Rollend het nieuwe schooljaar in!

Publicatiedatum: 24-8-2021

Binnenkort gaan de deuren van de school weer open en is het tijd voor de kinderen om het nieuwe schooljaar te starten. Naast dat er misschien wel een nieuwe rugtas, etui of andere schrijfwaren aangeschaft moeten worden, is het ook belangrijk hoe je op school komt. Je kunt natuurlijk lopend, op de fiets of met de auto gaan, maar Intertoys biedt veel coolere manieren. Hierbij onze tips over hoe jij dit jaar veilig en met plezier het schoolplein op kunt rollen!

Schiet vooruit met de Space Scooter

Stap op een supercoole Space Scooter en beweeg je voort alsof je in de ruimte loopt. Door de voetplank heen en weer te duwen schiet je vooruit. Daarnaast kun je de Space Scooter ook gebruiken als normale step om je voort te bewegen. Oefen samen zodat het helemaal duidelijk is welke beweging gemaakt moet worden en jouw kindje de Space Scooter helemaal onder controle heeft. De Space Scooter is eenvoudig in gebruik en compact. Een perfect vervoersmiddel om zowel kleine als wat grotere afstanden af te leggen.span>

De Space Scooter komt in twee verschillende varianten. Voor de kleinere kinderen, van 4 tot 8 jaar oud, is er de Space Scooter Junior X360 serie. De step is stevig, maar kleiner dan de normale scooter. Deze junior variant kun je niet in normale stepstand zetten. De Junior Space Scooter heeft een draagvermogen van 60 kg. Voor de kinderen vanaf 8 jaar is er de Space Scooter X580. Deze step heeft een draagvermogen van 90 kg. Beide varianten zijn inklapbaar zodat ze makkelijk op te bergen zijn. De Space Scooters zijn beschikbaar in stoere kleuren, waardoor je helemaal de blits maakt op het schoolplein!

Skateboardend naar school

Misschien schuilt er in jouw kleintje wel een echte skater! Dan is een skateboard natuurlijk onmisbaar om te hebben. Welk skateboard geschikt is voor jouw kind hangt af van een aantal factoren. Wil je trucjes doen of begin je net met skateboarden? Vind je het fijn om een langer board te hebben of wil je liever een kleinere?


Voor de allerkleinste beginners raden wij aan om een mini skateboard of het Playfun Penny skateboard te kopen. Het mini skateboard is makkelijk in gebruik en met dit board kun je op het schoolplein alle coole trucjes oefenen. Het Playfun Penny board is juist geschikt om langere afstanden te leren skaten. Trucjes zijn met dit board niet mogelijk, maar je kindje zal zeker veilig op school aankomen. Als je iets ouder bent of liever een langer board wil hebben, zijn het Penny skateboard of de normale skateboards van 78 centimeter beter geschikt. Met deze boards kun je ook goed leren skateboarden en trucjes uitvoeren!

Rollen met bescherming

Of je nu van steppen of skateboarden houdt, er zijn genoeg soorten buitenspeelgoed om rollend het nieuwe schooljaar in te gaan! Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het belangrijk om veilig te rollen. Een goede veiligheidsuitrusting is van groot belang om jouw kind te beschermen. Bij Intertoys raden we verschillende soorten bescherming aan, waaronder kniebeschermers die ervoor zorgen dat jouw knieën heel blijven. Polsbeschermers zijn natuurlijk belangrijk als je jezelf opvangt wanneer je valt en elleboogbeschermers voorkomen breuken. Daarnaast is een helm natuurlijk onmisbaar. Kies een helm die stevig op het hoofd zit en die verstelbaar is. Zo heb je er langer plezier van en weet je zeker dat het hoofd van jouw kleintje altijd beschermd is bij het vallen.