• Home
  • De accessoires voor de PlayStation 5 | Intertoys

De accessoires voor de PlayStation 5

Publicatiedatum: 12-06-2020

Sony heeft tijdens het Future of Gaming livestream evenement de officiële accessoires voor de PlayStation 5 onthuld. De nieuwe console verschijnt ergens eind dit jaar op de markt en wordt daarbij ondersteund door een DualSense draadloze controller, oplaadstation, PULSE 3D headset, HD-camera en een afstandsbediening.

DualSense draadloze controller en het oplaadstation

De onthulling van de DualSense was geen grote verrassing. Eerder dit jaar maakte Sony namelijk al bekend wat wij van deze nieuwe draadloze controller mogen verwachten. Belangrijkste functies van de controller zijn de haptische feedback, aangepaste weerstand in de L2- en R2-knoppen, de ingebouwde microfoon en de Create knop. Opvallend is ook het tweekleurig design van de controller en de verplaatsing van de lightbar naar de zijkanten van het touchpad. De DualSense™ controller krijgt daarbij dus ook een eigen oplaadstation. Het oplaadstation biedt ruimte voor twee controllers die tegelijkertijd kunnen worden opgeladen en ligt qua design geheel in lijn met de DualSense controller en de PS5.


PULSE 3D headset

Alhoewel de exacte specificaties van de PULSE 3D draadloze headset nog niet bekend zijn, heeft Sony wel al onthuld dat deze headset een ondersteuning wordt voor 3D Audio. Dankzij 3D Audio ben je als gamer in staat om vanuit elke hoek in-game verschillende geluiden te horen. Denk hierbij aan tegenstanders die je op afstand hoort aankomen en waarbij je aan de hand van het geluid kunt inschatten waar zij zich hebben verstopt. Of regendruppels die op verschillende oppervlakken een ander geluid maken en wat tot in detail hoorbaar zal zijn. De PULSE 3D™ headset beschikt verder over een USB Type-C oplaadpoort en een dual noise-cancelling microfoon. Dit maakt dat je als gamer kunt blijven genieten van kristalhelder geluid terwijl je chat met andere spelers. De headset heeft een zwart-witte kleur en een verwerking van het PlayStation logo.


HD-camera en de afstandsbediening

In tijden waarin het streamen van gameplay-video's steeds belangrijker is geworden, kan een goede HD-camera niet achterblijven. Met de HD-camera voor de PS5 ben je in staat om jezelf in full-HD op te nemen terwijl je een live-uitzending verzorgt of een gameplay video opneemt. Dit maakt jouw video of uitzending weer een stuk interactiever. Met het oog op gemak wordt er dus ook een afstandsbediening vrijgegeven. Met deze afstandsbediening kun je snel en gemakkelijk schakelen tussen films, streaming services en andere applicaties op je PS5. Voor de HD-camera en de afstandsbediening geldt dat het design volledig overeenkomt met de andere accessoires die tot dusver bekend zijn gemaakt.


Update: De PlayStation 5 is inmiddels verkrijgbaar maar helaas niet op voorraad. Houd deze PlayStation 5 pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws!