• Home
  • Naspelen en verkleden: ontdek rollenspel voor kinderen! | Intertoys
Naspelen & verkleden

Naspelen en verkleden

Laat kinderen verkleden, in de huid kruipen van hun favoriete personages en de wereld ontdekken met het leuke rollenspel- en verkleedspeelgoed van Intertoys! In onze collectie vind je al het speelgoed voor naspelen en verkleden waarmee kinderen hun creativiteit en zelfexpressie kunnen ontwikkelen.

Naspelen & verkleden categorieënPopulaire leeftijdscategorieën


Wat is een rollenspel voor kinderen?

Met een rollenspel kruipen kinderen in de huid van een dokter, politieagent, brandweerman, superheld of misschien wel gewoon in de rol van papa en mama. Het is niet alleen een bron van speelplezier, het is ook nog eens heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en een manier om de wereld te leren ontdekken.


In een rollenspel spelen peuters, kleuters en kinderen dagelijkse activiteiten na of gebruiken ze hun creativiteit om fantasierijke avonturen te beleven. Van koken en klussen tot haren knippen en doktertje spelen, spelenderwijs ontwikkelen ze hun sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden.


Duurzaam rollenspelspeelgoed van New Classic Toys

New Classic Toys maakt houten rollenspelspeelgoed voor kinderen waarmee ze de wereld om hun heen leren kennen. Dit speelgoed is niet alleen tijdloos en duurzaam, het spreekt ook tot de verbeelding en stimuleert de creativiteit. Dankzij de levendige kleurtjes worden de zintuigen geprikkeld en bedenken kleintjes de leukste avonturen.


Het leuke aan het speelgoed van New Classic Toys is dat kinderen alledaagse scenario’s kunnen naspelen. Van het zetten van een lekkere kop koffie met een koffiezetapparaat tot het klaren van klusjes met een gereedschapsset, dit speelgoed biedt de mogelijkheid om de wereld te ontdekken en op een leerzame manier te spelen.


Winkeltje naspelen met winkelspeelgoed

Wat is er nu een leuker rollenspel dan een eigen mini-supermarkt runnen? Winkeltje spelen met het winkelspeelgoed van Intertoys, zoals interactieve kassa’s en goedgevulde winkelmandjes, is een avontuur dat de verbeelding van kinderen tot leven brengt. Groente, fruit of een stukje vlees of vis, wat wordt het vandaag?


Kinderen oefenen met tellen, sorteren en identificeren van verschillende boodschappen, waardoor ze spelenderwijs de wereld om hun heen ontdekken. En nog leuker: het spelen van winkeltje stimuleert om samen te spelen want wat is een winkel nu zonder klanten? Zo ontwikkelen ze ook nog eens hun sociale vaardigheden door de interactie met hun vriendjes en vriendinnetjes.


Maak het rollenspel nóg echter met verkleedkleding

Een kok, prinses, ridder of heuse rockster: met de verkleedkleding van Intertoys kunnen kinderen zijn die ze willen zijn! Van het opzetten van een andere stem tot het inleven in een ander karakter, een rollenspel wordt nog een stuk realistischer met de juiste verkleedkleding.


Bij Intertoys ontdek je verkleedkleding waarmee je een rollenspel naar een hoger niveau tilt. Of kinderen zich nu willen verkleden als prinses of hun favoriete superheld, een goedgevulde verkleedkist met de leukste kostuums draagt bij aan de ontwikkeling van hun zelfexpressie, creativiteit en inlevingsvermogen.