Pers & Persberichten

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Intertoys.


Intertoys realiseert sterke groei in omzet, marge en marktaandeel in 2023

Intertoys realiseert sterke groei in omzet, marge en marktaandeel in 2023 en verzekert toekomstige groei met meerjarige financiering door Rabobank


Download hier het persbericht


Amsterdam, 5 april 2024 - Speelgoedketen Intertoys maakt vandaag de cijfers over het boekjaar 2023 bekend, waarin wederom een succesvolle groei is doorgemaakt. De totale omzet steeg met bijna 9% naar 208 miljoen en het bedrijfsresultaat (EBITDA) naar 12.4 miljoen t.o.v. 11.4 miljoen in 2022. Naast het positieve resultaat verzekert Intertoys de toekomstige groei door per 29 maart 2024 een stand- alone rekening courant faciliteit voor een periode van 3 jaar af te sluiten bij Rabobank.


Positief resultaat en groei

De omzet over het financiële jaar 2023 (1 feb 2023 – 31 jan 2024) groeide met bijna 9% ten opzichte van voorgaand jaar naar € 208 miljoen. De omzetgroei ontstond met name in de vergelijkbare winkels van de keten. Opvallend in de sterke groei van Intertoys is dat de totale Nederlandse speelgoedmarkt slechts een groei van 2% schreef in 2023.


Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op € 12.4 miljoen, ten opzichte van 11.4 miljoen in 2022. Intertoys wist daarmee de sterke kostenstijgingen als gevolg van de hoge inflatiefactoren (stijging van het minimumloon, energiekosten en huren) meer dan volledig te absorberen.


De strategische pijlers uit het meerjarig businessplan van Intertoys werpen daarbij de vruchten af en zijn de grootste drijvers van de groei:


  • Optimalisatie van het winkelnetwerk waarbij er flink wordt geïnvesteerd in het vernieuwen van de bestaande winkels, het vergroten van winkellocaties binnen hetzelfde winkelgebied en het openen van nieuwe winkels op de zogenoemde whitespot locaties in Nederland.
  • Online groei middels een hybride omnichannel fulfilment model waarbij vrijwel de volledige fulfilment van de e-commerce orders vanuit de winkels verloopt.
  • Strategische focus op de groep kidults – (jong)volwassenen welke steeds vaker speelgoed kopen. Deze groep is inmiddels goed voor zeker 15% van de totale omzet voor Intertoys.
  • Daarnaast is er blijvend geïnvesteerd in het versterken van de merkpositie als speelgoedspecialist, het vernieuwen van de marketingstrategie en het optimaliseren van de winkelformule. Deze vernieuwingen in de winkelformule zijn in het jaar 2023 toegepast in de gerenoveerde en nieuw geopende winkels. Daarbij ligt de focus op het vergroten van de verblijfskwaliteit in de winkels en versterken van de bijzondere en ‘fun’ winkelervaring in een speelgoedwinkel.

“2023 was wederom een heel goed jaar voor Intertoys. Ondanks de verschillende uitdagingen die ook het afgelopen jaar de non-food retailmarkt domineerden wisten we een aanzienlijke en gezonde groei te realiseren in omzet, resultaat en ons marktaandeel. Dit sterkt dan ook het vertrouwen in het meerjarig business plan en ons zeer ervaren team van 1500 collega’s die iedere dag bouwen aan een sterker Intertoys.” Aldus Eddy Assies, CEO Intertoys


Financiering Rabobank

Op 29 maart 2024 heeft Intertoys een stand-alone 3-jarige rekening courant faciliteit afgesloten met Rabobank. Door het aantrekken van deze faciliteit is de financiering van het businessplan voor de jaren 2024 tot en met 2026 meer dan volledig ingevuld en heeft Intertoys de financiële middelen om de groei te versterken en versnellen. De rekeningcourantfaciliteit dient zowel als werkkapitaalfinanciering als financiering voor het kunnen uitvoeren van geplande investeringen. Intertoys heeft zich in het financieringstraject laten adviseren door EY.


