Alles over Grand Theft Auto VI (GTA 6)

Publicatiedatum: 06-12-2023. Laatste update: 15-05-2024.

Grand Theft Auto VI (GTA 6) komt eraan! De exacte releasedatum voor GTA 6 is nog geheim, de game verschijnt ergens in 2025, maar er is genoeg andere informatie om te delen. Lees en bekijk alles over GTA 6: van de eerste officiële details tot aan nieuwe trailers en meer!

GTA VI exacte releasedatum nog onbekend

De exacte releasedatum voor GTA VI is nog onbekend. Wat wel bekend is, is dat de game ergens in 2025 gaat verschijnen. Uitgever Take Two Interactive heeft daarbij in de laatste jaarcijfers aangegeven dat het een recordomzet verwacht voor het fiscale jaar van 2025, dat loopt van begin april 2024 tot en met eind maart 2025. Zou de releasedatum van GTA 6 dan ergens begin 2025 kunnen zijn? Vooralsnog is het afwachten...


GTA VI leaks

GTA 6 leaks waren in 2022, en zijn dat eigenlijk nog steeds, meermaals onderwerp van gesprek. Er verschenen video’s en screenshots online waarin mogelijk details van de nieuwste GTA game werden gelekt en er waren voldoende geluiden te horen met andere geruchten.


Om iets opvallends te noemen, de GTA 6 map zou 40 keer groter zijn dan de map van zijn voorganger, Grand Theft Auto V (GTA 5). Maar met elk gerucht luidt natuurlijk het advies: neem het met een flinke korrel zout!


GTA 6 trailer

GTA 6 draait gelukkig niet alleen maar om geruchten, er is namelijk ook officiële informatie te delen. Ontwikkelaar Rockstar Games heeft de eerste GTA 6 trailer wereldkundig gemaakt! In de trailer is te zien dat GTA 6 zich afspeelt in Leonida, de fictieve vorm van Miami in Florida.


Daarbij is het ook zeker dat Vice City onderdeel uitmaakt van de game. Dit is echter niet het Vice City van de jaren '80, zoals het geval was in GTA Vice City (2002), maar juist een moderne interpretatie van de stad. GTA 6 belooft een grootse open world game te worden met vele locaties om te ontdekken: van stedelijke jungles, kleine stadjes, uitgestrekte voorsteden en nog veel meer.


Ook lijkt de nieuwste GTA game te draaien om twee personen, waarbij in ieder geval duidelijk wordt dat de vrouw Lucia heet. Social media speelt verder een grote rol in GTA 6, zoals ook is terug te zien in deze GTA 6 trailer. Bekijk hieronder de beelden.

Pre-order GTA 6

Intertoys heeft op dit moment nog geen pre-order lopen voor GTA 6. Mocht hier verandering in komen dan kun je uiteraard terecht op deze pagina om jouw bestelling te plaatsen. Wil je tot die tijd nog een van de voorgaande GTA games spelen? Koop deze dan nu bij Intertoys!

Wat wordt de prijs van GTA 6?

Over de prijs van GTA 6 is nog niets bekend. Er gaan geruchten dat de game, wegens de hoge ontwikkelingskosten, duurder zal zijn dan de vorige GTA games. Om teleurstelling te voorkomen zullen wij niet speculeren over een prijs, maar deze direct delen zodra deze officieel bekend is gemaakt.


Meest gestelde vragen

Wanneer kwam GTA 5 uit?

De release van GTA 5 is alweer een flinke tijd geleden. De game verscheen op 17 september 2013 in eerste instantie voor de PlayStation 3 (PS3) en Xbox 360. In de jaren daarna werd GTA 5 ook uitgebracht voor de PlayStation 4 (PS4), Xbox One, PC, PlayStation 5 (PS5) en Xbox Series X|S.

Wanneer komt GTA 6 uit?

De exacte releasedatum voor GTA 6 is nog niet bekend. De game verschijnt ergens in 2025 voor de PlayStation 5 (PS5) en Xbox Series X|S. Over een release voor de PC is nog niets bekendgemaakt.

Wat is de prijs van GTA 6?

De prijs van GTA 6 is vooralsnog niet bekend. Volgens geruchten zal de game, wegens de hoge ontwikkelingskosten, duurder zijn dan de vorige GTA games. Mochten wij de officiële prijs weten, dan zal dit gelijk worden gedeeld.