• Home
  • Speelgoed van het Jaar 2023: de winnaars! | Intertoys
Ontdek alle winnaars van Speelgoed van het Jaar 2023!

Speelgoed van het Jaar 2023

De winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 zijn bekend! De vakjury heeft uit 15 verschillende speelgoedcategorieën weer drie winnaars verkozen. Stem nu op jouw favoriete winnaar per categorie en bekroon deze met de Publieksprijs!

Over Speelgoed van het Jaar

De Speelgoed van het Jaar-verkiezing is een jaarlijks fenomeen. Elk jaar wordt een speciale selectie van speelgoed in het zonnetje gezet met dit prestigieuze keurmerk. Maar wat houdt Speelgoed van het Jaar nu eigenlijk in? Lees hieronder alles wat je moet weten over deze verkiezing.


Wie doen er mee aan de Speelgoed van het Jaar-verkiezing?

Elk jaar dingen meerdere speelgoedleveranciers, die actief zijn op de Nederlandse speelgoedmarkt, mee naar de Speelgoed van het Jaar-prijs. Dit zijn onder meer grote merken als LEGO, 999 Games en Hasbro.


Deze leveranciers leveren speelgoed aan bij een daarvoor aangewezen Speelgoed van het Jaar-vakjury. Van tevoren worden er bepaalde speelgoed- en themacategorieën gekozen waarvoor speelgoed mag worden ingezonden. Dit zijn bijvoorbeeld Spellen, Bouwen & Constructie, Poppen en Duurzaam.


Uit elke speelgoedcategorie kiest de vakjury nu drie winnaars. Deze winnaars mogen met trots het keurmerk ‘Speelgoed van het Jaar’ dragen.


Hoe worden de winnaars bepaald?

Al het speelgoed dat bij de Speelgoed van het Jaar vakjury wordt aangeleverd dient aan een aantal eisen te voldoen. Voorbeelden hiervan zijn dat het speelgoed veilig en getest moet zijn, een origineel concept heeft, geen namaak is en optimaal speelplezier geeft.


Het ingezonden speelgoed wordt aan al deze eisen getoetst, waarna de definitieve Speelgoed van het Jaar winnaars bekend worden gemaakt.


Speelgoed van het jaar: de Publieksprijs

Naast een ‘Speelgoed van het Jaar’ keurmerk is er ook een Publieksprijs te verdelen. Uit alle winnaars die per speelgoedcategorie zijn geselecteerd, mag het publiek nog een extra prijs toekennen. Welk familiespel vind jij bijvoorbeeld het leukst uit de drie geselecteerde winnaars?


Stemmen voor de Publieksprijs kan via het online stemformulier. De winnaars van deze prijs worden officieel bekend gemaakt tijdens het Nationale Speelgoed Gala. Neem trouwens ook een kijkje op onze Toy Topper-pagina ! Hier vind je het beste speelgoed dat is uitgekozen door onze eigen Toy Specialisten.