Game of the Year-nominaties bekend!

Publicatiedatum: 17-11-2022

De prestigieuze Game Awards zijn weer in aantocht! De Amerikaanse organisatie van dit jaarlijkse evenement heeft de nominaties bekendgemaakt voor onder meer de Game of the Year (GOTY) categorie. Bekijk hieronder snel welke games in aanmerking komen!


De uitreiking van de Game Awards vindt dit jaar plaats op 8 december in het Microsoft Theater in Los Angeles. Een livestream is in de nacht van 8 op 9 december (CET 01:30 t/m 04:30) te volgen via de officiële kanalen, zoals YouTube, Twitch, Twitter, Facebook en TikTok Live. Tijdens dit evenement worden er prijzen verdeeld over meerdere gaming categorieën, zoals Best Role Playing, Best Fighting en Best Family game.


Voor de categorie Game of the Year zijn er dit jaar in totaal zes nominaties waarop gestemd kan worden. Deze games zijn geselecteerd omdat zij volgens wereldwijde media het hoogste scoren op creatief en technisch vlak en de beste algehele ervaring geven. De genomineerden zijn als volgt:


Elden Ring

Elden Ring ,voor de PlayStation 5 (PS5) en PlayStation 4 (PS4), staat te boek als één van de meest ambitieuze games ooit die is gecreëerd door de Japanse ontwikkelaar FromSoftware. In deze action-RPG is het je doel om Elden Lord te worden in de mythische wereld genaamd Lands Between.


Tijdens jouw avontuur ontdek je dat het gevaar loert om elke hoek en waarbij de gevechten je tot het uiterste zullen drijven. Dat kan ook niet anders aangezien Lands Between mede is bedacht door Hidetaka Miyazaki, het meesterbrein achter de populaire Darks Souls games, in samenwerking met de succesvolle auteur George R. R. Martin (Game of Thrones).God of War Ragnarök

De game is pas nét uitgekomen, maar God of War Ragnarök voor de PlayStation 5 (PS5) en PlayStation 4 (PS4) is nu al genomineerd voor een Game of the Year Award. In dit vervolg van de al veelgeprezen game God of War bereiden Kratos en Atreus zich voor op Ragnarök.


Atreus doet er alles aan om de profetie van Loki te begrijpen terwijl Kratos worstelt met het vaderschap en zijn angst om fouten uit het verleden te herhalen. Wereldwijd ontving de game al vele lovende kritieken.Horizon II: Forbidden West

Een mooie nominatie is dit jaar weggelegd voor Horizon II: Forbidden West. Deze game, ontwikkeld door het Nederlandse Guerilla Games, vertelt het verhaal over de dappere Aloy.


In een post-apocalyptische wereld reist Aloy af naar het verboden westen waar ze geconfronteerd wordt met nieuwe bedreigingen. Aan haar de taak om de geheimen van deze bedreigingen te ontrafelen en de wereld te redden.


Horizon II: Forbidden West is reeds verkrijgbaar voor de PlayStation 5 (PS5) en PlayStation 4 (PS4).Stray

Spelen als een zwerfkat was nog nooit zo populair en dat blijkt wel uit de nominatie van de game Stray. In deze PlayStation 5 (PS5) game ga je daadwerkelijk op kattenavontuur. Je moet al klimmend en klauterend uit een cyberstad ontsnappen en een eeuwenoud mysterie oplossen. En natuurlijk probeer je daarbij altijd op vier pootjes terecht te komen.Xenoblade Chronicles 3

Xenoblade Chronicles is al jarenlang een geprezen RPG-serie voor de Nintendo Switch en Xenoblade Chronicles 3 houdt die eer hoog. Deze game speelt zich af in de wereld van Aionios. Je kruipt in de huid van hoofdpersonages Noah en Mio en belandt middenin een vete tussen de naties Keves en Agnus.


Xenoblade Chronicles 3 daagt je als speler uit om op strategische wijze je vijanden te verslaan en het eeuwige geweld in de wereld een halt toe te roepen.A Plague Tale: Requiem

Als afsluiter is daar nog de nominatie van A Plague Tale: Requiem, een action-adventure game voor de PS5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en PC. Hoofdpersonen Amicia en Hugo hebben hun verwoeste thuisbasis achtergelaten en willen in het zuiden een nieuw leven opbouwen. Dit alles in de hoop om Hugo’s vloek onder controle te houden.


Echter gaat alles mis wanneer Hugo’s krachten weer ontwaken. Een stortvloed aan ratten zorgt voor dood en verderf en voor Alicia en Hugo zit er niks anders op dan opnieuw te vluchten. In de zoektocht naar een mysterieus eiland hopen zij Hugo te kunnen genezen.Welke game is volgens jou de grote favoriet om een Game of the Year Award te krijgen? Wij zijn nu al benieuwd naar de uiteindelijke winnaar!