PlayStation Showcase 2023: prachtige trailers op een rij

Publicatiedatum: 25-05-2023

De PlayStation Showcase van Sony zit erop! Tijdens het online evenement zijn er weer een paar prachtige trailers gedeeld. Uit alle aankondigingen hebben wij een aantal pareltjes op een rij gezet. Deze wil je absoluut even bekijken!


Nieuwe accessoires voor de PS5 - een handheld en meer

Sony heeft onthuld dat er later dit jaar een handheld van de PlayStation 5 (PS5) wordt gelanceerd. Beetje vergelijkbaar als een PSP destijds. De handheld staat nu intern bij Sony bekend als ‘Project Q’. Of dat de daadwerkelijke naam wordt is niet bekend. De handheld heeft een 8 inch-scherm en alle knoppen en features van de DualSense draadloze controller. Via wifi of remote play kun je alle PS5 games streamen op deze handheld.


Naast Project Q staan er ook specifieke PS5 earbuds op de planning. Deze kun je uiteraard gebruiken voor je PS5 console, maar maken ook verbinding met je PC of smartphone. Voor zowel de handheld Project Q als de earbuds is nog geen releasedatum gegeven.

Marvel's Spider-Man 2 gameplay getoond

De eerste gameplay-beelden van Marvel’s Spider-Man 2 zijn een feit. Je kunt er even lekker voor gaan zitten, want de gameplay trailer duurt maar liefst 12 minuten! De nieuwe Symbiote-krachten van Peter Parker – waarmee hij een groot aantal vijanden neerhaalt - maken indruk.


Ook komen er nieuwe gedeeltes van New York voorbij en kom je een aantal slechteriken tegen, zoals Kraven The Hunter en The Lizard. En zo te zien kun je met een simpele druk op de knop switchen van Peter naar Miles Morales! Snel even kijken dus.

Gameplay en releasedatum voor Assassin's Creed Mirage

En van Spider-Man maken we een sprong naar Assassin’s Creed Mirage. Het team van Ubisoft trakteert ons op 2 minuten gameplay van de aankomende stealth game. Klauteren, springen en zo sneaky mogelijk je tegenstanders uitschakelen. De getoonde beelden doen erg denken aan de eerste Assassin’s Creed games waarin stealth gameplay ook nog meer centraal stond.


Assassin’s Creed Mirage heeft gelijk een releasedatum gekregen en verschijnt op 12 oktober voor de PS5, PS4, Xbox Series X en Xbox One. Pre-order de game nu bij Intertoys om deze op de dag van release direct in huis te hebben!


PS5 Assassin's Creed Mirage
PS4 Assassin's Creed Mirage

Story trailer voor Street Fighter 6

Vanaf vrijdag 2 juni is het virtueel knokken geblazen met Street Fighter 6! Het perfecte moment dus voor uitgever Capcom om nog even een story trailer te droppen. Dit is jouw verhaal. Neem het op tegen de legendes en kroon jezelf tot de ultieme vechtkampioen.


PS5 Street Fighter 6
PS4 Street Fighter 6
Xbox Series X Street Fighter 6

Final Fantasy XVI heeft launch trailer te pakken

Clive Rosfield en zijn bondgenoten gaan de strijd aan in Final Fantasy XVI om hun lot in eigen handen te nemen. Kunnen zij redding bieden aan de hopeloze situatie in Valisthea? Bekijk nu de launch trailer voor Final Fantasy XVI! Enthousiast geraakt? Pre-order de game dan eenvoudig en snel bij Intertoys.


PS5 Final Fantasy XVI

Immortals of Aveum - maak kennis met The Hand

Immortals of Aveum is een aankomende first-person shooter van Electronic Arts. In de nieuwste gameplay trailer staan de gevechten centraal en flitsen beelden voorbij van enkele personages uit de game, waaronder The Hand.


In Immortals of Aveum speel je met hoofdpersonage Jak en sluit je je aan bij een elite-orde van battlemages om de wereld van de afgrond te redden. Mocht je een pre-order willen plaatsen, dan kan dat nu bij Intertoys.


Resident Evil 4 komt griezelig dichtbij met PS VR2!

De remake van Resident Evil 4 is sinds eind maart verkrijgbaar voor de PS4 en PS5. De horror game weet menig gamer al de stuipen op het lijf te jagen. Wil je de horror echter nog intenser beleven? Waag je dan aan het verhaal van Leon S. Kennedy in VR mode. Bekijk hieronder de teaser trailer, als je durft… De VR mode van Resident Evil 4 verschijnt ergens dit jaar als gratis DLC.


PS VR2

Wil je alle aankondigingen nog eens bekijken? Dan kun je ook terecht op de PlayStation Showcase blog van Sony.