Gratis DLC voor Wild Hearts en geen microtransacties

Publicatiedatum: 08-02-2023

Over iets meer dan een week ligt Wild Hearts in de schappen. Ontwikkelaar Koei Tecmo laat vandaag weten dat de hunting game gratis DLC krijgt en geen microtransacties heeft.

Bij een game met een live service, zoals bij Wild Hearts, gebeurt het bijna altijd dat er microtransacties worden toegevoegd. Met microtransacties spendeer je echt geld waarmee je in-game virtuele items kunt kopen. Dit zijn bijvoorbeeld wapens of uitrusting voor jouw personage, waarmee je ook een voordeel kunt behalen ten opzichte van spelers die geen geld uitgeven.


Lewis Harvey, executive producent van Wild Hearts, laat via een Reddit AMA (Asky Me Anything) weten dat de game vooralsnog geen microtransacties krijgt. Daarbij werd gelijk vermeld dat er wel gratis DLC voor Wild Hearts op de planning staat.


Harvey deelde verder mee dat Wild Hearts niet in co-op hoeft te worden gespeeld. Je kunt de game desgewenst ook solo doorlopen. Wild Hearts lijkt op het oog erg geïnspireerd door Monster Hunter, een game die je eveneens solo kunt spelen, maar waarbij de hulp van vrienden behoorlijk handig kan zijn.

Wild Hearts

Wild Hearts is vanaf 17 februari verkrijgbaar voor de PlayStation 5 (PS5), Xbox Series X|S en PC. Pre-order de versie voor de PS5 nu bij Intertoys: