• Home
  • Alles over Pokémon Scarlet en Violet: Ontdek het hier! | Intertoys
Pokémon Scarlet en Violet Alles wat je moet weten

Kom alles te weten over Pokémon Scarlet en Violet!

Publicatiedatum: 7-11-2022

De release van de Pokémon games Pokémon Scarlet en Pokémon Violet voor de Nintendo Switch is bijna daar! Natuurlijk is het dan de vraag: wat staat ons allemaal te wachten? In welke regio mag jij gaan rondreizen? Wat is het verhaal van de game en welke Pokémon ga je tegenkomen?


Wij helpen jou graag op weg om goed aan dit virtuele avontuur te beginnen. Want een goed begin is immers het halve werk! Lees snel alles wat je moet weten over Pokémon Scarlet en Violet en plaats direct jouw bestelling bij Intertoys.

Pokémon Scarlet en Violet Alles wat je moet weten

Hey, Pokémon trainer! Welkom in Paldea

Bereid je voor op een groots avontuur in de Pokémon regio Paldea! In Pokémon Scarlet en Pokémon Violet is deze regio hét gebied om te ontdekken. Paldea is een zeer levendig gebied waarin je zult stuiten op verschillende landschappen die naadloos in elkaar overgaan: open plekken, meren, hoogvlakten, gevaarlijke gebergtes en woestenijen.


Net als de landschappen zijn ook de locaties erg verschillend in Paldea. Zo kun je het ene moment rondlopen in een rustiek boerendorpje en ontdek je even later een prachtige havenstad met een bruisende markt. Extra gaaf aan dit alles is dat Paldea een open wereld is, waardoor je elke uithoek van de regio kunt ontdekken.

Pokémon Scarlet en Violet Alles wat je moet weten

Maak kennis met jouw starter Pokémon

Hoe moeilijk is het niet om bij elke Pokémon game weer je starter Pokémon te kiezen? Bij Intertoys hebben we daar bij elke nieuwe Pokémon game de grootste discussies over. En met Pokémon Scarlet en Pokémon Violet is dat natuurlijk niet anders. Je hebt de keuze uit grastype Sprigatito, vuurtype Fuecoco en watertype Quaxly.


Sprigatito is wispelturig, vaak op zoek naar aandacht en daardoor best jaloers ingesteld. Fuecoco is een ontspannen Pokémon en doet alles lekker op zijn tempo. Quaxly, ten slotte, is erg serieus en zeer loyaal naar zijn Pokémon trainer. Misschien maakt het de keuze wat makkelijker, misschien ook niet.


Wij zijn ook erg benieuwd naar de evoluties van deze starter Pokémon, maar vlak voor de release zijn die helaas nog niet onthuld. Dat wordt nog een spannende ontdekking!

Pokémon Scarlet en Violet Alles wat je moet weten

Wat is het verhaal van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet?

Om gelijk met de deur in huis te vallen, Pokémon Scarlet en Pokémon Violet heeft niet één verhaal, maar drie verschillende verhaallijnen: Victory Road, Path of Legends en Starfall Street. Je begint allereerst bij de Naranja Academy of Uva Academy, afhankelijk van welke Pokémon game jij hebt, en voltooit dan de Treasure Hunt waarin je leert om een goede Pokémon trainer te worden. Daarna heb je de vrije keuze om de drie verschillende verhaallijnen te voltooien.


Met Victory Road heb je als doel om de beste Pokémon trainer te worden. Je probeert Champion Rank te bereiken door acht Gym Leaders te verslaan en de Champion Assessment bij de Pokémon League, Paldea League genaamd, te halen.


Als je aan Path of Legends begint dan help je onderzoeker Arven om nieuwe medicijnen te ontwikkelen voor verschillende Pokémon in de Paldea regio. Wij vinden het wel mooi dat deze verhaallijn volledig in het teken staat van ontdekken en de meest bijzondere ingrediënten te verzamelen.


