• Home
  • PlayStation 5 | Alles over PS5 console en games | Intertoys
Alles over de Playstation 5

Alles over de PlayStation 5!

Wil jij niks missen over de PlayStation 5 (PS5)? Je leest er alles over op deze pagina! Van de allereerste geruchten tot aan de officiële onthulling van de console, controller, accessoires en aangekondigde games. Bovendien vormt deze pagina jouw leidraad tot het plaatsen van een bestelling!


Bekijk alle PlayStation 5 artikelen!

Ontdek de nieuwe PlayStation
PS5 controller
PS5 accessoires

PlayStation 5 trailer

Ervaar bliksemsnelle laadtijden en wees het middelpunt van je favoriete game met de PlayStation 5 (PS5)! Gloednieuwe generatie games staan voor je klaar om je mee te nemen naar de meest prachtige werelden. Vervolg het verhaal met Aloy in Horizon II: Forbidden West, reis door verschillende dimensies met Ratchet & Clank en waan je een echte autocoureur in Gran Turismo 7. Voel en hoor meer dankzij de haptische feedback en adaptieve triggers van de PS5 DualSense draadloze controller en de ingebouwde 3D-audio. ‘Play has no limits’ met de PlayStation 5!

PlayStation 5 toppers

Lees hieronder het belangrijkste nieuws omtrent de PlayStation®5

Ontdek de PlayStation 5

Eind november 2020 is de PlayStation 5 (PS5) officieel gelanceerd! De nieuwste console van Sony belooft flinke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de PlayStation 4 (PS4). Lees hieronder een korte samenvatting en bekijk de verschillende blog posts bovenaan voor meer informatie over deze next-gen console.


PS5: met disc tray en een All Digital Edition

De PS5 is verkrijgbaar in twee verschillende varianten, te weten de console met disc tray en de zogeheten All Digital Edition. Het enige verschil tussen beide versies zit hem al in de naam, want waar de ene console beschikt over een schijflade, gaat het bij de andere console volledig digitaal. Beide consoles beschikken over een geavanceerde ultrasnelle SSD-schijf, waardoor de laadtijden drastisch zijn verminderd. Ook Ray Tracing, Tempest 3D AudioTech, het ondersteunen van 4K én 8K en framesnelheden tot 120 fps voor compatibele games, maken dat de PS5 een flinke verbetering belooft voor de gameliefhebbers.


De bijhorende PS5 accessoires

De PS5 komt als vanzelfsprekend met de nodige accessoires. Sony heeft de controller onder handen genomen en komt met de DualSense draadloze controller met haptische feedback en adaptieve triggers. De PULSE 3D draadloze headset is eveneens een vernieuwing en ondersteunt nu 3D-audio waardoor het net lijkt alsof je middenin je game zit. Natuurlijk zijn er andere accessoires die bijdragen aan een goede game-sessie. Dankzij het DualSense oplaadstation kom jij nooit zonder lege controllers te zitten en met de media-afstandsbediening kun je eenvoudig meerdere entertainmentfuncties op je PS5 besturen. Tenslotte is het mogelijk om middels de HD-camera een opname van je gameplay te maken en deze te delen met de rest van de community.


PS5 games en compatibiliteit

Voor de PS5 zijn er al vele games aangekondigd en uitgebracht en zijn er ongetwijfeld nog veel meer in ontwikkeling. Bekende titels zijn onder meer Assassin’s Creed Mirage, Call of Duty: Modern Warfare II en FIFA 23. Daarnaast zijn er mooie exclusives om te spelen, zoals God of War Ragnarök, Spider-Man: Miles Morales, Horizon II: Forbidden West, Gran Turismo 7 en Ratchet & Clank: Rift Apart. Baanbrekend voor de PS5 is zonder meer ook de backwards compatibility met games voor de PS4. Deze functie maakt het mogelijk dat een groot deel van de PS4 games ook speelbaar is op de PS5. Voor bepaalde PS4 games geldt zelfs een (kosteloze) upgrade naar de PS5-versie met daarbij dus dezelfde graphics als voor deze nieuwe console.


Is de PS5 dé console voor jou? Plaats dan je bestelling bij Intertoys en geniet van alle pracht en praal van deze next-gen console!