• Home
  • LEGO® DREAMZzz™: ontdek het hier! | Intertoys

LEGO® DREAMZzz™

LEGO® DREAMZzz™ is een tv-serie waarin dromen werkelijkheid worden. Benieuwd wat het superspannende LEGO® DREAMZzz™ universum allemaal te bieden heeft? Bouwsets van de serie vind je tussen onze LEGO DREAMZzz sets. De LEGO® DREAMZzz™ droomwereld, haar karakters en unboxing video’s ontdek je op deze pagina!

De LEGO® DREAMZzz™ helden: de Droombewakers

Wil jij kennis maken met de helden van LEGO® DREAMZzz™ die zichzelf de Droombewakers noemen? Je ontmoet ze in de game hieronder!

Wat kunnen kinderen leren van deze helden? Hoewel we er niet omheen kunnen dat nachtmerries er nu eenmaal bij horen, leren kinderen dankzij de populaire tv-serie dat ze nachtmerries kunnen overwinnen en ze eigenlijk helemaal niet zo eng zijn. Als hun favoriete tv-helden het kunnen, kunnen zij het ook!


De LEGO® DREAMZzz™ tv-serie

De LEGO® DREAMZzz™ serie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is sinds augustus 2023 te zien op televisie, Netflix, Amazon, YouTube en de LEGO® website voor kids. Maar waar gaat de serie nu eigenlijk over?


In het eerste seizoen van deze spannende serie volg je de avonturen van schoolvrienden Mateo, Izzie, Cooper, Logan en Zoey. Op een dag ontdekken zij dat de Droomwereld écht bestaat en ze zelf hun dromen kunnen aansturen. Al snel komen ze oog in oog te staan met de duistere krachten van de Heer der Nachtmerries en zijn Nachtmerriewezens. De schoolvrienden sluiten zich aan bij het Nachtbureau, zodat ze de nachtmerries van onschuldige dromers kunnen verslaan en de goede dromen kunnen bewaken.


De LEGO® DREAMZzz™ karakters

In de LEGO® DREAMZzz™ serie zijn er aardig wat coole karakters te vinden. Held of niet, hier maak je verder kennis met een paar van de belangrijkste personages.


Mateo

Mateo is Izzie’s oudere broer en een getalenteerde artiest die zich altijd bezighoudt met schetsen en tekenen. Zijn favoriete creatie is Z-Blob, een stoer personage dat hij zelf heeft bedacht en tot leven heeft gewekt in de Droomwereld. Ondanks zijn talent heeft hij weinig zelfvertrouwen en is hij te nerveus om zijn werk te delen. Mateo is creatief, onzeker en bedachtzaam.


Izzie

De meest heldhaftige van de groep, zo kun je Izzie het beste omschrijven. Het jongere zusje van Mateo is eigenlijk nergens bang voor. Ze heeft een enorme verzameling aan knuffels, waarvan Bunchu het konijn er een is waarover ze droomt. Woorden die Izzie goed omschrijven zijn onbevreesd, impulsief en zorgzaam.


Lees meer

Zoey

Zoey is dapper, een echte durfal, en gelooft sterk in haar eigen kunnen. Het liefst doet ze alles in haar eentje en daarom heeft ze er af en toe moeite mee om een teamspeler te zijn. Door haar mysterieuze uiterlijk lijkt het alsof ze deel uitmaakt van het angstaanjagende Nachtmerrieleger, maar niks is minder waar. Samen met de rest van de Droombewakers helpt ze graag onschuldige droomwezens en misplaatste dromers.


Cooper

Cooper, ook wel Coop genoemd, is een grote techniekfan en vindt het leuk om puzzels op te lossen. Hij maakt graag anderen gelukkig en dat is dan ook een van de redenen waarom hij zo populair is op school. Cooper is gek op voertuigen en snelle auto’s en droomt daar maar al te graag over.


Mr. Oz

Een tikkeltje chaotisch maar met een hart van goud, dat is Mr. Oz in een notendop. Overdag is hij de scheikundeleraar van de kinderen op de middelbare school, maar ’s avonds verandert hij in de droomwereld in zijn meest creatieve, relaxte zelf. En zijn wetenschappelijke en intellectuele kant? Die manifesteert zich als Albert, een superintelligente aap.


Logan

Logan is een populaire, zelfverzekerde en dappere jongen. Door zijn populariteit en uitbundigheid op school is hij Coopers beste vriend. Laat je niet misleiden door zijn sportieve en stoere uiterlijk, want stiekem is hij de meest bange van de groep. Toch is hij een belangrijk lid van het team dankzij zijn moed en snelle denkwijze.


Heer der Nachtmerries

Elke held heeft een gemene vijand nodig. Zoals de naam al zegt, is de Heer der Nachtmerries de angstaanjagende heerser van de Grimmige Wereld. Zijn doel is om het Nachtmerrierijk uit te breiden en iedereen in de Droomwereld te vernietigen.


Nachtjager

De Nachtjager is de rechterhand van de Nachtmerriekoning en is een ervaren jager. In een ver verleden was hij een Droombewaker en een vriend van meneer Oz, voordat hij de Heer der Nachtmerries vrijliet en hij zijn menselijkheid afnam. Sindsdien is hij een Nachtmerriewezen en verderft hij droomwezens met betoverde Schaduw schokpijlen.


Toon minder

LEGO® DREAMZzz™ unboxing video's

Door enge elementen te herkennen in de LEGO® DREAMZzz™ bouwsets lijken ze ook een stuk minder eng in de droomwereld. Zo stimuleren Mateo, Izzie en de rest van de Droombewakers kinderen om positief te dromen. Benieuwd naar de bouwsets? Een voorproefje krijg je met onze LEGO® DREAMZzz™ unboxing video’s!


Ben jij ook helemaal fan geworden van LEGO® DREAMZzz™ en wil jij een set van dit nieuwe thema van LEGO® bemachtigen? Bekijk dan onze LEGO® DREAMZzz™ sets.