“We zijn erg blij dat we deze stand-alone financiering met Rabobank als betrouwbare partner hebben kunnen afsluiten, deze stelt ons in staat om onze groeiplannen te versnellen. Mede door de beschikking tot deze financiering voor de komende 3 jaar zien we vele kansen om de geplande zaken uit het meerjarig businessplan te versnellen. Dit zal met name plaatsvinden in het optimaliseren van het winkelnetwerk, het openen van nieuwe winkellocaties en het uitbouwen van de omnichannelpropositie. Dit alles om de positie van Intertoys als de marktleider in de Nederlandse speelgoedmarkt te versterken.” Jan Nap, CFO Intertoys.


EINDE PERSBERICHTIs 'ie er al?

Intertoys lanceert najaarscampagne met de meest gestelde vraag in de winkels!


Download hier het persbericht


Amsterdam, 5 oktober 2023 - Intertoys lanceert in oktober de eerste fase van haar najaarscampagne met een focus op de meeste gestelde vraag in alle winkels: “is ‘ie er al?”. Deze campagne wordt ondersteund middels een commercial en de eerste digital out of home campagne van Intertoys. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met bureaus DUNKD en Vlimse, en geregisseerd door Joris Noordenbos.


In deze campagne volgen we een Intertoys medewerker wiens wereld wordt overgenomen door kinderen met maar één prangende vraag: “is ‘ie er al?”. Dit alles leidt naar een mysterieus pakket met als onthullingsdatum 14 oktober.


Speciaal voor de campagne heeft Intertoys samen met partners DUNKD en Vlimse een commercial ontwikkeld, welke nu te zien is in alle bioscopen, tv en als online video campagne. Daarnaast zijn er out of home uitingen gemaakt die de verschillende scenario’s uit de commercial versterken. Deze uitingen zijn terug te zien in de eerste digital out of home campagne van Intertoys.


YouTube serie

"Deze campagne is ontstaan vanuit de meest gestelde vraag in onze winkels en we hebben bewust gezocht naar de meest absurde en speelse manieren om hier vorm aan te geven. Tijdens het creatieve proces moesten we onszelf echt afremmen, want als je vanuit het perspectief van een kind denkt, zijn de mogelijkheden eindeloos. De keuze voor Joris Noordenbos als regisseur was een schot in de roos, gezien zijn stijl perfect aansloot bij ons concept en de speelse vormgeving van Intertoys." aldus Celvin de Bie, Head of Marketing bij Intertoys.


Op 14 oktober gaat het vervolg van de campagne live, opnieuw ondersteund met een commercial die te zien zal zijn op de diverse mediakanalen.


"Deze campagne sluit perfect aan bij de koerswijziging die we anderhalf jaar geleden hebben ingezet in onze marketingstrategie, waarbij we nu voor de allereerste keer een campagne rondom het Intertoys-merk presenteren. En we blijven deze lijn dit najaar stevig voortzetten." voegt De Bie eraan toe.


Bekijk de commercial hier.


Credits commercial:
Concept: Celvin de Bie (Intertoys), Twan van Empelen (DUNKD) en Jeroen de Wit (Vlimse)
Bureau: DUNKD en Vlimse
Producer: Bart Vonk
Director: Joris Noordenbos
DOP: Job Kraaijeveld
Edit: Gert-Willen Visser
First AD: Jet de Waal
1st AC: Eli van Cleef
2nd AC: Rick Maasen
Gaffer: Daan de Boer
Best girl: Maxime Pottuit
Light. Ass. 1: Simon Ruesink
Light. Ass. 2: Nick Kucera
Light. Ass. 3: Abel Berghuizen
Sound tech.: Leonardo Balparda de Fontana
HMU: Sabine van der Poel
Stylist: Fieke Nicolai
Art dir.: Paula Loos
Art dir.: Ass. Melvin Dierdorp
Gripper: Jorrit Haas
Grip. Ass. 1.: Melle Morel
Grip. Ass. 2.: Tim de Heer
Prod. Ass.: Mitchell van Empelen
Loc. Manag.: Stefan Leur
Loc. Manag. Ass. 1: Bart van Weerdenburg
Loc. Manag. Ass. 2: Remy Hogenboom
Sounddesign: Dennis Jonker & Thijs Gooszen
Color grader: Bart Voorsluis
Storyboards: Diederick Geers
Voice Over: Sarah van Diepen
Media inkoop: Celvin de Bie (Intertoys)

