• Home
  • Knuffels en ander mooi babyspeelgoed van Nijntje | Intertoys
nijntje

De wereld van nijntje

Welkom in de wereld van nijntje en haar schattige speelgoed waarmee je al haar avonturen tot leven brengt! Al sinds 1955 tovert nijntje wereldwijd een glimlach op het gezicht. Van de welbekende boeken tot spellen en puzzels, bij Intertoys ontdek je al het leuke nijntje speelgoed.Alles over nijntje

Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee in 1955 vertelde Dick Bruna elke avond voor het slapengaan een verhaaltje over een wit konijn dat in de tuin van het vakantiehuisje rondliep. Dit werd de inspiratie voor ‘nijntje’, wat uiteindelijk wereldwijd het meest bekende figuur uit de boeken van Dick Bruna werd.


Het succes van nijntje

Overal zijn kinderen gek op dit kleine konijn en haar avonturen. Daarom zie je nijntje nu ook terug in andere media, zoals televisieprogramma’s, een musical, haar eigen YouTube-kanaal en zelfs een nijntje museum in Utrecht.


Wat ooit begon met voorleesboeken in Nederland is inmiddels overal ter wereld een succes geworden. Zo zijn de boeken van Dick Bruna inmiddels in meer dan 50 talen vertaald en zijn er meer dan 85 miljoen exemplaren over de hele wereld verkocht.


Omdat de naam ‘nijntje’ afgeleid is van het woord konijntje en dit moeilijk is om uit te spreken in andere landen, heeft het bekende witte konijn in het buitenland een internationale naam. Overal buiten Nederland wordt zij ‘miffy’ genoemd.


Ontdek alles van nijntje bij Intertoys

Inmiddels bestaat de wereld van nijntje niet langer alleen uit boekjes, maar uit vele soorten prachtig speelgoed voor baby’s en peuters. Van eerste cadeaus voor een baby tot puzzels voor peuters, voor de kleinste liefhebbers is er volop speelgoed van nijntje te vinden bij Intertoys.


Onze collectie bevat onder andere puzzels, knuffels en complete cadeausets die het perfecte kraamcadeau vormen. Het speelgoed van nijntje helpt peuters ook bij het ontwikkelen van vele vaardigheden als concentratievermogen en geheugen. Laat jouw kind opgroeien met het allerliefste konijntje!