De derde verhaallijn is Starfall Street. Hier draait het volledig om Pokémon gevechtsuitdagingen. Je neemt het op tegen de leden van het vijandige Team Star. Verspreid over Paldea kom je meerdere leden tegen met elk hun eigen baas en basis. Versla ze allemaal, inclusief de uiteindelijke eindbaas, om je doel te bereiken.

Pokémon Scarlet en Violet Alles wat je moet weten

Speel samen met andere Pokémon trainers!

Een erg mooie toevoeging aan Pokémon Scarlet en Pokémon Violet is dat je samen met drie andere trainers de Paldea regio kunt verkennen. Speel in de lokale of coöpstand en beleef samen memorabele momenten.


Neem als team deel aan Tera Raid Battles waarin jullie binnen een bepaalde tijd een wilde Pokémon in Terastal-vorm moeten verslaan. Daarnaast kun je online via de Poké Portal Pokémon ruilen en gebruik je de Link Battle optie om het tegen elkaar op te nemen in het Battle Stadium.


En als jullie een pauze willen inlassen tussen de battles door, dan organiseer je toch gewoon een picknick! Eet samen een hapje en laat de Pokémon meegenieten. Deze functie is trouwens ook beschikbaar als je alleen speelt.

Wie zijn de legendarische Pokémon in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet?

In Pokémon Scarlet stuit je op de legendarische Pokémon Koraidon en in Violet is dat Miraidon. Beide Pokémon beschikken over buitengewone krachten en kunnen hun vorm aanpassen aan het terrein, waarmee zij zeer handige vervoersmiddelen vormen.


Zo kun je op beide Pokémon rijden, zijn ze in staat om te zweven en kunnen ze meren en oceanen oversteken zodat je zo snel mogelijk op je eindbestemming aankomt.

Pokémon Scarlet en Violet Alles wat je moet weten

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Los van de legendarische Pokémon Koraidon en Miraidon, zijn er nog een aantal verschillen tussen de games Pokémon Scarlet en Pokémon Violet aan te wijzen. Waar je op moet letten is dat beide games exclusieve Pokémon hebben.


Op dit moment is bekend dat Pokémon Scarlet de volgende exclusieve Pokémon bevat: Larvitar, Pupitar, Tyrannitar, Stonjourner, Armarouge en Koraidon. Voor Pokémon Violet zijn dit Bagon, Shelgon, Salamence, Eiscue, Ceruledge en Miraidon. Dit zijn deels ook geheel nieuwe Pokémon die niet eerder zijn verschenen in Pokémon games.


Ook de professoren en academies zijn in beide games verschillend. Als speler krijg je in Scarlet te maken met professor Sada (Naranja Academy) en in Violet met professor Turo (Uva Academy). Beide professoren houden zich bezig met het onderzoek naar de Terastal Pokémon.


Wat wij als laatste nog willen meegeven is dat Pokémon Scarlet en Violet allebei een verschillend thema hebben, waarvan je ook kenmerken zult terugzien in de Paldea regio. Zo is Scarlet meer gericht op de oudheid en Violet juist op de toekomst. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de outfits van personages die je tegenkomt en in het uiterlijk van Koraidon en Miraidon.

Pokémon Scarlet en Violet Alles wat je moet weten

Maak je Pokémon trainer uniek

Afhankelijk van de academie waar jij naartoe gaat, Naranja in Scarlet en Uva in Violet, heb je te maken met verschillende uniformen voor jouw trainer. Laat je trainer korte mouwen of een blazer dragen. Daarnaast kun je de ogen, wenkbrauwen en het kapsel aanpassen en accessoires verzamelen om je trainer een unieke stijl te geven.


Deze unieke stijl kun je ook gelijk vastleggen op camera, want beide games beschikken over Photo mode. Dat wordt mooie kiekjes schieten!

Koop Pokémon Scarlet en Pokémon Violet

Wij hopen dat je met deze info goed voorbereid zult beginnen aan je Pokémon-avontuur in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet! Bestel jouw favoriete versie voor de Nintendo Switch en bekijk ook eens onze andere Pokémon games!