Credits Digital Out of Home:
Concept: Celvin de Bie (Intertoys), Twan van Empelen (DUNKD) en Jeroen de Wit (Vlimse)
Bureau: DUNKD en Vlimse
Producer: Bart Vonk
Fotograaf: Sem Versluis (Studio No Point)
HMU: Doris Broers
Styling: Iris Mandemaker
Vormgeving: Roy Timman
Media inkoop: Celvin de Bie (Intertoys)

Casting: Dutch Casting Agency & Moederannecasting

EINDE PERSBERICHTIntertoys organiseert het Nederlands Kampioenschap LEGO Bouwen 2023!


NK LEGO Bouwen 2023

LEGO Bouwers tussen de 7 en 11 jaar kunnen zich nú als duo aanmelden via https://www.intertoys.nl/nk-lego-bouwen


Download hier het persbericht


Amsterdam, 10 juli 2023 - Van 24 tot en met 29 juli 2023 organiseert Intertoys het Nederlands Kampioenschap LEGO Bouwen! Fanatieke LEGO bouwers tussen de 7 en 11 jaar oud kunnen zich als duo aanmelden om te strijden om de felbegeerde titel. De winnaars ontvangen niet alleen de titel ‘Nederlands kampioen LEGO bouwen’, een reis naar LEGOLAND en LEGO House in Billund voor het hele gezin, maar ook een jaar lang gratis LEGO bij Intertoys!


Vijf kampioensrondes, één finale

LEGO fans tussen de 7 en 11 jaar oud kunnen als duo deelnemen aan één van de vijf kampioensrondes van het NK LEGO Bouwen in de Markthal in Purmerend. Tijdens deze vijf rondes strijden steeds zes duo’s in thematische opdrachten om de kwalificatie voor de grote finale. De thematische bouwrondes zijn gericht op bekende bouwthema’s zoals LEGO City, LEGO Technic en LEGO Minecraft. Daarnaast kan er ook worden gestreden in een kampioensronde rondom het allernieuwste LEGO DREAMZzz thema. Uit iedere thematische kampioensronde kwalificeert steeds één duo zich voor de grote finale.


In de grote finale strijden de 5 themakampioenen om de titel Nederlands Kampioen LEGO bouwen!


Iedereen kan meedoen

Het aanmelden voor het NK LEGO Bouwen kan nog tot en met donderdag 13 juli door als duo een LEGO thema uit te kiezen voor de kampioensronde en een korte aanmeldvideo te versturen naar NK-bouwen@intertoys.nl.


Meer informatie over het aanmelden is terug te vinden op: https://www.intertoys.nl/nk-lego-bouwen


YouTube serie

Het NK LEGO bouwen is vanaf september, exclusief, te zien in een 6-delige online serie op het YouTube kanaal van Intertoys. Iedere week kunnen kijkers van de serie de mooiste bouwwerken voorbij zien komen en de spannende strijd om de titel ‘Nederlands kampioen LEGO bouwen’ volgen.


