• Home
  • Knuffels en pluche: ontdek het hier! | Intertoys

Ontdek de leukste knuffels & pluche

Ben je op zoek naar knuffels of pluche? Bij Intertoys vind je de mooiste knuffels en pluche van verschillende merken zoals nijntje, Squishmallows en FurReal Friends. Bekijk alle knuffels & pluche.
Populaire leeftijdscategorieën

Leuke knuffels ontdek je bij Intertoys

Knuffelen met knuffels is niet alleen een schattige gewoonte van kinderen, het heeft ook veel positieve effecten op hun emotionele en sociale ontwikkeling. Ze bieden troost en veiligheid tijdens een dutje of als ze verdrietig zijn, maar helpt ook bij het ontwikkelen van hun creativiteit en verbeeldingskracht.


Hoe groter jouw knuffelvriend, hoe beter de knuffels! Een grote knuffel is bij zowel jong als oud geliefd, want met hun superzachte buitenkant zijn ze extreem knuffelbaar en natuurlijk mega schattig. Bij Intertoys ontdek je alle pluizige, grote knuffels van merken als Squishmallows, Miniso en nog veel meer.


Van een kleine, zachte knuffel van 24 cm tot een grote knuffel van 111 cm, bij Intertoys ontdek je knuffels in allerlei maten en dierenfiguren. Of je nu een klein pluizig vriendje wilt om mee te nemen op avontuur, een middelgrote vriend tijdens het slapen of een grote knuffelbeer om je te troosten, er zijn genoeg schattige knuffels voor elke gelegenheid!


Babyknuffels

Babyknuffels zijn meer dan alleen pluchen speelgoed; ze zijn de eerste vriendjes die een baby leert kennen. Zo gebruiken veel ouders deze babyknuffels voor het slaapritueel van hun baby, maar worden deze knuffels ook gebruikt in rollenspel zodat ze sociale interacties kunnen verkennen.


Bij Intertoys ontdek je alle babyknuffels voor de allerkleinste knuffelliefhebbers. Zo vind je in ons assortiment de babyknuffels van Little Dutch met onder andere lieve knuffelpoppen, pluizige ringrammelaars en superzachte knuffeldoekjes.


Meest gestelde vragen

Wat is pluche?

Pluche is een zachte, harige stof dat veel gebruikt wordt om knuffels te maken. Deze stof is heel zacht, lekker knuffelig en nodigt daarom extra uit om te knuffelen. Hoe langer de haren van de stof, hoe zachter het pluche.

Hoe was je knuffels?

Hoe je een knuffel wast hangt af van het materiaal. Controleer altijd goed het waslabel, want hier vind je alle instructies hoe je het best jouw knuffel kunt wassen. Sommige knuffels kunnen bijvoorbeeld alleen met de hand gewassen worden, terwijl andere in de wasmachine kunnen.


1. Handmatig wassen

Vul een wasbak of emmer met koud of lauwwarm water en voeg een milde zeep toe. Dompel de knuffel onder in het water en schrob zachtjes met de handen. Spoel de knuffel af met schoon water om alle zeepresten te verwijderen.


2. In de wasmachine

Plaats de knuffel in een waszakje om te voorkomen dat losse naden vast komen te zitten in de wasmachine. Gebruik een mild wasmiddel en kies voor een zachte cyclus met koud water. Vaak mag een knuffel op maximaal 30 graden gewassen worden.


3. Drogen

De beste manier om jouw knuffel te laten drogen is om deze op te hangen met knijpers of hem op het droogrek te leggen. Stop hem niet in de wasdroger! Zo voorkom je dat de knuffel krimpt.


Bij twijfel kun je het best contact opnemen met de fabrikant voor specifieke instructies.