Alles wat we weten over EA Sports FC 24

Publicatiedatum: 14-07-2023. Laatste update: 14-09-2023.

Het is zover! EA Sports FC 24 is officieel de nieuwste voetbalgame van EA Sports. Bye bye FIFA, tijd voor iets nieuws. Met de introductie van EA Sports FC 24 rijst natuurlijk de vraag wat deze game ons te bieden heeft. Anders gezegd: hoe denkt EA Sports FC 24 te gaan scoren? Hieronder alles wat wij tot nu toe weten!

Frostbite Engine en HypermotionV Technology

Net als FIFA draait EA Sports FC 24 op de vertrouwde, maar nu wel flink verbeterde, Frostbite Engine. EA Sports FC 24 maakt daarbij, t.o.v. van FIFA, gebruik van HypermotionV Technology, Sapien Technology en PlayStyles(+) in combinatie met Opta.


Deze technologieën samen maken dat er een aantal vernieuwingen zijn doorgevoerd in hoe EA Sports FC 24 zichzelf visueel presenteert en wat spelers allemaal kunnen.

Spelers zullen bijvoorbeeld nog soepeler bewegen en meer authentiek zijn en alle details in EA Sports FC 24 komen nog beter tot hun recht. Denk onder meer aan schaduwreflecties op het veld en de steeds veranderende lichtval op de shirts van spelers. Of hoe realistisch de bewegingen van spelers zijn tijdens het rennen, verdedigen, maken van een actie, schieten op doel en meer.


Maar ook stadions die bijvoorbeeld veel meer tot leven komen. Alles wordt erop gezet dat EA Sports FC 24 de realiteit van een echte voetbalwedstrijd perfect weet na te bootsen.

Game modi: Ultimate Team, Career mode en meer

Kijkend naar de game modi bevat EA Sports FC 24 in ieder geval Ultimate Team, Career mode, Clubs en VOLTA FOOTBALL. Dit zijn game modi die ook zeer geliefd zijn bij alle FIFA-fans.


In geval van Career mode heb je keuze uit zowel de Player als Manager Career mode. Beide modi bevatten een aantal vernieuwingen. Tijdens je spelerscarrière kun je bijvoorbeeld een eigen makelaar aannemen die jou helpt bij de onderhandelingen met clubs en het behalen van specifieke doelstellingen.


Kies je voor het trainersvak? Dan kun je gebruikmaken van meerdere veldtrainers om zo bepaalde speelstijlen en tactieken nog beter onder de knie te krijgen voor jouw team. Een primeur bij de Player en Manager Career Mode zijn de Dynamic Moments, cutscenes die jouw successen laten zien. Denk hierbij aan het winnen van de Ballon d'Or!


In geval van Clubs en VOLTA FOOTBALL is het voor het eerst dat er een cross-play functie wordt ondersteund. Daardoor kun je samen met vrienden, mits op dezelfde generatie consoles wordt gespeeld, het veld betreden. Let op: de Nintendo Switch ondersteunt helaas geen crossplay-functie voor EA Sports FC 24.


Ultimate Team met vrouwen

Een absolute gamechanger is dat vrouwenvoetbal nu voor het eerst naar Ultimate Team komt. In vergelijking met FIFA maakt EA Sports FC 24 het mogelijk dat jij, middels Ultimate Team, een team van de beste speelsters en spelers kunt samenstellen om het online op te nemen tegen andere spelers.


Sam Kerr, Alexia Putellas, Erling Haaland en Kevin de Bruyne in één team, gaaf toch? Ook kun je in Ultimate Team gebruikmaken van 19 verschillende Heroes. Dit zijn legendes die je kunt toevoegen aan jouw team, waaronder Wesley Sneijder, Carlos Tevez, Vincent Kompany en Alex Scott als eerste vrouwelijke Hero!


Ook bevat Ultimate Team de modus Evolutions waarmee jij spelers in jouw team beter kunt maken. Je kiest spelers die voldoen aan Evolutions-criteria en voltooit doelstellingen om hun vaardigheden, PlayStyles en algemene beoordelingen te verbeteren.

EA Sports FC 24

EA Sports FC 24 ratings: de beste voetballers

In EA Sports FC 24 zijn er 4 voetballers die zich mogen kronen tot absolute beste spelers van de game: Kylian Mbappé, Alexia Putellas, Erling Haaland en Kevin de Bruyne. Deze spelers hebben allemaal een overall rating van 91.


EA Sports FC 24 leagues

EA Sports FC 24 bevat alle grote competities om in te spelen: UEFA Champions League, Premier League, UEFA Women’s Champions League, Bundesliga, Serie A, Ligue 1, La Liga en nog veel meer.


In totaal zijn er 19.000 gelicenseerde spelers, 700 teams, 30 competities en de support van meer dan 300 wereldwijde voetbalpartners. Wees dus niet bang dat Juventus, zoals dat in voorgaande FIFA games wel eens voor kwam, ineens weer Piemonte Calcio heet.


Founder Status

Een nieuw element aan EA Sports FC 24 is de toevoeging van Founder Status. EA Sports wenst iedereen die de eerste uitgave van EA Sports FC koopt, te belonen met exclusieve rewards. De exacte inhoud van deze rewards is helaas nog niet bekend.

EA Sports FC 24

EA Sports FC 24 kopen

De EA Sports FC 24 release vond plaats op vrijdag 29 september. De game is te spelen op de PC, PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Bij Intertoys kun je de game voor verschillende platforms kopen: EA Sports FC 24 voor de PS5, EA Sports FC 24 voor de PS4 en EA Sports FC 24 voor de Nintendo Switch.