Kortom:

  • Intertoys organiseert het Nederlands Kampioenschap LEGO Bouwen 2023.
  • Iedereen tussen de 7 en 11 jaar oud kan zich als duo aanmelden.
  • Aanmelden kan tot en met donderdag 13 juli voor één van de vijf thematische kampioensrondes via: https://www.intertoys.nl/nk-lego-bouwen
  • Geselecteerde deelnemers ontvangen uiterlijk vrijdag 14 juli een uitnodiging.
  • De bouwwedstrijd vindt plaats tussen 24 en 29 juli in de Markthal in Purmerend.
  • Het NK LEGO Bouwen is vanaf september 2023, exclusief, te zien als online serie op het YouTube kanaal van Intertoys.


Over Intertoys

Intertoys is met meer dan 200 winkels en een webshop de grootste keten van speelgoedspeciaalzaken in Nederland, die iedereen aanzet tot spelen. Go Play! Met een onderscheidend assortiment voor jong en oud, een toekomstbestendig hybride omnichannel businessmodel en meer dan 1300 speelgoedspecialisten is Intertoys dé specialist en marktleider in de categorie speelgoed.


EINDE PERSBERICHTIntertoys ziet kidult als strategische groeipijler: ‘’Wij zijn de bestemming voor alle fans!’’


Download hier het persbericht


Amsterdam, 31 mei 2023 - Speelgoedketen Intertoys omarmt de doelgroep van (jong)volwassenen met een passie voor popcultuur, speelgoed en gaming. Ook wel kidults genoemd. Intertoys ziet deze doelgroep als een belangrijke strategische pijler in de ontwikkelingen van de speelgoedmarkt en de groei voor de komende jaren.


De term kidult is een samenvoeging van de woorden ‘Kids’ en ‘Adults’ en definieert een doelgroep van (jong)volwassenen, die ook op latere leeftijd een passie behouden voor verschillende vormen van popcultuur en daarmee dus ook speelgoed en games. “We kennen deze doelgroep natuurlijk al veel langer als de volwassen klant die een bepaalde LEGO set of game kwam kopen”, vertelt Eddy Assies – CEO van Intertoys.


Echter ziet Intertoys dat deze doelgroep tijdens de coronapandemie versneld is gegroeid door het zoeken naar andere manieren van vermaak. “Die LEGO set voor volwassenen, dat Funko figuur van de nieuwste Marvel film of de nieuwe Zelda game voor de Nintendo Switch zijn echt mainstream producten geworden. Tegenwoordig is het niet meer dan normaal dat je ook als volwassenen een bloemboeket van LEGO in huis hebt staan.”


In omliggende markten is de opkomst van de kidults al vele jaren verder dan in de Nederlandse markt. “We weten uit landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de VS dat de kidult markt enorm is. Afgelopen jaar vertegenwoordigde deze doelgroep zelfs 25% van de speelgoedmarkt in de Verenigde Staten*” vertelt Celvin de Bie – Head of Marketing bij Intertoys.


“In Nederland heeft het echt wel een tijdje geduurd voor je niet heel vreemd meer werd aangekeken als je als volwassen persoon met een toffe LEGO set aan de kassa stond, dat kan ik uit ervaring vertellen” grapt hij.


Intertoys omarmt deze doelgroep binnen de winkels, het assortiment en marketingactiviteiten. “Vanuit onze positionering richten wij ons op het belang van spelen en hoe we door te spelen een fijner en gelukkiger leven hebben. En dat is als volwassenpersoon natuurlijk net zo relevant als voor een kind.”


Intertoys zet naast de diverse toevoegingen aan het assortiment ook de marketing heel specifiek in op de doelgroep van kidults. “We spreken eigenlijk niet over kidults in onze communicatie, want we willen dat iedereen zich aangesproken voelt. Daarom richten we ons in de verschillende uitingen op fans. Want iedereen is immers ergens fan van!” vertelt de Bie.


“Veel van deze volwassen fans kennen Intertoys natuurlijk nog als dé speelgoedwinkel van vroeger. Dus of je nou nooit gestopt bent met het verzamelen van Pokémon kaarten, iedere zaterdagavond met een groep vrienden een potje Mario Kart speelt of als zestigplusser iedere maand de nieuwste Jan van Haasteren puzzel komt kopen. Intertoys is de bestemming voor alle fans!”


