• Home
  • Pokémon Legends: Arceus | Intertoys
Pokémon Legends Arceus

Alles wat je moet weten over Pokémon Legends: Arceus!


Publicatiedatum: 24-1-2022

Bij elke nieuwe Pokémon game is het de vraag wat ons allemaal staat te wachten. Je wilt weten wat het verhaal is, wat jouw doel in het spel is en natuurlijk welke Pokémon jij zoal zult tegenkomen. Met de release van Pokémon Legends: Arceus voor de Nintendo Switch wordt een compleet andere weg ingeslagen dan de Pokémon games zoals jij deze kent. Wij helpen jou graag op weg om ook goed aan dit avontuur te beginnen. Lees daarom nu snel alles wat je moet weten over Pokémon Legends: Arceus!

Pokémon Legends Arceus

Welkom in de Hisui regio

Zoals gebruikelijk in een Pokémon game mag je in Pokémon Legends: Arceus een prachtige regio verkennen. Ditmaal ga je op avontuur in het majestueuze Hisui. Deze regio belooft een schat aan natuurrijke gebieden en ruige omgevingen om te ontdekken. Beklim mooie heuvels, loop door bossen en trotseer besneeuwde bergen terwijl je geniet van de mooie panorama’s die tot je komen. Je hebt zelfs speciale Pokémon die jou te land, ter zee en in de lucht kunnen verplaatsen. Toch handig als je even de beentjes wilt laten rusten.


Jouw starter Pokémon in Pokémon Legends: Arceus

Elke speler van Pokémon games kent het ritueel: het kiezen van je allereerste Pokémon. Het kan een tijdrovende klus zijn om jouw favoriet te kiezen. Want welk type Pokémon past nou het beste bij jou? In Pokémon Legends: Arceus heb je de keuze uit vuurtype Cyndaquill, watertype Oshawott en grastype Rowlet. Elk type Pokémon heeft zijn eigen krachten waarop je je keuze kunt baseren. Misschien vind jij die ene vuuraanval van Cyndaquill wel erg gaaf, of vind je het tof dat Rowlet ook kan vliegen. Het kan ook zo zijn dat je al verder kijkt en nadenkt over alle evoluties van deze Pokémon. Want Samurott, de uiteindelijke evolutie van Oshawott, mag er toch ook zijn. Je snapt het al, als het aan ons ligt is de keuze voor je starter Pokémon in Pokémon Legends: Arceus niet zomaar gemaakt. En dat hoeft ook niet, want je gaat samen immers een heel avontuur tegemoet!

Pokémon Legends Arceus

Het avontuur begint: de allereerste Pokédex

Voor je aan je avontuur begint in Pokémon Legends: Arceus, is het goed om te weten dat je een sprong maakt naar het verleden. Er bestaat nog geen Pokémon League en er zijn geen Pokémon trainers of gym leaders om tegen te vechten. In deze regio, waarin Pokémon en mensen nog vreemden zijn voor elkaar, ben jij een onderzoeker van het Galaxy Team met één doel voor ogen: het samenstellen van de allereerste Pokédex! Jij gaat voor professor Laventon op avontuur om tal van wilde Pokémon in kaart te brengen. Dwalen door leefgebieden is niet zonder risico. Sommige Pokémon zullen je begroeten, terwijl anderen worden afgeschrikt. Als je echt pech hebt zal de Pokémon je zelfs aanvallen! Wees dus voorzichtig in het benaderen en observeer om een beter beeld te krijgen. Dan moet het vast goedkomen.

Pokémon Legends Arceus

Wat is dit mysterieuze fenomeen?

Wat is een Pokémon game zonder een groot mysterie? In Pokémon Legends: Arceus wordt de regio Hisui geteisterd door een vreemd fenomeen waardoor sommige Pokémon zich bijzonder agressief gedragen. De Pokémon zijn razend en moeilijk in bedwang te houden. Je voelt het vast al aankomen: als onderzoeker heb jij de taak om ook deze wezens te temmen. Je herkent de Pokémon aan hun vreemde gloed en ze zijn een stuk groter. Kijk wat dat betreft ook maar uit voor de alfa’s! Met hun rode gloeiende ogen aarzelen ze niet om je aan te vallen. Volgens legendes ligt de oplossing voor dit fenomeen bij de mysterieuze Pokémon Arceus. Maar welke rol speelt Arceus dan precies in dit alles? Dat en meer is aan jou om te ontdekken.


Tijd voor wat veldonderzoek!

Natuurlijk kun je je in Pokémon Legends: Arceus opmaken om weer allerlei Pokémon te vangen, waaronder bekende, nieuwe en mythische Pokémon. Maar jouw takenpakket is ditmaal nog veel breder. Professor Laventon wilt namelijk dat je ook veldonderzoek gaat doen. Je moet allerlei onderzoekstaken voltooien om je rang te verhogen. Vergaar materialen in de Hisui regio die jou later ook weer goed van pas zullen komen. De meeste materialen kun je vinden door stenen te breken, planten te bekijken of Pokémon in het wild te verslaan of te vangen. Na een lange dag hard werken kun je heerlijk thuiskomen in één van de basiskampen om deze materialen om te zetten in Smoke Bombs, lokaas en zelfs om Poké Balls mee te maken.

Pokémon Legends Arceus blog

Het vangen van Pokémon

In een wereld waarin Pokémon en mensen vreemden zijn van elkaar, is het vangen van Pokémon een flinke uitdaging. In Pokémon Legends: Arceus moet je Pokémon besluipen om ze te kunnen vangen. Kruip dichtbij door het hoge gras, blijf onopgemerkt en gooi je zelfgemaakte Poké Ball op het moment dat de kans zich voordoet. Nu is het te hopen dat de Pokémon niet uit de bal springt. Mocht de Pokémon ontsnappen, dan kun je nog een eigen Pokémon inzetten om te laten vechten en zodoende alsnog succes te hebben. En als het aankomt op het vangen van Pokémon, dan is het natuurlijk de vraag of jij het in je hebt om ze allemaal te vangen. Enkele mooie Pokémon om te vangen zijn Wyrdeer, Basculegion, Hisuian Growlithe en Kleavor.


Het Pokémon gevecht

Stuit jij op je eerste gevecht in Pokémon Legends: Arceus? Dan is het goed om te weten dat er twee verschillende stijlen zijn om te vechten: in Agile Style en in Strong Style. Met Agile Style wordt je Pokémon sneller en kun je twee keer achter elkaar aanvallen. Let er wel op dat de aanvalskracht van je Pokémon minder sterk zal zijn. Mocht je overgaan op Strong Style dan is je Pokémon iets trager maar is de aanvalskracht wel sterker. De statistieken van jouw Pokémon bepalen welke stijl het beste aansluit. Gebruik de twee stijlen tactisch om in elk gevecht de bovenhand te krijgen.

Koop Pokémon Legends: Arceus

Wij hopen dat je met deze ins and outs zult uitgroeien tot een échte onderzoeker in Pokémon Legends: Arceus! Ben jij klaar om het avontuur aan te gaan? Schaf dan nu snel hier de nieuwe game voor de Nintendo Switch aan bij Intertoys.


Bekijk ook alle andere gave games die binnenkort uitkomen!