PS5 update voegt Discord voice chat toe

Publicatiedatum: 10-03-2023

Sony heeft een firmware update uitgebracht waarmee het mogelijk wordt om op de PS5 te communiceren via Discord voice chat. Dat is uitermate handig als je wilt praten met mensen die bijvoorbeeld dezelfde game spelen op een ander platform!

De firmware update voor de PS5 is vanaf nu te downloaden. Daarmee wordt dus onder meer een Discord-ondersteuning geïnstalleerd. Niet langer hoef je enkel gebruik te maken van de in-game features of party chats op de PS5 om met elkaar te communiceren.


Dankzij Discord kun je bovendien gemakkelijk en altijd met elke gamer communiceren, ongeacht op welk platform er wordt gespeeld. Speel jij bijvoorbeeld Call of Duty: Modern Warfare II op de PS5 en jouw beste vrienden op de Xbox Series X|S en PC? Dan kun je nu, ondanks verschillende platformen, via Discord met elkaar praten! En als je op dat moment in dezelfde gamesessie zit is dat natuurlijk extra leuk!


Om Discord te activeren op je PS5 moet je je Discord-account koppelen aan je PlayStation-account. Dit kun je doen via de instellingen op je PS5. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan ook zeker eens de Discord-uitleg van Sony om al deze stappen te doorlopen.