Top 10: eerste game releases van 2023!

Publicatiedatum: 06-01-2023

Het nieuwe jaar is afgetrapt! En dat betekent natuurlijk ook weer een jaar met nieuwe games die uitkomen. Het jaar 2023 belooft een bijzonder gaming jaar te worden met tal van pareltjes die tot ons gaan komen.


Wil jij weten welke games er zoal uitkomen in het eerste kwartaal van 2023? Bekijk hieronder dan onze top 10! Dit zijn de game releases die het wat ons betreft absoluut waard zijn om in de gaten te houden. De volgorde is samengesteld op basis van releasedatum.


1. Nintendo Switch Fire Emblem Engage - vrijdag 20 januari 2023

We trappen de top 10 af met de game release van Fire Emblem Engage voor de Nintendo Switch. Kruip in de huid van Alear, de Divine Dragon, om het wederkeren van de Fell Dragon te voorkomen. In deze strijd sta je niet alleen maar krijg je hulp van bekende Emblems als Marth en Celica.


Fire Emblem Engage is een tactische RPG waarin je met unieke aanvallen elk gevecht in jouw voordeel moet beslissen.

2. PS5 Forspoken - dinsdag 24 januari 2023

Op de tweede plaats vinden we de game release van Forspoken. Met deze nieuwe game voor de PlayStation 5 (PS5) speel je als de dappere Frey Holland. Ze wordt vanuit New York ontvoerd naar het mysterieuze land Athia.


Dankzij een magische armband leert Frey dat ze spreuken kan gebruiken om Athia te doorkruisen en de monsterlijke wezens te bestrijden. Is het genoeg om terug te keren naar huis?

3. PS5 en Xbox Series X The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition - donderdag 26 januari 2023

The Witcher 3: Wild Hunt heeft sinds zijn oorspronkelijke release in 2015 al vele prijzen in de wacht mogen slepen, waaronder Game of the Year (GOTY). Niet geheel verrassend verschijnt de game daarom nu ook voor de PS5 en Xbox Series X.


The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition bevat grafische en technische verbeteringen. Met alle aanwezige wapens en outfits in deze game wordt bovendien een link gelegd met de gelijknamige Netflix-serie.

4. PS5 en Xbox Series X Dead Space - vrijdag 27 januari 2023

Duik in de survival-horror met Dead Space! Deze nieuwe game release voor de PS5 en Xbox Series X is een remake van het origineel uit 2008. Hoofdpersoon Isaac Clarke krijgt aan boord van de USG Ishimura te maken met gruwelijke mysteries en kwaadaardige wezens. Als dat maar goed gaat…

5. PS5 en Xbox Series X Hogwarts Legacy - vrijdag 10 februari 2023

Is Harry Potter écht helemaal jouw ding? Dan zit je sowieso goed met Hogwarts Legacy. In deze nieuwe game creëer je je eigen tovenaar en beland je in de wereld van Zweinstein in de jaren 1800. Leer toverspreuken, brouw drankjes en verken de meest magische plekken uit de wereldberoemde boeken en films.


Als je de Deluxe Edition koopt voor de PS5 of Xbox Series X krijg je zelfs al 72 uur eerder toegang en kun je Hogwarts Legacy al op 7 februari spelen. Maar let op, de beschikbaarheid van de Deluxe Edition voor de PS5 is zeer schaars.

6. Nintendo Switch Kirby’s Return to Dreamland Deluxe - vrijdag 24 februari 2023

Ook Kirby heeft in 2023 weer een nieuwe game release te pakken. Eind februari kun je de roze pluizenbol vergezellen in zijn reis naar Planet Popstar in Kirby’s Return to Dreamland Deluxe! Extra leuk aan deze nieuwe game is bovendien dat je co-op kunt spelen met maximaal 4 spelers tegelijk.

7. PS5 en Xbox Series X Skull and Bones - donderdag 9 maart 2023

Ahoy! Het piratenleven wacht op je met de game release van Skull and Bones. Groei uit van buitenbeentje tot beruchte piraat en pak zoveel mogelijk buit terwijl je je reputatie opbouwt. Skull and Bones is een open wereld game geïnspireerd op de Indische Oceaan tijdens de Gouden Eeuw. Jij bepaalt hoe je de zee wenst te trotseren: zelf of als team met twee andere vrienden.

8. Nintendo Switch Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon - vrijdag 17 maart 2023

Fans van de Bayonetta serie mogen in maart uitkijken naar Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon ! Deze game is qua verhaallijn een voorloper op het al uitgebrachte Bayonetta 3. Je volgt het verhaal van een jonge Cereza, een leerlingheks die haar moeder moet zien te redden in het verboden woud.


Bestrijd feeën en los puzzels op om dieper in het woud te geraken. Opmerkelijk aan deze nieuwste release is zonder meer de prentenboekstijl waarin je het complete verhaal doorloopt.

9. PS5 en Xbox Series X Star Wars Jedi: Survivor - vrijdag 17 maart 2023

Halverwege maart volgt ook de release van Star Wars Jedi: Survivor. Deze nieuwe game is het vervolg op het succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order. Als een van de laatste overgebleven Jedi Knights moet hoofdpersoon Cal Kestis er alles aan doen om het heelal te redden van de duisternis en de nieuwe bedreigingen vanuit het Keizerrijk.


Maar hoe ver kan en wil Cal gaan om iedereen en de Jedi Order te beschermen? Dat is nu aan jou om te ontdekken. De game release van Star Wars Jedi: Survivor is er absoluut eentje voor de échte Star Wars fan!

10. PS5 en PS4 Resident Evil 4 - vrijdag 24 maart 2023

We sluiten de top 10 af met de game release van Resident Evil 4 . Deze survival-horror game is net als Dead Space een remake. Als speler ga je op pad met agent Leon S. Kennedy en is het jouw taak om de dochter van de president te redden.


Echter stuit je algauw op de verschrikkingen van een biologische ramp en mondt jouw missie uit in een gevecht waarin leven en dood en terreur en loutering elkaar afwisselen.

Naar welke game release kijk jij het meeste uit begin 2023? En ben je daarbij benieuwd welke games later dit jaar gaan uitkomen? Bekijk dan ook zeker eens onze pre-order pagina.


Andere game releases begin 2023