Survival-horror games zijn weer helemaal terug!

Publicatiedatum: 15-11-2022

Survival-horror games, de ene gamer ontloopt ze liever terwijl de ander er dol op is. Toegegeven, sommige games kunnen behoorlijk eng zijn. Neemt niet weg dat de survival-horror games weer steeds vaker voorbijkomen.


Duistere omgevingen, onheilspellende muziek en regelrechte jumpscares: het spelen van een survival-horror game gaat niet over rozen. Wij hebben er speciaal voor jou een aantal op een rijtje gezet om uit te lichten. Is survival-horror helemaal jouw ding? Dan zijn dit enkele mooie games om naar uit te kijken.

The Callisto Protocol - release 2 december 2022

We maken een sprong in de toekomst met The Callisto Protocol voor de PlayStation 5 (PS5), Xbox Series X | S en PlayStation 4 (PS4). We zijn 300 jaar verder als Jacob Lee gevangen wordt genomen in de Black Iron-gevangenis op Callisto, een maan van Jupiter.


Het gevangenisleven wordt ruw verstoord als de gedetineerden plotseling in monsterlijke wezens veranderen. Chaos breekt uit en Jacob kan niks anders doen dan vechten om te ontsnappen en de duistere geheimen te ontrafelen.


The Callisto Protocol daagt je als speler uit om constant nieuwe wapens en uitrustingen te maken om het gevaar een stap voor te blijven. Kruip in de huid van Jacob Lee in deze spannende survival-horror game.


Bij Intertoys pre-order je snel en eenvoudig jouw exemplaar van The Callisto Protocol. Bekijk ook al onze pre-orders op de pre-order pagina.

Dead Space - release 27 januari 2023

Duik in een sci-fi survival-horrorverhaal met Dead Space voor de PlayStation 5 en Xbox Series X | S! Hoofdrolspeler en ingenieur Isaac Clarke moet het mijnbouwschip USG Ishimura repareren. Maar eenmaal aan boord ontdekt hij dat er iets gruwelijks mis is gegaan.


De bemanning is niet meer en ook Isaacs vriendin, Nicole, die zich aan boord bevond, lijkt spoorloos verdwenen. Nu is het aan Isaac om dit mysterie op te lossen. Maar gaat dat hem wel lukken? De vijandige verschrikkingen zullen de ingenieur tot het uiterste drijven om te overleven.


Denk jij dat je sterk genoeg in je schoenen staat om de horror van Dead Space te doorstaan? Plaats dan nu jouw pre-order bij Intertoys en verzeker jezelf op de dag van release van een exemplaar.

Resident Evil 4 - release 24 maart 2023

Net als Dead Space krijgt ook de klassieker Resident Evil 4 een complete remake. In de survival-horror game, die verschijnt voor de PlayStation 5 (PS5) en PlayStation 4 (PS4) ga je het avontuur aan met agent Leon S. Kennedy.


Zes jaar na de vreselijke biologische ramp in Raccoon City wordt Leon op pad gestuurd om de ontvoerde dochter van de president te redden. Als de agent in een afgelegen Europees dorpje belandt, ontdekt hij dat er iets compleet mis is met de bevolking.


Een avontuur van overleven en gruwelijke horror ontvouwt zich waarin Leon de meest afgrijselijke vijanden moet trotseren, zoals Regeneradors die zichzelf blijven helen. De Resident Evil 4 remake houdt vast aan de essentie van de oorspronkelijke game uit 2005 met gemoderniseerde gameplay, graphics en een opnieuw ontworpen verhaallijn.

Alone in the Dark - release 29 december 2023

De titel van deze game voorspelt al geen goeds en daar is geen woord aan gelogen. Met Alone in the Dark, voor de PlayStation 5 (PS5), speel jij het spookachtige verhaal vanuit het perspectief van hoofdpersonages Emily Hartwood en privédetective Edward Carnby.


Er heeft een mysterieuze verdwijning plaatsgevonden en aan het duo de taak om dit te onderzoeken. Tijdens hun zoektocht belanden ze in Derceto Manor, een tehuis voor geesteszieken. Wat volgt is een avontuur waarin je het moet opnemen tegen monsters, puzzels moet oplossen en een verschrikkelijk kwaad zult ontdekken. Niks is wat het lijkt en wie kun je eigenlijk vertrouwen?


Alone in the Dark voor de PlayStation 5 is een nieuwe game die gebaseerd is op thema’s van de oorspronkelijke Alone in the Dark-klassiekers uit de jaren ’90. Ben jij enthousiast geraakt voor deze survival-horror game? Plaats dan nu jouw pre-order bij Intertoys!


Weet jij al welke game op jouw lijstje komt te staan? Waar je ook voor kiest, het kan waarschijnlijk geen kwaad om tijdens het spelen het licht aan te houden.