De winnaars van The Game Awards 2022

Publicatiedatum: 09-12-2022

The Game Awards voor 2022 zitten er weer op en de winnaars zijn bekend! De prijs voor Game of the Year (GOTY) gaat deze keer naar Elden Ring, een game die tijdens het event vele prijzen mocht opstrijken. Bekijk hieronder een aantal prestigieuze prijzen die zijn uitgereikt.

Game of the Year - Elden Ring

Elden Ring werd al benoemd in de intro en gaat er dit jaar vandoor met de befaamde Game of the Year award. Het was geen makkelijke strijd, want ook games als Horizon II: Forbidden West en God of War Ragnarök vielen onder de genomineerden. Elden Ring heeft het beste gescoord als het gaat om de algehele game-ervaring en op creatief en technisch vlak.


Naast Game of the Year won Elden Ring tijdens The Game Awards ook een prijs voor Best Game Direction, Best Art Direction en Best Role Playing.

Best Action Adventure - God of War Ragnarök

God of War Ragnarök greep tijdens The Game Awards weliswaar naast de Game of the Year award, maar wist wel een aantal andere mooie prijzen in de wacht te slepen. De game won onder meer de prijs voor Best Action Adventure. Deze prijs wordt toegekend aan games met de beste gevechten gecombineerd met avontuur en puzzels die moeten worden opgelost.


Maar ook prijzen als Best Narrative (mooiste verhaal), Innovation in Accessibility (de toegankelijkheid van de game voor een groot publiek), Best Score and Music en Best Audio Design (beste in-game geluid) gingen dit jaar naar God of War Ragnarök.


Ten slotte won de Amerikaanse acteur Christopher Judge de prijs voor Best Performance voor zijn rol als Kratos in de game.

Best Indie - Stray

Kattenfilmpjes doen het meestal goed, maar sinds The Game Awards kunnen ook katten games daaraan worden toegevoegd. De prijs voor Best Indie ging dit jaar namelijk naar Stray. In deze game speel je als een zwerfkat en moet je een eeuwenoud mysterie ontrafelen om uit een vervallen cyberstad te ontsnappen.


Met de Best Indie award wordt Stray geprezen om zijn uitstekende creativiteit en technische prestaties, van een uitgever (Annapurna) die buiten de traditionele uitgevers valt. Stray won daarbij ook gelijk de prijs voor Best Debut Indie. Deze prijs wordt uitgereikt aan de best debuterende game gemaakt door een nieuwe ontwikkelaar (BlueTwelve Studio).

Best Action Game - Bayonetta 3

Ben je op zoek naar een goede actie game? Dan is Bayonetta 3 absoluut een game om te bekijken. Deze game voor de Nintendo Switch won tijdens The Game Awards de prijs voor Best Action Game, voornamelijk gekozen op basis van de gevechten in de game.


Bayonetta 3 had daarbij niet de minste concurrentie, want ook Call of Duty: Modern Warfare II behoorde tot een van de genomineerden.

Best Family - Kirby en de Vergeten Wereld

De Best Family award had dit jaar een aantal mooie genomineerden tijdens The Game Awards. Zo was er een nominatie voor LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, Mario + Rabbids Sparks of Hope, Nintendo Switch Sports, Splatoon 3 en Kirby en de Vergeten Wereld.


Het was uiteindelijk laatstgenoemde game die aan het langste eind trok en deze mooie award mocht bijschrijven. De Best Family award wordt uitgereikt aan de game die het meest geschikt is om door het hele gezin te worden gespeeld, ongeacht genre of platform.

Best Sim/Strategy - Mario + Rabbids Sparks of Hope

Als het aankomt op turn-based games of games waarin strategie allesbepalend is, dan is Mario + Rabbids Sparks of Hope dit jaar de grote winnaar bij The Game Awards. Games met de besnorde loodgieter doen het terecht vaak goed en daar is deze nieuwe game geen uitzondering op.


In Mario + Rabbids Sparks of Hope vorm je een team met onder meer Mario, Luigi en Princess Peach en onderneem je een kosmische reis om een kwaadaardige entiteit te verslaan.

Best Sports/Racing - Gran Turismo 7

Forza Horizon 5 won vorig jaar de prijs voor Best Sports / Racing en ook deze keer gaat er een racing game met deze prijs vandoor. Gran Turismo 7 kwam dit jaar tijdens The Game Awards als eerste over de finish voor deze prestigieuze onderscheiding.


En daarbij had de racing game van ontwikkelaar Polyphony Digital serieuze concurrentie van andere traditionele sportgames als FIFA 23, F1 2022 en NBA 2K23.

Best Multiplayer - Splatoon 3

Last but not least is er tijdens The Game Awards nog een mooie prijs weggegeven aan Splatoon 3. De game waarin teams van vier het tegen elkaar opnemen ging aan de haal met de Best Multiplayer award.


Splatoon 3 nodigt met zijn gameplay enorm uit om samen het spel te ontdekken. Via verschillende spelstanden als Grondoorlog en Salmon-Run kun je een fraai staaltje teamwork laten zien. Deze award betekent dat Splatoon 3 wordt geprezen om zijn uitstekende online multiplayer.

Dat waren een aantal mooie winnaars van The Game Awards 2022. Zie jij er een winnaar tussen staan die je graag wilt toevoegen aan je eigen game-collectie? Koop deze dan nu snel en eenvoudig bij Intertoys!