Klei en speelzand van Intertoys

Knutselideeën met klei en speelzand


Publicatiedatum: 21-2-2022

Je bent vrij van school, maar buiten komt de regen met bakken uit de lucht. Het huiswerk heb je al gemaakt, de nieuwste game is uitgespeeld en die grote LEGO set zit in elkaar. Wat moet je nu weer eens gaan doen? Intertoys heeft voor jou de oplossing bedacht, vermaak je met klei en speelzand! Kneed, vorm en creëer de allerleukste figuren. Want wat is er nu leuker dan zand door je vingers heen te voelen gaan en klei in je handen te rollen?

Intertoys is natuurlijk dé speelgoedexpert, dus helpen we je graag op weg bij het creëren van jouw eerste kunstwerken met de beste kleisets van echte topmerken. Verderop geven we je de leukste klei-tips waarmee je stap voor stap kleurrijke dieren, overheerlijk eten en magische wezens maakt. Spannend! Maar eerst laten we je graag kennis maken met het coole speelzand van Sandsational.

De mooiste zandcreaties

Met speelzand kun je kneden, vormen en beeldhouwen. Het speelzand van Sandsational kun je bovendien steeds opnieuw gebruiken, omdat het niet uitdroogt. Intertoys heeft verschillende sets Sandsational in de collectie om de mooiste figuren mee te maken. Maak bijvoorbeeld prachtige eenhoorns, regenbogen en meer met de fantasie vrienden speelzand set. Of vorm de prachtigste bouwwerken met de kasteelcreatie set. Benieuwd hoe het kneden en vormen met speelzand werkt? Bekijk dan eens de video hiernaast.  

Klei ideeën van Intertoys

Maar wat kun je nu eigenlijk allemaal maken met klei? Er zijn natuurlijk duizend-en-één mogelijkheden om te kleien. Met de Nick Jr. Ready Steady Dough Super Duper Dough klei set heb je alles in één om de mooiste kleikunstwerken te maken. Maar je kunt natuurlijk ook zelf klei ideeën bedenken. Geen inspiratie? Geen paniek! Intertoys heeft speciaal voor jou een paar van de leukste klei ideeën op een rijtje gezet om na te maken. Alles wat je nodig hebt zijn potjes klei en een kleispatel om vormpjes uit te snijden.  

De slijmerige slak

Je hebt nodig: klei in de kleuren oranje, blauw, wit geel en groen. Maar je kunt natuurlijk ook andere kleuren gebruiken voor jouw fantasieslak!

Maak je eigen slak met klei
Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het klei van Nick Jr. Er zijn namelijk genoeg schattige diertjes om na te maken met klei, van rupsen tot aan vlinders en van vogels tot aan vissen. Er zijn oneindig veel klei ideeën om uit te proberen. Speciaal voor jou lichten wij de kleurrijke slak uit, want wie is er nou niet dol op dit slijmerige beestje? Rol het lijfje van oranje klei en zorg dat het een beetje afloopt in een punt. Maak met witte en blauwe klei de oogjes, voelsprieten en een mondje. Van de oranje, blauwe, gele en groene klei rol je dunne sliertjes. Snijd met de spatel elke kleur in kleinere stukjes. Plak deze in een spiraal aan elkaar met de kleuren afgewisseld, dit is het huisje. Hoe mooi is deze slak geworden!
 

 

Dat ziet er lekker uit!

Voor het maken van een pizzapunt heb je beige, rode en gele klei nodig. De avocado maak je met bruine, donkergroene en lichtgroene klei.

Maak eten met kleiEten van klei ziet er nét zo lekker uit als de echte variant, alleen moet je het natuurlijk niet in je mond stoppen! Intertoys heeft voor jou de leukste klei ideeën op het gebied van voedsel uitgezocht. Ben jij van de lekkere, vette hap? Dan is een pizzapunt echt iets voor jou om te kleien. Maak drie driehoeken variërend in grootte. Begin met een dikkere en grotere driehoek met de kleur beige. Klei daarna een iets kleinere driehoek met rood en eindig met het kleinste driehoek van gele klei. Plak de driehoeken op elkaar en je pizzabodem met tomatensaus en kaas is af. Maak het helemaal af met plakjes salami van rode klei.
 

Ga jij liever op de gezonde toer? Probeer dan eens deze avocado na te kleien. Met bruine klei maak je een peervormig kommetje. Vul de bruine schil met donkergroene klei. Snij vervolgens een plakje in de vorm van een avocado uit in het lichtgroen en leg deze bovenop. Rol ten slotte een bruin balletje als pit en je avocado is rijp.  

Fantasievolle klei ideeën

Voor het kleien van een kleurrijke regenboog heb je zeven verschillende kleuren klei nodig, bijvoorbeeld rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en roze. Waag jij je aan de eenhoorn? Gebruik dan witte, gele, paarse, roze, en blauwe klei.

Om je fantasie te prikkelen hebben wij magische klei ideeën bedacht om te maken. Kun jij de pot met goud aan het eind van de regenboog vinden? Maak zeven verschillende kleuren sliertjes met klei. Plak deze aan elkaar en maak er een boog van. Snijd de uiteinden van de regenboog recht af. Hoe leuk is deze regenboog vol met kleuren!

Ben jij al megagoed in kleien? Voor de gevorderde kleikunstenaar kunnen we qua klei ideeën wel een stukje verder gaan. Ga nu de uitdaging aan met het kleien van een magische eenhoorn. Maak met witte klei het hoofd van de eenhoorn. Kerf een rondje als neus en een streepje als mond in het gezicht. De hoorn maak je door een klein stukje gele klei in een punt te rollen. Draai een dun sliertje van lichtgeel klei om de hoorn heen om het helemaal af te maken. Plaats de hoorn op het voorhoofd van de eenhoorn. De manen creëer je met vier verschillende kleuren klei. Dit doe je door dunne rolletjes te maken. Snijd de rolletjes in tweeën, met een langer en korter gedeelte. Met het kortere stukje maak je de kuif voor op het voorhoofd van de eenhoorn. De lange rolletjes gebruik je voor de wapperende manen aan de achterkant van het hoofd. Maak de oortjes met witte en roze klei en plak deze op het hoofd. De eenhoorn maak je helemaal af met een zwart oogje en je kleicreatie is klaar.
 

Maak je eigen fantasiefiguren met klei

Tip: Voor al deze klei ideeën heb je natuurlijk heel veel verschillende kleuren nodig. Maar gelukkig hoef je niet voor al deze kleuren een nieuw potje klei te kopen. Je kunt namelijk ook verschillende kleuren klei mengen. Maak bijvoorbeeld roze door rode en witte klei te mengen, oranje door rood en geel te mengen en groen door blauwe en gele klei te mengen. Zo zijn er nog veel meer opties en mogelijkheden om allerlei verschillende kleuren klei te maken.

Met de klei ideeën en zandcreaties van Intertoys ben jij helemaal klaar voor een middag vol knutselplezier!
 

De leukste klei en speelzand artikelen