• Home
  • LEGO® Master worden? Ontdek hier hoe! | Intertoys
LEGO Masters 2022

Word jij de volgende LEGO® Master?

Heb jij ook zo genoten van LEGO® Masters en LEGO® Master Kids? En zou je graag leren hoe je zelf zulke fantastische LEGO® creaties maakt?

Op deze pagina vind je inspiratie voor de vetste bouwwerken. Ontdek handige tips en tricks waarmee je zelf de mooiste creaties maakt en een echte LEGO® Master wordt! Wie weet treed jij in de voetsporen van de laatste winnaars van LEGO® Masters of LEGO® Masters Kids.

Hou deze pagina vooral in de gaten voor relevante acties.
Toon minder


Met deze tips & tricks word je een echte LEGO® Master

Wil je een echte pro worden in het maken van spectaculaire LEGO® bouwwerken? Check dan zeker deze 8 tips!


LEGO Masters - Hoe?

1. Sorteer je bouwsteentjes

Sorteer je bouwsteentjes op kleur of per soort. Gebruik bijvoorbeeld een handige opbergbox met verschillende vakjes. Zo vind je tijdens het bouwen snel dat ene steentje dat je nodig hebt.


2. Doe inspiratie op

Met LEGO kun je alles maken! Heb je even geen inspiratie? Houd je ogen altijd open, waar je ook bent. In de klas, als je buitenspeelt of televisie kijkt: inspiratie is overal! Laat je inspireren door foto’s of levensechte voorbeelden van het voorwerp dat je graag wil bouwen.


3. Mix je LEGO® sets door elkaar

Mix al je LEGO® sets eens door elkaar. Zo krijg je nieuwe ideeën om bepaalde steentjes op een heel andere manier te gebruiken.


4. Maak een planning (of niet)

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak een bouwtekening voor je nieuwste bouwwerk en verzamel alle steentjes die je nodig hebt. Liever je creativiteit de vrije loop laten gaan? Dan begin je gewoon en zie je wel waar je op uitkomt!


5. Wees creatief met je bouwsteentjes

Je kunt je bouwsteentjes natuurlijk gewoon opstapelen, maar er kan nog zoveel meer met LEGO®! Probeer je steentjes eens op een andere manier te gebruiken voor een creatief en bijzonder effect.


6. Zorg ervoor dat je bouwwerk stevig staat

Het is de nachtmerrie van elke LEGO® Master. Je hebt net uren besteed aan je LEGO bouwwerk, en dan… stort ‘ie in! Voorkom instortingsgevaar en zorg voor een stevige basis. Controleer je bouwwerk regelmatig tijdens het bouwen. Zo kun je na het bouwen lang genieten van je LEGO creatie en er zorgeloos ermee spelen.


7. Geef niet op

Tja, soms loopt het even niet zoals je hoopte. Maak je dan geen zorgen en geef niet op! Een echte LEGO® Master vindt altijd weer een creatieve manier om een probleem op te lossen.


8. Denk aan de details

Je bouwwerk komt pas echt tot leven als je aandacht besteedt aan de kleinste details. Denk bijvoorbeeld aan echte lichten in een ruimteschip, rook uit een schoorsteen of een eekhoorntje in een boom.


LEGO Masters sfeerbeeld 2

Onthoud dat het vooral ook leuk moet blijven. Laat je fantasie de vrije loop en gebruik je creativiteit.


Veel bouwplezier!


Bekijk ook zeker deze LEGO® Masters filmpjes!

Bouw je droom stad

Themepark

MozaïekHet LEGO® Masters woordenboek

Heb jij wel eens gehoord van de woorden SNOT of MOC? Dat zijn voorbeelden van de LEGO taal die de LEGO fans met elkaar spreken. En een echte LEGO® Master… die spreekt de LEGO taal natuurlijk vloeiend!


Ontdek hier een paar woorden die veel gebruikt worden:


LEGO Masters woordenboek visual greebling

Greebling

Greebling is een bouwtechniek die draait om detail. Met deze bouwtechniek gebruik je veel kleine, verschillende bouwsteentjes bij elkaar om je bouwwerk zo echt mogelijk te laten lijken.


LEGO Masters woordenboek visual minifig

Minifig

Minifig staat voor “minifiguur”. Dit is een standaard LEGO figuurtje, dat in bijna elke LEGO® set te vinden is.LEGO Masters woordenboek visual MOC

MOC (My Own Creation)

MOC staat voor “My Own Creation”. Dat betekent dat je een LEGO bouwwerk maakt dat jij helemaal zelf hebt bedacht.LEGO Masters woordenboek visual SNOT

SNOT (Studs Not On Top)

Ehm, nee… we hebben het niet over dat groene spul uit je neus, maar een veelgebruikte LEGO bouwtechniek. Studs Not On Top (SNOT) is een bouwtechniek waarbij je steentjes gebruikt om van bouwrichting te veranderen. Een bocht naar links of op de kop verder bouwen… dat doe je met deze techniek.


LEGO Masters woordenboek visual WIP

WIP (Work In Progress):

Dit is een LEGO bouwwerk waar je mee bezig bent en nog niet af is. Deze term wordt vaak gebruikt samen met MOC. Want een eigen creatie maken, daar heb je wel even de tijd voor nodig!


Nu je op de hoogte bent van de LEGO taal kun je helemaal meepraten met andere LEGO® Masters.Klaar voor de start?

Ben je er helemaal klaar voor om je bouw skills naar een hoger niveau te brengen? En kun je niet wachten om alle tips & tricks te gebruiken voor jouw eigen LEGO creaties?


Bij Intertoys vind je toffe bouwsets van LEGO® City, LEGO® Friends, LEGO® Technic en meer. Met deze sets maak je de allermooiste LEGO bouwwerken. Combineer de sets met andere LEGO® sets die je al in huis hebt om nog creatiever te worden in het bouwen met LEGO.


De leukste LEGO®-sets van Intertoys in de spotlight