Mijn top 10-lijstje..

Dagboek van een hulpsint: mijn top 10 Sinterklaas spelletjes

Publicatiedatum: 29-10-2021

Lief dagboek, nog maar twaalf nachtjes slapen en dan zijn Sinterklaas en Piet weer in het land! Ik kan haast niet meer wachten. Al die lieve kinderen die hun schoentjes gaan zetten en natuurlijk het grote Sinterklaasfeest met pakjesavond. Pepernoten, liedjes zingen, chocoladeletters, cadeautjes: wat een feest! En weet je wat nou zo leuk is lief dagboek? Ik mag de Sint dit jaar een handje helpen. Ik, een officiële Hulpsint!


De Spellenpiet, wie kent hem niet, heeft aan mij hoogstpersoonlijk gevraagd of ik hem wat ideeën kan geven voor leuke Sinterklaas spelletjes. ‘’Natuurlijk!’’, zei ik. In mijn speurtocht naar de allerleukste Sinterklaas spellen kwam ik al heel snel terecht bij Intertoys. En ik zal je wat zeggen lief dagboek: die spellen bij Intertoys zijn geweldig! Die lieve mensen van de Intertoys lieten mij zelfs alles testen! Ik denk zo dat Spellenpiet heel blij zal zijn met mijn top 10 Sinterklaas spelletjes.


30 Seconds New Edition

1. 30 Seconds New Edition

Wil je net als alle Pieten eens lekker gek doen? 30 Seconds New Edition of 30 Seconds Junior zijn dan dé partyspellen voor jou! Je hebt dertig seconden de tijd om te omschrijven en uit te beelden wat er op jouw kaartje staat. Je kunt speciaal voor de feestdagen natuurlijk ook je eigen, unieke Sinterklaaskaartjes maken. Ik heb wel een paar suggesties: probeer aan je team eens de woorden ‘schoorsteen’, ‘mijter’ en ‘pepernoten’ uit te leggen.
 

Ticket to Ride Europe

2. Ticket to Ride Europe

Sinterklaas komt altijd aan met de stoomboot, maar misschien dat Ticket to Ride Europe daar wel verandering in kan brengen. Want dit leuke familiespel neemt je mee op een treinavontuur door de grootste steden van Europa. Voor de wat oudere kinderen is dit zeker een leuk strategisch spel. Leg treinsporen aan door wagonnetjes te plaatsen op het bord en groei uit tot de grootste treinmagnaat.
 

30 Seconds New Edition

3. Bingoset

Weet je, lief dagboek, wat Bingo nou zo leuk maakt? Dat je er letterlijk en figuurlijk je eigen draai aan kunt geven. Dus ik zat zo eens te denken, wat een bingoset aan iemand kan schenken. En natuurlijk leent dit spel zich perfect voor een gezellige pakjesavond. Je verzamelt wat mooie Sinterklaascadeautjes bij elkaar en spelen maar. Heb jij een volle bingokaart? Dan heb je prijs!
 

Beverbende

4. Beverbende

Beverbende is een leuk spel waarin het allemaal nét even anders gaat. Want met dit spel moet je niet de meeste, maar juist het minst aantal punten verzamelen. De Sint onthoudt alle namen uit het Grote Sinterklaasboek, maar kun jij de kaarten van je tegenstanders onthouden? Ik, als Hulpsint, daag je graag uit, want met Beverbende gaan geheugen en tactiek hand in hand.
 

Monopoly Classic

5. Monopoly Classic

Vroeger gingen stoute kinderen nog mee in de zak van Sinterklaas, maar dat is verleden tijd. Neemt niet weg dat pechvogels met Monopoly wel nog altijd in de gevangenis belanden. In dit wereldwijde klassieke vastgoedspel moet je kopen, verkopen en onderhandelen. Koop de juiste straten, bouw hotels en behaal de ultieme rijkdom.
 

Spookslot

6. Spookslot

Voor kinderen die houden van een spannend en griezelig spelletje, waag je eens aan Spookslot! Dit 3D-kasteel zit vol met valstrikken en rollende kogels. Je moet ontsnappen zonder dat het spook het merkt. Maar als je even verkeerd gooit met de dobbelsteen, dan is het oppassen! Een griezelig avontuur waarbij je af en toe een beetje geluk moet hebben. Ik vraag mij af, Sinterklaas zal het toch niet té eng vinden?
 

Halli Galli

7. Halli Galli

Spellenpiet schept behoorlijk op dat hij zo snel is met inpakken, maar of hij ook snel is met Halli Galli? Ik denk dat kinderen die goede reflexen hebben hem wel kunnen verslaan. Als van een bepaalde vrucht precies 5 stuks zichtbaar zijn, moet je proberen zo snel mogelijk op de bel te drukken! Versla je vriendjes door zo lang mogelijk al je kaarten vast te houden.
 

Dinosaurus Operatie

8. Dinosaurus Operatie

Voor kinderen is Dinosaurus Operatie hartstikke leuk! Met Sinterklaas pak je cadeautjes uit, maar kun jij net zo goed deze dinosaurus ‘uitpakken’? Tussen haakjes inderdaad, want eigenlijk moet je de dino opereren. Concentreer je heel goed en probeer alle stukjes zo stilletjes mogelijk te verwijderen. Maar pas op, één verkeerde beweging en je moet weer opnieuw beginnen.
 

Halli Galli

9. UNO

UNO is perfect voor een gezellige pakjesavond. Dit zeer gewilde kaartspel is heel makkelijk te begrijpen, speelt snel weg en is moeilijk weg te leggen. Bij het UNO spel moeten alle kaarten op elkaar aansluiten. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk je kaarten weglegt en probeer je tegenstanders te dwarsbomen. De speler die als eerste zijn kaarten heeft weggewerkt, wint het spel.
 

Jenga

10. Jenga

Jenga is een echte uitdaging voor de Zenuwpiet, maar wel heel leuk. Je bouwt een toren van houten blokjes en daarna moet je om de beurt een blokje pakken zonder dat de toren omvalt. Weet je wat een leuk idee is? Schrijf op elk Jenga blokje een opdracht die die speler dan moet uitvoeren. Geef bijvoorbeeld een pakje aan de speler die rechts van jou zit. Dat maakt het toch iets minder erg als je uiteindelijk verliest.
 


Nou lief dagboek, ik moet nu snel weer verder. Snel dit lijstje met Sinterklaas spelletjes doorsturen en op naar mijn volgende klus die alweer klaarstaat! Wat Sinterklaas mij laat doen is nog de vraag, maar ik doe het met liefde en ik doe het graag. Sowieso vertel ik je daar volgende week meer over. Doei!