Summer Game Fest 2023: hoogtepunten op een rij!

Publicatiedatum: 09-06-2023

De eerste presentatie van het Summer Game Fest 2023 zit erop. Heb jij het online evenement gemist? Geen probleem, want wij hebben speciaal voor jou enkele hoogtepunten op een rij gezet!


Releasedatum Spider-Man 2 bekend

We trappen af met de releasedatum van Spider-Man 2! Ontwikkelaar Insomniac Games heeft namelijk onthuld dat de game vanaf 20 oktober 2023 wordt gelanceerd. Ook werd onderstaande concept art gedeeld van Peter Parker en Miles Morales.


Verder weten we nu dat Lizard en Kraven the Hunter zijn bevestigd als officiële schurken in de game en Venom als anti-held. Leuk om daarbij te vermelden is dat Venom in deze game niet gespeeld wordt door Eddie Brock… maar door wie dan wel?


Ten slotte wordt er ook een Deluxe Edition en Collector’s Edition van Spider-Man 2 uitgebracht. Wij hebben op dit moment nog geen pre-order lopen voor Spider-Man 2. Mocht hier verandering in komen dan kun je uiteraard terecht op onze pre-order pagina.

Spider-Man 2

Een nieuwe Sonic game: Sonic Superstars!

Fans van Sonic opgelet. Uitgever SEGA heeft tijdens de Summer Game Fest een eerste trailer gedeeld voor Sonic Superstars. Sonic Superstars is een nieuwe 2D side-scrolling game waarmee je met vier spelers tegelijk kunt spelen.


Ga op avontuur met Sonic, Tails, Knuckles en Amy Rose. De game heeft een echt klassiek Sonic-tintje gemengd met een vernieuwde 3D art-stijl. Sonic Superstars verschijnt ergens in de herfst dit jaar.

Een verrassing: Prince of Persia: The Lost Crown

Vrij onverwachts heeft Ubisoft aangekondigd dat er een nieuwe game van Prince of Persia aankomt. Prince of Persia: The Lost Crown is een 2D actie platformer en verschijnt op 18 januari 2024 voor de Nintendo Switch, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One en PC.


SandLand

SandLand is een nieuwe action game van Bandai Namco. De game is gebaseerd op de gelijknamige manga van Akira Toriyama, tevens het meesterbrein achter Dragon Ball.


In SandLand betreed je een woestijnwereld waar demonen en mensen lijden onder een enorm watertekort. Je gaat op avontuur met de duivelse jongen Beelzebub, sheriff Rao en Thief om de dag te redden. SandLand verschijnt voor de PS5, PS4, Xbox Series X|S en PC. Een releasedatum is nog niet bekend.

Palworld: Pokémon met wapens?

Het klinkt wat vreemd, Pokémon met wapens. Toch is dat wel de indruk die je krijgt van Palworld. Je gaat op reis in een grote open wereld en probeert schattige monsters te vangen… die je vervolgens uitrust met wapens. Bekijk de aankondigingstrailer en oordeel zelf. Palworld komt ergens in 2024 naar Early Access.

Eerste gameplay trailer voor The Lord of the Rings: Return to Moria

The Lord of the Rings: Gollum is net gelanceerd maar we blijven nog even hangen in Midden-Aarde. Nu is het namelijk de beurt aan het dwergenrijk Moria. Summer Game Fest had de primeur om de eerste gameplay trailer van The Lord of the Rings: Return to Moria te delen.


The Lord of the Rings: Return to Moria is een co-op survival-crafting game die zich afspeelt in de Vierde Era van Midden-Aarde en waarbij de dwergen Moria proberen te heroveren. De game verschijnt ergens in de herfst van 2023 voor de PC, PS5 en Xbox Series X|S.

Demo en releasedatum voor Lies of P

Lies of P heeft zijn releasedatum te pakken en verschijnt op 19 september voor de PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S en Xbox One. Daarbij is het vanaf nu ook mogelijk om alvast de demo van de game te spelen. Bekijk hieronder de laatste trailer die werd gedeeld tijdens Summer Game Fest.


PS5 Lies of P
PS4 Lies of P

Kippenvel met Alan Wake 2

Als afsluiter is er nog de nieuwe gameplay trailer voor Alan Wake 2. Duik in de survival-horror met hoofdpersonages Alan Wake en Saga Anderson. Schrijver Alan lijkt langzaamaan zijn verstand te verliezen terwijl FBI-agente Saga op onderzoek uitgaat en stuit op bovennatuurlijke krachten.


Alan Wake 2 is vanaf 17 oktober verkrijgbaar voor de PS5, Xbox Series X|S en PC.

Over Summer Game Fest

Summer Game Fest, georganiseerd sinds 2020, is een jaarlijks zomers online videogame evenement waarin via een reeks presentaties aankondigingen en ander belangrijk nieuws over games wordt gedeeld. De organisatie vindt plaats vanuit het YouTube Theater in Los Angeles en wordt gepresenteerd door gamejournalist Geoff Keighley.


Via onze gaming nieuwsblog houden wij jou uiteraard op de hoogte van de belangrijkste aankondigingen die voorbijkomen!