• Home
  • De allerleukste Thuisspeeltips van Intertoys
De allerleukste Thuisspeeltips

De allerleukste thuisspeeltips

We moeten met z’n allen weer zo veel mogelijk thuisblijven. Om verveling te voorkomen en je te blijven vermaken heeft Intertoys een aantal leuke thuisspeeltips bedacht. Met deze tips kun jij de dagen thuis op een leuke manier door te brengen. Na het lezen van onderstaande thuisspeeltips hoef jij je deze periode niet meer te vervelen. Er valt thuis namelijk genoeg te spelen, leren en ontdekken!

Wat te doen tegen verveling?

Thuisblijven en niet naar school gaan lijkt misschien wel leuk, maar je kunt je al snel gaan vervelen. Wat te doen? Ga aan de slag met leuke bordspellen, leerzame oefensets, de nieuwste games of het leukste speelgoed. Of je nu creatief bezig wilt zijn, leeroefeningen wil doen of lekker wil gamen: bij Intertoys is verveling geen optie! Met ons uitgebreide aanbod aan educatief speelgoed, leerzame spelletjes en superleuk knutselspeelgoed bieden we hopelijk wat verlichting in deze moeilijke tijd.

Heb je ook tips? Deel deze dan met #intertoys op Instagram. Wij zorgen dan dat deze lijst met tips steeds langer wordt.

1) Maak je eigen racebaan
Gebruik allerlei divers speelgoed om jouw racebaan (parcour) mee te bouwen. Je kunt hier bijvoorbeeld kleurpotloden (als railings), knuffels en bouwstenen voor gebruiken. Niets is te gek! Is jouw racebaan af? Pak dan jouw op afstand bestuurbare auto en neem het op in een race tegen jouw broers en/of zussen. Je kunt natuurlijk ook allerlei diverse auto’s gebruiken om mee te racen.

2) Ontwerp jouw eigen T-shirt
Heb jij thuis ook, bij voorkeur een wit, oud T-shirt liggen? Gebruik deze dan als canvas en maak de mooiste modecreaties met o.a. verf, viltstiften, glitters etc. Vergeet niet wat vuilniszakken of plastic tassen neer te leggen op de grond of tafel waar je wilt gaan verven!

3) Teken je eigen strip
Heb jij ook altijd al een superheld willen zijn? Pak dan gauw je knutselspulletjes erbij en teken jouw eigen strip met jezelf in de hoofdrol als een échte superheld en lees deze thuis voor. Wat is jouw superkracht?

4) Maak je eigen museum
Knutsel allerlei kunstwerkjes van klei en/of bouwstenen en schilder daarnaast ook een aantal creaties die je daarna tentoon kunt stellen in jouw eigen museum thuis.

5) Thuisbioscoop
Maak een thuisbioscoop voor jou en je ouders. Leg overal in de woonkamers kussens neer en zoek je favoriete film uit. Vraag of je ouders een grote bak popcorn maken en verdeel deze samen over kleine bakjes. Knutsel of teken zelf de poster na van de film zodat je ouders weten naar welke film ze gaan!

6) Bouw een hut of een tent in huis
Gooi een laken over de tafel, gebruik kussens, kartonnen dozen, knijpers of andere spullen die je kunt vinden en bouw een mooie hut of tent.

7) Iedere dag een nieuwe opdracht
Maak een pot met verschillende opdrachten en haal daar iedere dag een nieuwe uit. Denk bijvoorbeeld aan: doe een dansje, knutsel een hoedje van papier of ruim je kamer op.

8) Houd een spelletjesdag
De hele dag kun je verschillende spelletjes spelen. Wie aan het eind van de dag de meeste spelletjes heeft gewonnen wint een leuke prijs.

9) Vind de verborgen schat
Met een zelfgemaakte schatkaart kun je een spannende speurtocht houden door het huis. Misschien maak jij de speurtocht voor je ouders of broertje of zusje. Of misschien wil één van hen wel een route voor jou uitzetten. Aan het einde vind je vast een fantastische schat!

10) Iedere dag ander speelgoed
Ook als je heel veel speelgoed hebt verveel je je weleens. Je kunt dan je speelgoed verdelen en iedere dag met ander speelgoed spelen. Zo heb je elke dag iets nieuws te doen.

11) Koekjes bakken
Je kunt natuurlijk ook aan je ouders vragen of je koekjes, of een taart mag bakken. Dit is leuk om te doen én je kunt ze daarna samen opeten 😊.

12) Bouw een hindernisbaan
Klim, kruip en sluip. Van kussens, meubels en speelgoed kun je een spannende hindernisbaan bouwen.

13) Schrijf of teken een mooie kaart
Iedereen vindt het leuk post te ontvangen. Je kunt daarom een mooie tekening maken of een kaart versieren die je opstuurt aan bijvoorbeeld je opa, oma of de buurvrouw.

14) Geef een optreden
Vertoon jouw playback- of zangkunsten, speel een toneelstuk of dans de sterren van de hemel.

15) Bouw een speelgoedstad
Bouw van al je speelgoed een stad waar al je knuffels en poppen in kunnen wonen.

16) Maak een zelfportret
Leg een groot vel papier op de grond of plak verschillende vellen papier aan elkaar. Ga op het papier liggen en vraag of iemand met een stift jouw omtrek op het papier tekent. Daarna kun je het figuur dat is ontstaan helemaal inkleuren. Je hebt nu een prachtig zelfportret!

17) Raad de smaak
Doe een blinddoek om en vraag of één van je ouders verschillende etenswaren klaarzet. Proef om de beurt. Wie de meeste smaken goed heeft, heeft gewonnen.

18) Knutsel een slang
Je hebt tenminste 10 wc-rollen nodig om deze slang te knutselen. Op het 1e rolletje schilder je de ogen van de slang. Daarna schilder je de rolletjes in allemaal verschillende kleuren. Als je klaar bent met schilderen rijg je alle rolletjes aan een touw. Het eerste en laatste rolletje druk je plat en niet je aan het touw. Klaar is je slang!

19) Disco in je slaapkamer
Bouw je slaapkamer om tot disco, compleet met muziek en dansvloer. Knutsel of teken uitnodigingen en geef deze aan je ouders of broertje of zusje. Vergeet geen entree te vragen!

20) Theekransje
Geef een theekransje voor je ouders, knuffels, poppen en ander speelgoed. Bak lekkere koekjes, zet een grote pot thee en ga lekker zitten kletsen.

21) Teken je uitzicht
Kijk uit het raam. Wat zie je? Een boom, gras, huizen, water of dieren? Teken of schilder wat je ziet. Als je klaar bent heb je een prachtig kunstwerk.

22) Maak je eigen pennenbakje
Heb je zin om te knutselen? Maak dan een pennenbakje van een wc-rol. Plak de wc-rol aan de onderkant dicht met karton, zodat de pennen er niet uitvallen. Daarna kun je de wc-rol versieren met verf en of stickers.

23) Speel verstoppertje
Ook in huis kun je je hartstikke goed verstoppen. Vraag aan je ouders of ze meedoen. Wie weet de beste verstopplekjes in huis?

24) Wie ben ik?
Speel dit spel samen met je ouders, broertje of zusje. Jullie krijgen allemaal een post-it op je voorhoofd met daarop de naam van een persoon die jullie allemaal kennen. Om de beurt stellen jullie een vraag om erachter te komen wie je bent. Wie zijn of haar persoon als eerste raadt heeft gewonnen.

25) Maak een puzzel
Vraag of je ouders een plaatje voor je uitprinten. Plak dit op een stevig stuk karton en knip het vervolgens in stukjes. Nu heb je je eigen puzzel gemaakt!

Tips voor leuk binnenspeelgoed

Nog meer ideeën voor thuis

Knutselen met Intertoys

Met onze knutselspullen kun jij je hele middagen thuis vermaken. Maak bijvoorbeeld zelf een mooi armbandje, maak een Diamond Painting of giet en schilder figuren met onze knutselpakketten. Klei de mooiste creaties met de sets van Play-Doh en Nick Jr. Of verzamel lege wc en keukenrollen, eierdozen en andere handige knutselspullen om je heen en bedenk je eigen leuke creaties. Gewapend met je schaar en lijm knip en plak je een dier, een huis, een auto of gewoon een hele hoge stapel. Maak het bovendien helemaal af met wat gekleurd papier, stiften, stickers of zelfs glitter.

Tips voor knutselartikelen

Hoe maak je speelgoed schoon?

Naast thuisblijven is ook hygiëne momenteel enorm belangrijk. Zo moet je niet alleen je handen maar ook je speelgoed goed schoonhouden en regelmatig reinigen. Maak je bouwblokjes van LEGO en LEGO DUPLO schoon in een sopje of pak een kussensloop en stop ze in de wasmachine voor een wasje op 30 graden. Zo gepiept! Ook zachte knuffels kunnen vaak in de wasmachine, maar check altijd even de wasvoorschriften. Vooral bij speelgoed voor kleine kinderen of speelgoed waar door meerdere kinderen mee gespeeld wordt is het belangrijk om het goed schoon te houden.

Leerzame spelletjes

Samen met Intertoys houd je jouw niveau op het gebied van rekenen, taal en aardrijkskunde op een leuke manier op peil. En misschien wordt je zelfs nog veel slimmer! Er zijn mooie sets van Jumbo, Squla en Clementoni waarmee kleuters woordjes, kleuren en vormen spelenderwijs kunnen leren. Maar ook voor kinderen van groep 3 tot groep 8 heeft Intertoys verschillende leersystemen, spellen en leeroefeningen in de collectie. Ontdek van alles over dieren, landen of voertuigen met het educatieve speelgoed van Ravensburger Tiptoi of Jumbo Electro. Maak samen met je ouders een eigen rooster en zorg voor afwisseling tussen taal, rekenen, puzzelen en spelen. Zo houd je het leren leuk!

Tips voor leuk educatief speelgoed

Nintendo Switch spelletjes voor het hele gezin

Ook Mario, Luigi en je andere vrienden van Nintendo helpen je graag in deze tijd. De Nintendo Switch is een console voor het hele gezin en laat iedereen genieten van de beste spelletjes. Neem het tegen elkaar op met leuke games als Mario Party, FIFA of Just Dance. Je kunt jouw Switch collectie uitbreiden met coole accessoires als extra controllers, een stuurtje of een handig oplaadstation. Met de Nintendo Switch Ring Fit heb je bovendien geen excuus om thuis niet te bewegen. Doe samen met de hele familie op een leuke manier aan sport en houd jezelf fit met de verschillende oefeningen van deze speciale work-out game.

Gezelschapsspellen voor elk moment

Zin in een gezellige spelletjesavond of juist toe aan een snel spelletje tussendoor? Bordspellen, actiespellen en kaartspellen zijn er voor elk moment van de dag. Tussen alle thuiswerkopdrachten door is het natuurlijk fijn om even een potje memory, kwartet of Uno te spelen. Voor de lange avonden kun je je met het hele gezin onderdompelen in de meest geweldige familiespellen. Razendsnelle actie met 30 Seconds, strijden tegen de klok met Escape Room of glorieus overwinnen met Monopoly. Intertoys helpt jou de dag door!

Populaire spellen van dit moment