• Home
  • Eerste geruchten over PlayStation 5 | Intertoys

Eerste geruchten over PlayStation 5

Publicatiedatum: 12-03-2020

PS5 geruchten

De PlayStation 4 is alweer een tijd uit, dus het is tijd voor een nieuwe PlayStation: PlayStation 5. Je vindt hier alle eerste geruchten.

Het oog wil ook wat: de vorm

Bij elke PlayStation rijst altijd de vraag: hoe gaat de console eruit zien? Want naast dat een nieuwe PlayStation een hoop nieuwe technische snufjes met zich meebrengt, wil het oog ook wat. Past deze PlayStation namelijk wel goed bij mijn meubilair en kan ik de console kwijt in mijn tv-meubel? Over de nieuwe vorm valt eigenlijk nog genoeg te speculeren. Een van de speculaties vormt de foto die naar buiten is gebracht door Let’s Go Digital. Afgaande op deze foto lijkt de PlayStation®5, zoals ook afgebeeld op deze pagina, een aardig futuristische vorm te krijgen. De console is een stuk ronder van vorm en er is overgestapt naar een lichtblauwe display. Het blijft vooralsnog een speculatie, dus afwachten maar.


Wat kan de PlayStation 5?

We hebben al kort gespeculeerd over het uiterlijk vertoon van de PlayStation®5, maar hoe zit het met de binnenkant? Op het internet wordt er gesproken over een AMD Ryzen 8 core processor. Deze processors staan bekend om de uiterst hoge prestaties en hoge snelheid waarmee geavanceerde games kunnen worden afgespeeld. Daardoor is het goed mogelijk dat deze generatie de 4K bij 60 FPS gaat aantikken. Verder zou de console een SSD opslagschijf gaan krijgen die de laadtijden, ten opzichte van de PlayStation 4, een flink stuk gaat versnellen. Ten slotte moet het via upscaling mogelijk zijn om resoluties tot 8K te halen: hoe mooi en scherp wil je een game spelen!


Controllers

Alhoewel er geruchten zijn, zijn er ook zaken die zeker zijn. Sony heeft officieel aangekondigd dat de nieuwe controllers worden voorzien van haptische voelbare feedback. In tegenstelling tot de reguliere trilmotor van de DualShock 4 controller, speelt de nieuwe controller daarmee nog realistischer in op situaties die zich voordoen in jouw game. De nieuwe adaptive triggers spelen hierin ook een belangrijke rol. De combinatie van deze vernieuwingen zorgen er namelijk voor dat jij bijvoorbeeld echt het idee hebt dat je met een pijl en boog aan het schieten bent of verwikkeld zit in een spannend zwaardgevecht. De weerstand van de triggers wordt bepaald door de situatie in de game. Geruchten zijn verder dat de nieuwe controller een lcd schermpje gaat krijgen, dat er een hart- en zweetmeter wordt ingebouwd en dat er ruimte wordt gemaakt voor knoppen op de achterzijde van de controller.


Backwards compatibility

Zijn de gebeden verhoord? Mogelijk wel, want backwards compatibility kan zomaar eens onderdeel gaan worden van de PlayStation®5! Sinds de lancering van de PlayStation 4 is de roep om backwards compatibility steeds groter geworden. Simpelweg gezegd houdt dit in dat het mogelijk is om games van de PlayStation 4 ook speelbaar te maken op deze nieuwe console. Voor veel gamers houdt dit in dat zij bijvoorbeeld hun digitale bibliotheek eenvoudig kunnen overplaatsen naar de PlayStation 5 en niet langer hoeven over te schakelen naar de PlayStation 4 om oudere games te spelen.


Update: De PlayStation 5 is inmiddels verkrijgbaar maar helaas niet op voorraad. Houd deze PlayStation 5 pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws!