• Home
  • Road to PS5 | Specificaties PS5 onthuld | Intertoys

Wat kan de PlayStation 5? Specificaties onthuld!

Publicatiedatum: 18-03-2020

PlayStation 5 specificaties onthuld

Sony heeft officieel meer informatie vrijgegeven over de specificaties van de PlayStation 5. Voor de échte kenners, we duiken iets meer de techniek in! Bekend is namelijk dat de PlayStation 5 draait op een AMD chip waarop de CPU en GPU zijn geïnstalleerd. De GPU draait op 10.28 TFLOP’s met 36 compute unit, die een maximale snelheid van 2,23GHz bereiken. Dit zorgt ervoor dat de console 10,3 TFLOP's aan rekenkracht bereikt. Kijkend naar de CPU heeft de PlayStation 5 acht cores die gebaseerd zijn op het Zen 2-model. Er is gekozen voor variabele kloksnelheden en een maximum van 3,5GHz. Dankzij de variabele kloksnelheden is de PlayStation 5 in staat om meer kracht vrij te maken voor andere processen die het gamen aangenaam maken.

Verminderde laadtijden

Een ander mooi aspect aan de PlayStation 5 wordt de vermindering van de laadtijden. Je kent het vast wel: je begeeft je in een prachtige virtuele wereld en plots wordt dat ruw verstoord omdat je een andere map betreedt. Met de nieuwe specificaties wil Sony dat patroon doorbreken. Doordat de console draait op een geheugen van 16GB GDDR6 256-bit en een SSD kaart met een geheugen van 825GB bezit, is het mogelijk om maar liefst 5.5 GB aan raw data per seconde in te laden, en 8 à 9 GB voor gecomprimeerde data. Dit alles maakt dat jij snel weer kunt genieten van je virtuele wereld en dus zo min mogelijk hoeft te wachten. Leuke toevoeging is dat het zelfs mogelijk is om het geheugen van de SSD uit te breiden met compatibele NVMe SSD-kaarten.


3D Audio

Naast de grafische kracht van de PlayStation 5, benadrukt Sony ook de audio van de console. De PlayStation 5 krijgt zogeheten 3D Audio, gemaakt met de Tempest Engine. Voor gameontwikkelaars wordt het hierdoor stukken makkelijker om vanuit elke hoek in de game het perfecte geluid te verzorgen. Het maakt dat jij als gamer ook kunt genieten van een optimale realistische game-ervaring waarbij het voelt alsof je daadwerkelijk middenin de game zit.


Backwards compatibility

De gebeden zijn verhoord want backwards compatibility wordt een onderdeel van de PlayStation 5! Sinds de lancering van de PlayStation 4 is de roep om backwards compatibility steeds groter geworden. Simpel gezegd houdt dit in dat het mogelijk is om games van de PlayStation 4 ook speelbaar te maken op deze nieuwe console. Het exacte aanbod aan games die backwards compatibility ondersteunen is nog niet bekend.


Update: De PlayStation 5 is inmiddels verkrijgbaar maar helaas niet op voorraad. Houd deze PlayStation 5 pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws!