• Home
  • Nieuwsgierig naar Horizon II? Lees er hier over! | Intertoys
Horizon II Forbidden West blog

Alles wat je moet weten over Horizon II: Forbidden West!


Publicatiedatum: 24-2-2022

De release van Horizon II: Forbidden West is eindelijk daar! Bij dit vervolg op Horizon Zero Dawn (2017) is het natuurlijk de vraag wat je ditmaal te wachten staat. Wat is het verhaal? In welke wereld ben je beland en wie zijn de tegenstanders? Goed nieuws, want bij Intertoys hebben wij de antwoorden. Lees daarom snel alles wat je moet weten over deze open wereld RPG-game, exclusief verkrijgbaar voor de PS4 en PS5. Leuk eerste feitje is bijvoorbeeld dat Horizon II: Forbidden West is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Guerilla Games. Gaaf toch!

Het verhaal gaat verder, welkom in het Verboden Westen

Welkom avonturier in de post-apocalyptische wereld van Horizon II: Forbidden West! Zes maanden na de laatste gebeurtenissen in Horizon Zero Dawn gaat het verhaal weer verder. Pak met hoofdrolspeler Aloy de wapens op en trotseer het Verboden Westen. Angstaanjagende machines maken de grens van het Verboden Westen onveilig, terwijl helse stormen en een niet te stoppen plaag de overblijfselen van de mensheid verwoesten. In deze game is het aan Aloy om de bron van dit kwaad te achterhalen en het op tijd een halt toe te roepen. In haar reis door verre gebieden stuit zij op (machinale) vijanden, mysteries en lotgenoten die het lot van haar missie zullen bepalen.

Horizon II Forbidden West blog

Een post-apocalyptische wereld om te ontdekken

In de open wereld van Horizon II: Forbidden West ben jij gesitueerd in het Amerika van de verre toekomst. Beter gezegd, je verkent de omgeving van de westkust van Amerika dat bekendstaat als het Verboden Westen. Je komt langs prachtige bossen, stranden, reusachtige bergen en gezonken steden. Extra gaaf, je kunt deze keer ook onder water nieuwe locaties verkennen. Prachtige natuur wordt afgewisseld met een bezoek aan een stad zoals je deze nog nooit eerder hebt gezien. Neem bijvoorbeeld San Francisco met een vervallen Golden Gate Bridge. Absoluut geen vrolijke boel, maar het levert een fraai plaatje op, toch? Elk gebied dat je ontdekt heeft zijn eigen rondlopende machines, overgebleven menselijke stammen en resten van een plaag die de wereld in zijn greep houdt. De menselijke stammen zijn de Oseram, Carja, Utaru, Tenakth en een laatste mysterieuze onbekende stam. De gehele wereld van Horizon II: Forbidden West is ‘dynamisch’ ingesteld. Dit houdt in dat je te maken krijgt met een dag- en nachtcyclus en je het ene moment in de zon loopt om iets later verrast te worden door een hoosbui. Dat wordt een nat pak halen!

Horizon II Forbidden West blog

Nieuwe tegenstanders en oude bekenden

In een nieuwe wereld voor Aloy om te ontdekken, kan het niet anders dan dat de heldin stuit op nieuwe tegenstanders. Alle pracht en praal van het Verboden Westen vormen een broeinest voor tal van nieuwe en bekende tegenstanders die je zult tegenkomen. Je hebt machines als Clamberjaws, Rollerbacks, Burrowers, Clawstriders en nog veel meer! Elke machine is een weergave van een bekend dier, van rendieren tot aan een tyrannosaurus rex. Sommige machines leiden hun eigen natuurlijke bestaan, terwijl anderen zijn geprogrammeerd om alleen maar te doden. Wat ons betreft is de Slitherfang een absoluut hoogtepunt, want zie deze gigantische, sterke cobra-achtige slang maar te verslaan. Eén van de gevaarlijkste menselijke tegenstanders die je zult treffen is zonder twijfel Regalla, ingesproken door actrice Angela Bassett (Black Panther). De kwaadaardige Regalla is de leider van een groep Tenakth-rebellen en vernietigt alles wat zij op haar pad tegenkomt. Ze is zelfs in staat om machines over te nemen! Daarnaast zullen ook oude bekenden zich gaan begeven op het strijdtoneel, waaronder de Bellowback, Charger, Ravager, Tallneck en Snapmaw. Het moge dus geen verrassing zijn dat Aloy behoorlijk aan de bak kan om haar missie te voltooien.

Horizon II Forbidden West blog

Deze Aloy is een échte strijder!

Met veel tegenstanders die Aloy een kopje kleiner willen maken, moet zij natuurlijk haar mannetje (of machinetje) staan. Wees gerust, want Aloy is in Horizon II: Forbidden West een échte strijder! Aangezien dit deel een vervolg is op Horizon Zero Dawn, heeft zij inmiddels de nodige ervaring opgedaan in de vechttechniek. Neemt niet weg dat in deze game veel meer tactieken om de hoek komen kijken. Elke machine en menselijke tegenstander die je tegenkomt, probeert jou op tactische wijze te verslaan, bijvoorbeeld door op het juiste moment weg te springen en toe te slaan. En als je denkt dat machines niet tegen water kunnen, dan kom je bedrogen uit. In Horizon II: Forbidden West kunnen bepaalde machines namelijk ook duiken, zwemmen en zelfs vanuit het water aanvallen. Hier staat tegenover dat jij als speler wél weer een grote vrijheid aan keuzes hebt om het gevecht aan te gaan. Kies de juiste skills en gebruik de bronnen van de wereld om zelf je wapens en uitrusting te creëren en te verbeteren. Je kunt onwijs gave wapencombo’s maken, waarmee je van dichtbij of juist van veraf je tegenstanders kunt uitschakelen. Van speren tot aan kruisbogen. Wij zijn bijvoorbeeld wel fan van de speer met Resonator Blast! Daarnaast heb je meer tools tot je beschikking om elk gevecht in je voordeel te beslissen, zoals een grijphaak of glider.

Horizon II Forbidden West blog

De wereld is jouw speeltuin

Nog een laatste belangrijke punt om aan te snijden is Horizon II: Forbidden West als speeltuin. Het klinkt misschien wat gek om een post-apocalyptische wereld te bestempelen als ‘speeltuin’, maar dat gevoel krijg je wel bij Horizon II: Forbidden West. Er zijn in de wereld namelijk tal van uitdagingen om te voltooien. Naast je hoofdmissie heb je vele zijmissies die je kunt doen. Probeer bijvoorbeeld om een kamp met Regalla-rebellen uit te schakelen en contracten te voltooien. Of betreed een arena waarin je het moet opnemen tegen hordes machines. Daarnaast zul je stuiten op ruïnes en grotten die een mysterie herbergen en kun je deelnemen aan races! Het zijn enkele voorbeelden van gave uitdagingen die jou staan te wachten in dit grootse avontuur.

Koop Horizon II: Forbidden West

Avonturier, wij hopen dat je op deze manier goed kunt beginnen aan je ontdekkingstocht in Horizon II: Forbidden West. Wil jij naast deze ins and outs nog meer weten over de game? Bekijk dan de story trailer waarin de gehele setting en het verhaal worden toegelicht. En natuurlijk bestel je de game snel en eenvoudig bij Intertoys zodat je lekker zelf aan de slag kunt.