Vanuit die aangescherpte marketingactiviteiten was Intertoys afgelopen november bijvoorbeeld te vinden op het grootste popcultuur evenement van Nederland, Dutch Comic Con. “Ik ben zelf een trouwe Dutch Comic Con bezoeker en wist dat we hier een toegevoegde waarde konden bieden als Intertoys. We vinden het daarbij heel belangrijk dat we ook echt een meerwaarde kunnen bieden aan de doelgroep”, vertelt Celvin de Bie.


“Het is erg makkelijk om als grote retailer een showtje te geven en makkelijk te scoren. Wij kiezen er heel bewust voor om juist heel zorgvuldig aan de slag te gaan. We zetten onze activiteiten heel gericht in om zo echt voor verwondering en meerwaarde te zorgen. En de reacties waren enorm positief.”


Eind juni is Intertoys wederom aanwezig op ditmaal de Summer Edition van Dutch Comic Con. Tijdens deze editie zijn er onder andere LEGO Star Wars designers aanwezig in de Intertoys stand, die eigen ontworpen sets komen signeren. En brengt Intertoys exclusieve verzamelfiguren van het merk Funko welke enkel op Dutch Comic Con verkrijgbaar zijn.


Naast een weekend op Dutch Comic Con wordt er groots uitgepakt voor deze belangrijke doelgroep. Zo lanceerde Intertoys eind mei een digitale versie van het welbekende Speelboek, maar dan volledig gericht op de doelgroep van kidults.


“Hoe gaaf is het om dat iconische Speelboek, waar we allemaal groot mee zijn geworden, nu in een extra editie uit te brengen voor de fans!” vertelt de Bie “Met deze digitale versie van het Speelboek willen we die (jong)volwassen fan kennis laten maken met het aanbod aan producten dat zij ook bij Intertoys kunnen vinden. En daarnaast natuurlijk ook nieuwe fans creëren door deze kennis te laten maken met al die merken, thema’s en producten.”


Intertoys definieert de kidult doelgroep als een strategische focus en belangrijke pijler in de groei voor de komende jaren als marktleider in speelgoed. “We zien heel veel kansen en ook ruimte om die kidult klant te kunnen bedienen in onze winkels en online. Dit doen we met bestaand assortiment, maar innovatie op diverse categorieën”, sluit Eddy Assies af.


“Maar we behouden onze hoofdfocus wel echt op de kinderen. De doelgroep van kidults zien we als een extra toevoeging op de sterke basis die we hebben staan. En uiteindelijk creëren we daarmee ook de kidults van de toekomst.”


EINDE PERSBERICHTIntertoys wint Gouden Shopping Award 2023!

27 maart 2023


Lees het hele bericht


Intertoys introduceert “Toy Topper” label als Intertoys’ keuze advies voor het beste speelgoed


Download hier het persbericht


Amsterdam, 29 september 2022 - 1 oktober introduceert Intertoys het label Toy Topper binnen het assortiment. De artikelen met het label Toy Topper zijn zorgvuldig geselecteerd als Intertoys’ keuze door de Toy specialisten van Intertoys. De introductie van het Toy Topper label is een belangrijke stap in de positionering van Intertoys als dé specialist op het gebied van speelgoed en games.


Spelen is het leukste wat er is!

Spelen is niet alleen heel leuk, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van een kind. Door te spelen leer je jezelf kennen, wat je leuk vindt, waar je goed in bent en bouw je aan je eigen toekomst. Zo ziet Intertoys spelen als een eerste levensbehoefte. Begin 2022 heeft Intertoys de nieuwe merkpositionering geïntroduceerd met de pay-off: GO PLAY! Deze positionering verstevigt de positie van Intertoys als dé speelgoedspecialist die spelen aanstekelijk maakt voor iedereen.


