Sinterklaas Pakjesavond 2022

Dagboek van een Hulpsint: de beste Pakjesavond tips & tricks

Publicatiedatum: 22-11-2022

Lief dagboek, net als vele kindjes ongetwijfeld doen, kijkt ook deze Hulpsint enorm uit naar Pakjesavond 2022. Het is bijna zover! De Sint heeft me gevraagd of ik de distributie van de cadeaus wil overzien vanuit Intertoys, het enige echte pakhuis van Sinterklaas. Dat wil zeggen dat ik ervoor zorg dat iedereen zijn of haar favoriete cadeaus krijgt. Een enorm verantwoordelijke taak dagboek, want iedereen verdient natuurlijk de perfecte Pakjesavond.

De sfeer zit er direct in!

Om deze Pakjesavond onvergetelijk te maken, heb ik een paar geweldige pakjesavond-ideeën, al zeg ik het zelf. Zo kun je de avond letterlijk in Sinterklaassferen aankleden. Plak wat gezellige Sinterklaasstickers op de ramen, strooi wat pepernoten op tafel of bij de haard en hang een superleuke Sint en Piet slinger op.


Een gezellig muziekje mag uiteraard ook niet ontbreken op Pakjesavond. Dus zeg ik: doe net als ik en pak je favoriete Sinterklaas-CD – ehh ik bedoel natuurlijk zoek een gezellige playlist op in je app – en geniet van de klanken van Zie de maan schijnt door de bomen (mijn favo!).


Pakjesavond tip! Een schattig Pietenpakje of Sinterklaasmijtertje voor de kinderen maakt het tafereel helemaal compleet. Bij Intertoys koop je jouw Pietenpakje en accessoires.


Je eigen Sinterklaassnacks op Pakjesavond

Op Pakjesavond 2022 geen boerenkool of spruitjes, we willen natuurlijk wel iets lekkers eten! Een ander Sinterklaas idee voor Pakjesavond is het maken van speciale Sinterklaaskoekjes, pepernoten, chocolaatjes of ander lekkers.


Laat de kinderen iets uitkiezen en help ze vervolgens met het maken van hun eigen Sinterklaassnacks. Ze zullen nooit vergeten dat ze hun eigen lekkernijen aten op Pakjesavond. Misschien schrijven ze er wel over in hun eigen dagboek!


Speel een gezellig Sinterklaas spel

Zijn dat al mijn Pakjesavond-ideeën? Natuurlijk niet! Hier in het pakhuis van Sinterklaas lopen niet alleen Pieten, maar ook veel Intertoys speelgoedexperts rond. Aan hen heb ik gevraagd welke leuke spelletjes geschikt zijn voor Pakjesavond.


Haal een bingomolen uit de spellenkast en speel het enige echte pepernoten bingospel! Leg op elk getal dat genoemd wordt een pepernoot. Omdat het soms wat lang kan duren – en niemand zo lang op een pakje kan wachten - heb ik wat extra tips. Spreek bijvoorbeeld af dat je bij twee getallen naast elkaar al bingo hebt. Of laat de winnaar van de ronde nog iemand kiezen, zodat twee gelukkigen een pakje mogen openen. Niet gewonnen? Niet getreurd, want die gebruikte pepernoten eet je natuurlijk gewoon op!


Iedereen weet dat ik van knutselen houd, lief dagboek. Mijn Pakjesavond-idee voor de creatievelingen is dan ook het tekenen of plakken van een eigen, uniek bordspel. Teken vakjes met de naam van iedereen die meespeelt en knutsel tussendoor vakjes met opdrachten. Op Pakjesavond haal je een dobbelsteen uit een spellendoos – of je koopt je dobbelsteen bij Intertoys natuurlijk – en begint aan je eigen Sinterklaasspel.


Komt mama op het vakje met haar naam? Dan mag ze een cadeau uitpakken. Belandt je broertje op een opdracht? Laat hem dan bijvoorbeeld een Sinterklaasliedje zingen of een rondje drinken pakken. Vakjes waarbij iemand het grootste of juist kleinste pakje voor een ander mag opsporen zijn ook een leuk idee.


Pakjesavond tip! Zijn de cadeautjes uitgepakt en is iedereen nog te enthousiast om naar bed te gaan? Bij Intertoys vind je de nieuwste en leukste spellen voor de hele familie om de avond perfect mee af te ronden!


Een Sinterklaasspel is natuurlijk niet alleen leuk op Pakjesavond. Zowel volwassenen als kinderen genieten van een gezellig Sinterklaas dobbelspel waarbij iedereen om de mooiste cadeaus kan spelen. Hier heb ik al over geschreven, weet je nog dagboek, toen ik voor Spellenpiet de beste dobbelspelcadeautjes had uitgezocht.


Geschikte (aan)kleding: check, perfecte muziek: check, geweldige snacks: check, een leuk spelletje: check! Ik denk dat we alle ingrediënten voor de perfecte Pakjesavond wel zo’n beetje hebben, dagboek. Nu is het aan de Sint en zijn Pieten om te zorgen dat iedereen hun favoriete cadeautjes krijgt. Dat komt zeker goed.


Oh niet vergeten, dagboek! Ik zal de Sint even zeggen dat als hij nog wat last-minute cadeautips wil van zijn trouwe Hulpsint: mijn Speelgoedexpert-vrienden van Intertoys lieten mij hun beste Toy Toppers zien waar voor ieder kind zeker een mooi cadeau bij zit. Bovendien hebben ze de Intertoys Sinterklaascadeau Top 20 onthuld.


Zo te zien loopt alles op rolletjes bij Intertoys, het pakhuis van Sinterklaas. Ik zag een coole Pokémon box en prachtige puzzel voorbij komen en verderop werd een mooie LEGO set ingepakt in prachtig Sinterklaaspapier. Wat zal ik zelf allemaal krijgen, lief dagboek? Ik kan niet wachten op Pakjesavond!