurlijk met de juiste hulpmiddelen, want zwemveiligheid is heel belangrijk! Van zwemvleugels en zwembandjes voor een peuter van 1 of 2 jaar tot een swimtrainer voor een baby, bij Intertoys vind je alles wat je nodig hebt om veilig te leren zwemmen. Lees meer Toon minder
Filteren & Sorteren
1 - 8 van 8  producten
  • 3.99

    incl. BTW

  • 13.99

    incl. BTW

1 - 8 van 8  producten

Met zwemveiligheid plons je veilig in het water

Met zwemvleugels of een opblaasbare zwemband voelt jouw kleintje zich als een vis in het water. Deze zwemhulpmiddelen verhogen niet alleen de zwemveiligheid, ze zorgen er ook voor dat kinderen de techniek een stuk sneller onder de knie krijgen. Spetterend waterpret gegarandeerd!


Zwemveiligheid is belangrijk voor baby’s en kinderen, want met deze ondersteuning blijven ze veilig drijven in het water. Blijf als ouder altijd in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Laat kinderen namelijk nooit zonder ouderlijk toezicht zwemmen in het zwembad of in de zee!


Vanaf welke leeftijd zwembandjes?

Met een swimtrainer kan een baby vanaf 3 maanden al op een veilige manier kennismaken met water. In deze band hangen de kleintjes in een veilig zitje, waardoor zij lekker kunnen drijven en spetteren in het water. Zo raken zij op spelenderwijs meer vertrouwd met het water.


Kinderen vanaf 2 jaar stappen over op zwembandjes of zwemvleugels om zelfstandig te leren zwemmen. Met deze zwembandjes kunnen ze vrij bewegen in het water, maar worden ze toch veilig ondersteund door de opgeblazen bandjes onder hun armen.


Wanneer heeft jouw kleine waterliefhebber geen zwembandjes meer nodig? Na het behalen van een zwemdiploma kan jouw kind vrij en zelfstandig zwemmen. Vanaf dat moment hebben kinderen (vaak) geen extra hulpmiddelen voor zwemveiligheid meer nodig en plonsen ze zo het water in.


Koop de juiste maat zwembandjes

Zet zwemveiligheid voorop en zorg er goed voor dat de zwembandjes of zwemvleugels altijd strak om de bovenarm zitten! Als de zwembandjes te groot zijn, zakken ze af richting de onderarmen en bieden ze niet genoeg ondersteuning. Kijk bij het kiezen van de juiste zwembandjes en zwemvleugels naar het gewicht en de leeftijd van jouw kleine zwemmer.


Bij Intertoys vind je allerlei hulpmiddelen voor kinderen van verschillende leeftijden waarmee jouw kleintje veilig leert zwemmen. Doe je zwembandjes om, neem je favoriete waterspeelgoed mee naar het zwembad en laat dat spetterplezier maar beginnen!