Sony onthult PlayStation Portal en nieuwe PS5 accessoires

Publicatiedatum: 25-08-2023

Sony heeft officieel meer details gedeeld omtrent zijn nieuwe handheld. Het apparaat, dat de naam PlayStation Portal draagt, is later dit jaar verkrijgbaar. Naast de PlayStation Portal verschijnen er ook speciale PlayStation 5 (PS5) earbuds en een nieuwe PS5 headset.

Wat is de PlayStation Portal?

De PlayStation Portal van Sony, voorheen bekend als ‘Project Q’, is een remote player voor de PS5. Games voor de PS5 kunnen via wifi gestreamd worden naar de PlayStation Portal handheld. Dit is bijvoorbeeld handig als je thuis de televisie moet delen met anderen. Jij blijft je PS5 games spelen terwijl iemand anders naar zijn of haar favoriete tv-programma kijkt.


De PlayStation Portal beschikt over een 8-inch LCD-scherm met een resolutie tot 1080p en 60 frames per seconde. Ook is er een 3,5mm audiojack-aansluiting aanwezig en is de besturing net als bij een DualSense controller, inclusief adaptieve triggers en haptische feedback.


Belangrijk om te weten: de PlayStation Portal streamt PS5 games, maar deze kun je er niet op downloaden. Ook worden PS VR2 games niet ondersteunt door deze handheld.

De Pulse Elite headset en Pulse Explore earbuds

Naast de PlayStation Portal kun je dit jaar ook een nieuwe headset en speciale earbuds voor de PS5 verwachten. De headset staat bekend als de Pulse Elite draadloze headset en de earbuds zijn omgedoopt tot de Pulse Explore draadloze earbuds.


Met beide accessoires mikt Sony erop om de audio voor je PS5 naar een nog hoger niveau te tillen. De Pulse Elite headset beschikt bijvoorbeeld over lossless audio, een intrekbare microfoon en AI-geoptimaliseerde ruisonderdrukking die achtergrondgeluiden kan filteren. Ook ontvang je een oplaadhanger voor handig opladen en opbergen.


De Pulse Explore earbuds zijn de eerste draadloze oordoppen die voor de PS5 op de markt worden gebracht. De earbuds beschikken, net als de Pulse Elite headset, over lossless audio en ruisonderdrukking en worden geleverd met een oplaadcase.

Een nieuw audionetwerk: PlayStation Link

De Pulse Elite headset en Pulse Explore earbuds kun je via PlayStation Link, een nieuw draadloos audionetwerk, verbinden met je PS5 of PlayStation Portal. Bij de headset en earbuds wordt een PlayStation Link USB-adapter meegeleverd die je in de PS5 of PlayStation Portal kunt plaatsen. Vanaf dat moment wordt de verbinding met de headset of earbuds tot stand gebracht.


Overigens kun je de Pulse Elite headset en Pulse Explore earbuds ook koppelen aan je PC, Mac of ander Bluetooth-apparaat zoals je smartphone. Met de earbuds kun je daarbij dus gamen op je PS5 en tegelijkertijd een telefoontje opnemen als je gebeld wordt.

Wanneer verschijnen de PlayStation Portal, Pulse Elite headset en Pulse Explore earbuds?

De releasedata voor de PlayStation Portal, Pulse Elite headset en Pulse Explore earbuds blijven voorlopig nog even geheim. Wel is bekend dat de PlayStation Portal een prijs heeft van 219,99 euro en de prijzen voor de Pulse Elite headset en Pulse Explore earbuds zijn bepaald op respectievelijk 149,99 euro en wederom 219,99 euro.


Mochten wij het apparaat of de nieuwe PS5 accessoires in de pre-order krijgen, dan kun je uiteraard terecht op onze pre-order pagina.