Toy Topper navigatie naar de juiste keuze
Als dé specialist op het gebied van spelen biedt Intertoys het allerleukste, beste, nieuwste en meest gewilde speelgoed aan in het assortiment. “Ons assortiment bestaat gemiddeld uit zo’n 7.000 artikelen. Elk artikel wordt geselecteerd op relevantie, kwaliteit en speelwaarde”, Aldus Eddy Assies, CEO van Intertoys. “Het Toy Topper label brengt binnen deze selectie aan speelgoed nog meer richting in de zoektocht naar het beste cadeau.”


In totaal zijn er zo’n 65 Toy Topper artikelen binnen het volledige Intertoys assortiment. De Toy Toppers zijn in alle categorieën, merken en thema’s terug te vinden. De selectie aan Toy Toppers is zorgvuldig samengesteld door de Toy specialisten van Intertoys. “Voor ons is het belangrijk dat we de Toy Topper niet als een prijssignaal inzetten, of op het artikel met de hoogste verdiensten. We introduceren dit label bij de producten die net dat beetje extra’s brengen, de meeste speelwaarde hebben en het beste cadeau op ieder feestje zullen zijn”, aldus Assies.


Het enige echte Speelboek

Alle Toy Toppers zijn terug te vinden in het enige échte Intertoys Speelboek, welke dit jaar op zaterdag 1 oktober verschijnt. In het Speelboek zijn de Toy Toppers te herkennen aan het groene Toy Topper label. “Dit zijn dé artikelen die bovenaan de verlanglijstjes komen te staan” vertelt Celvin de Bie, Head of Marketing bij Intertoys.


YouTube serie
Ter ondersteuning van de Toy Toppers introduceert Intertoys een speciale Toy Topper videoserie op YouTube. “Alleen roepen dat een product heel goed is, dat kan iedereen natuurlijk. Als dé speelgoedspecialist is het voor ons belangrijk om dat specialisme ook te delen met kinderen en alle cadeaugevers. Met de introductie van deze serie nemen we je mee in alle relevantie rondom een product en verstevigen we onze rol als specialist”, aldus de Bie. De videoreeks bestaat uit 15 afleveringen welke wekelijks op het YouTube kanaal van Intertoys worden gedeeld tot en met het einde van het jaar.


In iedere aflevering staat één van de Toy Toppers centraal. “De serie dient zowel informatief als gewoon heel leuk te zijn. Want spelen is ten slotte het leukste wat er is!” vervolgt de Bie. Het format van de serie is opgebouwd uit twee terugkerende onderdelen. De Toy specialist, een medewerker van Intertoys, die alles kan vertellen over het product. De Toy Testers, welke bestaan uit verschillende koppels van kinderen die de producten unboxen en uitproberen.


Magic Mixies Intertoys Toy Topper


De YouTube serie is geproduceerd door DUNKD in samenwerking met productiepartner Vlimse. “DUNKD is een bekende en zeer gewaardeerde partner waar we het afgelopen jaar onder andere ook ons TikTok kanaal mee hebben gelanceerd. Het was voor ons dus ook een hele logische keuze om deze productie samen met DUNKD vorm te geven”, Vertelt Celvin de Bie, Head of Marketing.


Najaar
Naast de introductie van de Toy Topper kijkt Intertoys met veel vertrouwen naar de aankomende feestdagen. “We staan volledig in de startblokken om met heel veel energie het najaar in te gaan”, vertelt Eddy Assies. “Er staat een ambitieus programma voor Sinterklaas en Kerst klaar waarmee we onze positie als speelgoedspecialist verder handen en voeten geven. En ook in 2023 breiden we deze positie verder uit”.


EINDE PERSBERICHT
Persinformatie
Heb je een persvraag aan Intertoys of een foto- en filmaanvraag? Stuur dan een e-mail naar naar media@intertoys.nl. Wij nemen je vraag zo snel mogelijk in behandeling. Andere vragen dan persvragen nemen we niet in behandeling. Voor klantenservice verwijzen we je naar www.intertoys.nl/klantenservice.