• Home
  • Een Pokémon Deck bouwen? Ontdek hier hoe! | Intertoys

Hoe bouw je een Pokémon deck?

Publicatiedatum: 15-2-2023

Pokémon kaarten zijn niet alleen leuk om te verzamelen, maar kunnen ook gebruikt worden om het Pokémon ruilkaartspel te spelen. Misschien heb je het al wel eens geprobeerd met een kant-en-klaar Battle Deck of misschien speel je het spel al regelmatig met jouw vrienden, maar voor elke Pokémon battle heb je een deck met Pokémon kaarten nodig. Lees hier snel verder hoe je jouw eigen Pokémon deck maakt!

Kaartsoorten

In het Pokémon ruilkaartspel heb je drie verschillende kaartsoorten die je allemaal nodig hebt om een sterk deck te bouwen. De kaarten zijn als volgt verdeeld:

  • Pokémon kaarten – Dit zijn de Pokémon waarmee je strijd tegen je tegenstander.
  • Trainer kaarten – Handige kaarten met slimme trucjes, zoals het pakken van extra kaarten.
  • Energy kaarten – Deze kaarten geven jouw Pokémon energy om aan te vallen!


Let op! Houd rekening met de Energy types in de aanvallen van je Pokémon! Heeft jouw Pokémon een Psychic type in zijn aanval zoals Mew V of Mewtwo? Zorg dan dat je ook Psychic Energy in je deck hebt, anders kun je de aanval niet uitvoeren!

Pokémon kaarten

De basisregels van deckbuilding

Een Pokémon deck bestaat altijd uit precies 60 kaarten, niet meer en niet minder. Als je dezelfde kaart meerder keren wilt gebruiken omdat hij erg sterk is of omdat het jouw favoriete Pokémon is, dan mag dat maximaal 4 keer. Dat limiet geld voor Pokémon en Trainer kaarten, alleen Basic Energy kaarten mag je zoveel inzetten als je wilt!


Houd er rekening mee dat V, VMAX en VSTAR Pokémon een aparte categorie zijn. Een ‘Pikachu’ kaart is dus anders dan ‘Pikachu V’. Je mag dus 4 Pikachu kaarten én 4 Pikachu V kaarten in hetzelfde deck gebruiken!

Pokémon

Een goede balans

Wil jij de allerbeste worden? Zorg dan altijd voor een goede balans tussen Pokémon, Trainers en Energy! Je zult alle drie de kaartsoorten nodig hebben om de overwinning te behalen. Een makkelijke verdeling om mee te beginnen is 20 Pokémon kaarten, 20 Trainer kaarten en 20 Energy kaarten.


Als je een paar spelletjes hebt gespeeld en je hebt vaak te veel Energy kaarten in je hand, dan haal je er een paar uit je deck en voeg je extra Pokémon en Trainer kaarten toe! Zorg wel dat je altijd weer op 60 kaarten eindigt.

Klaar voor de strijd

Nu weet je de basis voor het bouwen van je eigen Pokémon deck! Ga jij aan de slag met je favoriete Pokémon of heb je een supersterke kaart om in te zetten? Probeer verschillende combinaties van Pokémon en Trainer kaarten, de mogelijkheden zijn eindeloos!


a de strijd aan met een kant-en-klaar deck! Bestel een Pokémon theme decks of Pokémon Battle Deck, of leer het spel met de Pokémon Battle Academy! Of bekijk alles van Pokémon TCG.