• Home
  • Verhalen vertellen met Asmodee: Ontdek het hier! | Intertoys
Asmodee Verhalen vertellen header

Creatieve spellen voor het hele gezin!

Wat is er nou leuker dan het gebruiken van je eigen fantasie? Combineer dat met een educatief bord- en/of kaartspel, voor bijvoorbeeld het hele gezin, en je hebt een supergezellige middag thuis! Lees meer Spelend leren heeft daarnaast ook een positief effect op het leerproces en de ontwikkeling van een kind, waarbij spelenderwijs leren en je fantasie gebruiken nu nog leuker wordt.

De onderstaande spellen hebben een educatieve ondertoon en zijn ideaal om te gebruiken in het bevorderen van het leerproces of gewoon als gezelligheid thuis! Download hier het demoboekje, print de proefversies uit en maak zelf kennis met deze creatieve bord- en/of kaartspellen voor het hele gezin.
Toon minder

Download Print & Play Dobble Classic
Asmodee Verhalen vertellen Dobble sfeerbeeld

Download Print & Play Dixit
Asmodee Verhalen vertellen Dixit sfeerbeeld

Download Print & Play Rory's Story Cubes
Asmodee Verhalen vertellen Rorys Story Cubes sfeerbeeld

Download Print & Play Concept Kids Dieren
Asmodee Verhalen vertellen Concept Kids Dieren sfeerbeeld

Dobble Classic

Dobble is een observatie- en snelheidsspel in vijf spelvariaties waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen.


Het Kleurenmonster

Het kleurenmonster is leerzaam en fantasierijk! Het kleurenmonster wordt verward wakker en weet niet waarom. Is hij nu blij, verdrietig, kalm, boos of bang? Zijn emoties zijn in de war, hij moet ze sorteren en een eigen plekje geven. Kun jij hem helpen? Het kleurenmonster is een coöperatief bordspel voor kinderen dat gebaseerd is op het kinderboek De kleur van emoties, geschreven door Anna Llenas. Het verhaal, en dus ook dit bordspel, helpt zeer jonge kinderen om hun emoties te herkennen en te beheersen.


Dixit bordspel

Bij het fantasy spel Dixit is één van de spelers de Verteller tijdens zijn of haar speelbeurt en bestudeert de zes kaarten die hij of zij in de hand heeft. Vanaf één van deze kaarten verzint hij of zij een zin of woord die hardop gezegd wordt zonder dat de overige deelnemers deze kaart hebben gezien. Ook de andere deelnemers hebben zes kaarten in de hand en moeten nu een kaart neerleggen die het meest overeen komt met wat de Verteller heeft gezegd. Dan worden de uitgekozen kaarten en de kaart van de Verteller geschud en open neergelegd. Nu mag iedereen stemmen welke kaart van de Verteller was. Dixit is een leuk familiekaartspel waarbij de creativiteit van de spelers wordt aangesproken. De afbeeldingen op de kaarten vormen een aanzet voor een leuke combinatie van het omschrijven en het raden van een speelkaart.


Rory’s Story Cubes

Rory’s Story Cubes is een leuk spel dat je creativiteit en fantasie prikkelt en je taalontwikkeling versterkt. Dit spel bevat negen dobbelstenen. Gooi de negen verhaaldobbelstenen en maak alleen of samen een verhaal met de afbeeldingen op de dobbelstenen. De dobbelstenen geven je ontelbare combinaties om verhalen aan elkaar te rijgen.


Concept Kids Dieren

Bij de meeste spellen draait het om winnen en je tegenstanders te verslaan. Maar niet bij het spel Concept Kids Dieren. Dit bordspel is een coöperatief spel, waarbij je de iconen op het spelbord gebruikt om andere familieleden zoveel mogelijk dieren te laten raden en samen te winnen. Na het raden van twaalf dieren, kun je de totaalscore bepalen. Probeer deze elke keer weer te verbeteren.