• Home
  • Super Mario: ontdek de wereld van deze loodgieter! | Intertoys

De wereld van Super Mario

Groot fan van Super Mario? Dompel jezelf helemaal onder in de vrolijke, kleurrijke wereld van de besnorde loodgieter! Lees alles over dit iconische personage: van de oorsprong tot aan het Mario-universum van nu.

De oorsprong van Mario

Vandaag de dag is Mario niet weg te denken uit de wereld van speelgoed en games. Hoe lang bestaat Mario dan al? Nou, de Italiaans-Amerikaanse, besnorde loodgieter loopt al enige tijd mee, namelijk sinds 1981! Toch is Mario zelf niet zo oud, want op de vraag 'hoe oud is Mario?' is het antwoord simpel: volgens zijn bedenker is Mario een loodgieter van 24 jaar oud.


De Japanse videogame designer Shigeru Miyamoto staat bekend als de bedenker van Mario en introduceerde het personage in 1981 in een arcade game van Donkey Kong. Leuk feitje: wist je dat Mario in die game niet Mario werd genoemd maar Jumpman? En Jumpman droeg een rode overall met een blauw shirt en blauwe pet. Terwijl Mario nu juist een blauwe overall, rood shirt en rode pet draagt. Een jaar later werd Jumpman in de game Donkey Kong Jr. officieel omgedoopt tot Mario, vernoemd naar de Italiaanse eigenaar van het eerste Nintendo magazijn, Mario Segale.


Sinds zijn introductie is de populariteit van Mario wereldwijd alleen maar toegenomen en is hij uitgegroeid tot de officiële mascotte van Nintendo. Mario verscheen in zeker 200 games, waaronder Super Mario Bros., Super Mario World, Mario Kart, Mario Party en de nieuwe Mario game Super Mario Bros. Wonder voor de Nintendo Switch.

De eerste games vormden het startschot voor een groots Mario-universum dat zich in de loop der jaren heeft uitgebreid tot televisieseries, merchandise en tal van prachtig speelgoed! De populariteit reikte zover dat in augustus 2020 ook LEGO Mario werd geïntroduceerd en Mario in april 2023 op het grote doek verscheen met de Mario film The Super Mario Bros. Movie.


Mario is zonder meer een van de meest iconische personages in de geschiedenis van videogames die wereldwijd nog altijd miljoenen mensen, jong en oud, weet te betoveren.


Nieuwe Mario game

De nieuwste Mario game van dit moment is Super Mario RPG. Bekijk hieronder de uitgebreide trailer! Wil jij de nieuwe Mario game spelen? Bij Intertoys kun je Super Mario RPG voor de Nintendo Switch kopen.

Super Mario kleurplaat

Super Mario kleurplaat

Super Mario kleurplaat printen

Ben jij fan van Super Mario en op zoek naar een Mario kleurplaat? Gelukkig hebben wij twee leuke Super Mario kleurplaten die jij kunt downloaden en printen. Kleuren maar!


Wat is de wereld van Mario?

De kleine, heldhaftige Mario woont in het vredige en vrolijke Mushroom Kingdom (Paddenstoelenrijk). Mushroom Kingdom, geregeerd door Princess Peach, kent vele kleurrijke locaties zoals graslanden, ijsgebieden, woestijnen en luchtkastelen.


In dit mooie koninkrijk heeft Mario meestal als doel om de ontvoerde Princess Peach te redden uit de klauwen van de kwaadaardige Bowser. Bowser hoopt met de ontvoering van Peach de heerschappij over het Mushroom Kingdom in handen te krijgen.


In de meest bijzondere avonturen probeert Mario hier een stokje voor te steken. Daarbij wordt hij vaak geholpen door andere populaire personages als Toad, Yoshi en natuurlijk Luigi. Mario en Luigi zijn broers van elkaar. Je herkent Luigi aan zijn blauwe overall met een groen shirt en groene pet.


Maar waar er vrienden zijn die Mario helpen, zijn er ook vijanden. In de verschillende Super Mario games zijn er weer andere vijanden waar Mario op stuit. De meest bekende vijanden zijn Bowser, Koopa Troopa, Goomba, Boo, Piranha Plant, Wiggler en Bullet Bill.


Doordat de wereld van Mario zoveel diversiteit heeft te bieden, blijft het voor elke fan een feestje om deze te ontdekken.


Super Mario speelgoed

De populariteit van Mario ontdek je ook in speelgoed! Bij Intertoys vind je een ruim assortiment aan Super Mario speelgoed. Want naast games zijn er bijvoorbeeld ook leuke spellen, knuffels, speelfiguren, voertuigen en puzzels verkrijgbaar. Maar ook superleuke merchandise vind je terug in ons assortiment. Met de leukste merchandise in huis laat jij zien dat je een echte fan bent van Mario!